DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 22. srpna 2018

Home » » Recenze/review - IMPERIAL TRIUMPHANT - Vile Luxury (2018)

Recenze/review - IMPERIAL TRIUMPHANT - Vile Luxury (2018)


IMPERIAL TRIUMPHANT - Vile Luxury
CD 2018, Gilead Media

Dámy a pánové, potlesk! Do manéže přijíždí krásný bílý kůň a na něm sedí klaun bez hlavy. No není to legrace? Krev stříká všude kolem, děvčata v růžových sukýnkách výskají radostí, chlapci si vše fotí, aby mohli machrovat před kamarády. K bizarní situaci nám hraje hudba, která všemu dodává ještě větří grády.

Ano, na bubnech je napsáno IMPERIAL TRIUMPHANT. Jméno kapely z New Yorku, o které se říká, že hraje neoclassical black metal, avantgarde metal, technical black metal a death metal. Letos se spoustou jazzu, disharmonie a cirkusu, u kterého když nebudete mít v hlavě větší množství zakázaných látek než malé, tak jej nepochopíte. Jedni hned budou hovořit o nahrávce roku, případně století a my, obyčejní smrtelníci vydržíme vždy tak půlku skladby. Nějak pořád nemám rád od dětství klauny.





Pokud se budeme dívat na "Vile Luxury" optikou odborného kritika, tak volíme sto procent z deseti, kapelu uvedeme do síně slávy, budeme ji blahořečit za progresi, neotřelé postupy, zvuk, obal, tajemno, šílenství. Jenže mě to celé přijde jen jako hudba pro hudbu, nic moc mi deska nedává. Nechytám se. Nejsem vyvolený a není mi dáno. Připouštím sice, že se něco podobného slyší málokdy a málokde, ale zase takovej intouš nejsem, abych se dobrovolně trápil něčím, co mi přijde jako totální zmatenost. IMPERIAL TRIUMPHANT zkrátka hledají v oblastech, které nemám rád (jazz). Asi to tak má být, vlastně je skvělé, že něco podobného vzniká a dokonce si to někdo poslechne a uznale pokývá hlavou, ale mě deska připadá jako chaotické preludování o ničem. Takže, pokud máte rádi cirkus, progresi, avantgardu, jděte do toho, budete spokojeni. Já radši uříznu klaunovi hlavu. Howgh, domluvil jsem.



sumarizace:

IMPERIAL TRIUMPHANT letos stvořili pořádně avantgardní a progresivní album. Jeden složitý riff střídá druhý, nálada je nelidská, nápady pestré. Američané nahráli rozhodně zajímavou desku, u které nenechali nic náhodě. Na mě osobně je sice něco až příliš komplikované a někdy si dokonce říkám, že to hrají již stroje a ne lidé, ale nahrávku považuji rozhodně za hodnou pozornosti. Techničtěji zaměření fanoušci budou určitě velmi spokojeni. Dostanou přesně tu porci hudby, kterou se rádi proplétají. Kapela kombinuje to nejlepší z death metalu, avantgardy, rocku a jazzu. Na vstřebání je potřeba určitě spousta času a i po dlouhé době je možno objevovat spoustu nového. Horší je to s touto deskou jako celkem. Album mi přijde poměrně roztříštěné. Složitá death metalová, technická a progresivní skládanka, která se rozhodně povedla. Jen mám občas problém ji pochopit.


Asphyx says:

IMPERIAL TRIUMPHANT created very avantgarde and progressive album. There is a lot of complicated riffs, the mood is nonhuman, and ideas are interesting. These American guys recorded very interesting album. For me it´s is maybe too complicated and sometimes it feels like the songs are played by machines, not by humans. However this album is interesting and you should take a look at it. Fans who like more technical music will be satisfied. They will received exact amount of music they like. This band mix the best of death metal, avantgarde, rock and  jazz. You have to take your time to absorb all of this and even after a long time you would find a lot of new things on this album. However, the problem is the album as a whole. It is dashed. Complicated death metal technical and progressive puzzle which is very good. Sometimes I just have a problem to get it.


tracklist:
01 - Cosmopolis
02 - Lower World
03 - Gotham Luxe
04 - Chernobyl Blues
05 - Cosmopolis
06 - Mother Machine
07 - The Filth
08 - Luxury in Death

band:
Ilya - Guitars, Vocals 
Kenny Grohowski - Drums 
Steve Blanco - Bass, Piano, Keyboards, Vocals

Share this games :

TWITTER