DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 11. září 2018

Home » » Recenze/review - INSIGNIUM - Infamie und Urgewalt – Wenn Altes sich erhebt (2018)

Recenze/review - INSIGNIUM - Infamie und Urgewalt – Wenn Altes sich erhebt (2018)


INSIGNIUM - Infamie und Urgewalt – Wenn Altes sich erhebt
CD 2018, Apostasy Records

Byla nebyla, zrodila se kdysi v roce 1996 v dalekém Německu kapela s názvem INSIGNIUM. Již od počátku hrála melodicky pojatý black, protknutý death metalem. Soustředila se vždy na chlad a tmu, potácela se mezi životem a smrtí a vydala pouze dvě alba (plus 2x demo). Pustil jsem si jejich nové CD a chvilku přemýšlel, cože se mi to vlastně snaží tahle smečka sdělit? Nikde nic nebolí, ani nepálí. Novinka je zahraná až moc na pohodu, k pivku a odpočinku. Nic proti, jen mám trošku problém se chytit alespoň nějakého záchytného bodu.

Chápu, jedná se o styl, o způsob seversky laděného vyjádření, u kterého se poměrně dost často ošívám. Některé pasáže mi přijdou poměrně ploché, obyčejné, nijak neřežou. Je to škoda, protože jinak z kapely cítím potenciál. Já jednoduše nevím, co si s deskou počít. Sedím, poslouchám a připadá mi divný obal i zvuk. Nenalézám pro sebe příliš zajímavých nápadů.


Možná někde hluboko v lesích, s tváří nastavenou větru, vyzní novinka lépe. Říkali mi někteří, že mě tohle album rozseká, rozemele a chtěli číst můj názor. Zde tedy je, mí milí přátelé. Jsem z nahrávky rozpačitý, uznávám sice určitou sílu, ale ta mi zůstává povětšinou ukrytá. Snažil jsem se, opravdu hodně a moc, ale když já si nemůžu pomoc. Nudím se, mé myšlenky se honí někde jinde a nevím, jak na mě má deska působit. Pro mě osobně se jedná jen o lehce nadprůměrný materiál, ke kterému se nebudu vracet. Víc ze mě nedostanete.


sumarizace:

"Infamie und Urgewalt – Wenn Altes sich erhebt" je dalším obyčejným albem v řadě. Chybí mi větší drive, síla, postrádám energii. INSIGNIUM se nedá upřít snaha, mají divný zvuk, produkci i obal. A nápadů je žalostně málo. Snažil jsem se do nahrávky dostat dlouhou dobu, ale bohužel se mi to nepovedlo. Můj verdikt je tak jasný. Obyčejný průměrný melodický black/death, který vůbec nepálí. Hodnotil bych tak maximálně padesáti procenty.

Asphyx says:

"Infamie und Urgewalt – Wenn Altes sich erhebt" is the next ordinary album in a row. I miss bigger drive, power, energy. I can't deny INSIGNIUM the effort, they have ordinary sound, production and cover. But there're only a few ideas. I've tried to get to the recording for a long time, but unfortunately It failed. My verdict is clear. Classic average melodic black/death that doesn't burn at all. I would evaluate maximum of fifty percent.


band:
Apollyon - Guitars, Vocals
Shoggoth - Guitars, Vocals
Svartis - Bass
Ralle - Drums

Share this games :

TWITTER