DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 10. září 2018

Home » » Recenze/review - ARAWN - Zrození (2018)

Recenze/review - ARAWN - Zrození (2018)


ARAWN - Zrození
CD 2018, vlastní náklad

for english please scroll down

Stala se mi nedávno taková nepříjemná věc, musel jsem čekat asi 4 hodiny na pohotovosti v nemocnici. Byl jsem vytočenej, naštvanej a všechno mě bolelo. Najednou do čekárny vlítne chlápek a drží si břicho plné vyhřezlých střev. Spadl na cirkulárku. Následovala akce jak z doktorských seriálů. 

Vše dobře dopadlo, já přišel domů a pustil si prvotinu mosteckých ARAWN. Tentokrát jsem spadl na cirkulárku já. Na albu se totiž nachází totálně naštvaný thrash hard core. Chvíli poslouchám, přidávám hlasitost a i když není novinka ničím převratným, kývám spokojeně hlavou. Ano, řeže to, pálí to, sype to. To jsou pro mě směrodatné věci.



"Zrození" je česky zpívané album, se zajímavými texty. S hudbou, která je svým založením ostrá jako nabroušený skalpel. Nalezl jsem zde spoustu dobrých nápadů, pálivě kořeněných pasáží, ale i slabších chvilek. Osobně to mám s deskou tak, že pokud se hraje rychle, jsem nadmíru spokojen. V melodičtějších pasážích ale ztrácejí ARAWN občas na intenzitě. Oceňuji a musím vyzdvihnout zvuk, který krásně bolí, tepe, sálá. A samozřejmě obal. Ten se povedl na výbornou. Jedná se teprve o prvotinu, mějme oči ještě trošku přimhouřené. Škoda jen, že kapela někdy sklouzává k takovému tomu českému "zábavovému" stylu. Nějak podvědomě totiž cítím, že v nich jinak dříme velká síla. Zkrátka a jednoduše, když do toho řežou, jsem spokojen, beru do ruky kladivo a mám chuť bourat zdi. ARAWN jsou na dobré cestě, do budoucna lze očekávat velké věci. Jen nesmí sklouznou do takového toho MTV stylu. Zvedám paroháče s uříznutými prsty a nakonec říkám ano. Kope to pěkně!



Asphyx says:

Recently, such an awkward thing happened to me. I had to wait for 4 hours in the hospital. I was so angry, and everything hurt me. At one moment the man with injured stomach holding in the hands his guts has entered the room. Reportedly, he dropped on the circular saw. It was like a picture cut out from a serial series. 

Everything turned out good; I came home and switch on the debut album of ARAWN from Most. This time it was me, who fell on the circular saw. The album contains totally devastating and angry thrash hardcore. I am listening, then I am adding the volume, and despite this album is not so innovative, I am shaking with my head. I am satisfied. Yes, it cuts, it burns, it kills. These things are essential for me. 


"Zrození" is an album with vocal in Czech language and with interesting lyrics. It contains music, which is sharp as the scalpel. I have found here a lot of good ideas, hot spicy parts, but also a few weak moments. Personally, in the fast parts, I am excited, but in the more melodic parts, the intensity of ARAWN music little bit decreases. I appreciate the sound, which beautiful hurts, emanates. And of course, the cover art. It is an excellent job. However, this is only their first album, so stay with the narrow eyes. The band sometimes turns to specific “funny” Czech style, which is a pity. Subconsciously, I feel the enormous power, which is dormant for now. ARAWN is on a right way and in the future, we can expect big things from them. Only, they cannot fall into such an MTV style. It kicks nice!

Share this games :

TWITTER