DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 10. června 2018

Home » » Recenze/review - THORIUM - Blasphemy Awakes (2018)

Recenze/review - THORIUM - Blasphemy Awakes (2018)


THORIUM - Blasphemy Awakes
CD 2018, Mighty Music

Mávnutí křídel noční můry může v záhrobí způsobit stejné neštěstí jako tsunami. Zákony zla a nenávisti zde platí více než kdy jinde. Negativní energie je předávána ve velkém a nad vším bdí nekonečně usměvavá dáma s kosou. Tisíckrát znázorněná, opěvovaná i zatracovaná. Smrt. Jméno, které mnozí říkají jen šeptem. Je naší součástí, aniž si to mnohokrát uvědomujeme. Tentokrát má jméno THORIUM.

Dánští maniaci opět pokračují v dříve nastoleném směru. Jejich death metal je ovlivněný jak švédskou školou (UNLEASHED, DISMEMBER, ENTOMBED), tak americkou naléhavostí  a brutalitou (MALEVOLENT CREATION). Skladby jsou stvořeny s jasným úmyslem, přikovat vás ke zdi ostrými hřeby. Přidávány jsou i thrashové pasáže, u kterých budete mít pocit, že vás zrovna někdo porcuje na malé kousky. Jako celek je "Blasphemy Awakes" nebývale drásajícím albem. THORIUM mají zkrátka svůj jasně rozpoznatelný zohavený ksicht. A jak známo, u nás v podzemí se originalita počítá víc, než cokoliv jiného. 



Nevím jestli jste někdy zažili pocity srovnatelné snad jen s nekonečným mučením v podzemních kobkách, ale přesně takto se cítím i při poslechu "Blasphemy Awakes". Těch morbidních nálad a atmosféry je na desce tolik, že jsem měl zpočátku pocit, že se udusím. Marně jsem popadal dech, muzika mi lezla z uší i nosu, zmítal jsem se do rytmu a říkal si, že mě asi právě někdo proklel. Do tkání se mi pomalu zarývaly jednotlivé motivy. Mozek se pokoušel vystřelit z hlavy. Nakonec jsem vždy padl na zem vyčerpáním a očištěný jako padlý mnich. Smrt na mě kývla svojí lebkou bez tváře a řekla pojď. Nemohl jsme odmítnout, takhle se podle mě hraje poctivý originální death metal. Víc ve své cele nechci a vlastně ani nepotřebuji. "Blasphemy Awakes" je velmi pestrou, košatou nahrávkou, pohybující se jen v těch nejdelších stínech. Vynikající porce temnoty!


sumarizace:

Při poslechu novinky "Blasphemy Awakes" dánských THORIUM u mě došlo k celkové obměně veškeré krve. Byla nahrazena tmou, šílenstvím a krutostí. Dánové již tradičně nahráli album, které je těžko stravitelné, nebude vyhovovat asi každému, ale vězte, že pravidelné společné modlitby časem přinesou zkažené ovoce. Kroutím se v křečích, prokletý, ztracený v záhrobí. Tuhle desku si budu pouštět každý večer, hned po setmění.


"Blasphemy Awakes" je poctou temnotě. Je albem nahraným v záhrobí a ovlivněným šílenstvím a zkaženou krví. THORIUM opět přišli, aby zničili tento svět svojí hudbou. Novinka má neskutečný tlak, náladu čerstvých hrobů a navěky vás prokleje. Pronikne vám do žil pomalu, jako nějaký zákeřný jed, přetvoří vás k obrazu svému. Zemřete opuštění, ztracení a doslova rozdrceni. Skladby zde působí jako ostré hřeby, kterými vás přitlučou na obrácený kříž. Skvělý temný death metal! Peklo! Smrt! Vykoupení nečekejte! Jen zatracení! Vynikající! 




Asphyx says:

When I was listening to the news of Danish THORIUM "Blasphemy Awakes" all my blood was modified. It was replaced with darkness, madness and cruelcy. Danish maniacs recorded a hard digestible album that isn’t for everybody, but you know regular joint prayers can bring rotten fruit. I have cramps, I’m damned, lost in the beyond. This album I want to listen every evening, immediately after twilight.

"Blasphemy Awakes" is honest to the darkness. It is played in the beyond and it’s swayed by  madness and rotten blood. THORIUM come to destroy this world with their music. The news has incredible pressure, mood of fresh graves and it will curse you forever. It comes into your veins slowly like some poisen, it transform you. You will die alone, lost and broken. The song are sharp like spikes that nail you up to the cross. Great dark death metal! Hell! Death! Don’t expect salvation! Damnation only! Excellent!

Tracklist:
01. Metal Meltdown
02. Penance
03. Depravity
04. Maniac
05. Slow Deep and Dead
06. Trust No One
07. Blasphemy Awakes
08. Whispers from the Grave
09. Dead Soul (Demigod cover)
10. Reign of Osman
11. Tengil
12. Under the Black Skies


band:
Kræn Meier (ex. Iniquity & Sacrificial) - Strings
Jens Peter Storm-Ringström (ex. Dominus) - Strings
Perra Karlsson (Destroyer 66 & Nominon) - Drums
MHA (A Sun Traverse, ex. Withering Surface) - Vokills

Additional Thorium song writers & hellraisers:
Jonas Lindblood (PUTERAEON) & Rogga Johansson (Paganizer).

Share this games :

TWITTER