DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 5. prosince 2018

Home » » Recenze/review - LUCIFER´S CHILD - The Order (2018)

Recenze/review - LUCIFER´S CHILD - The Order (2018)


LUCIFER´S CHILD - The Order
CD 2018, Agonia Records

Když black metal, tak pořádnej, poctivej, nihilistickej. Musím z něj cítit hnijící mršiny, nesmí mi dát čas na nějaké přemýšlení. Musí být zničující, vyhlazující, devastující. Přiznám se, že ke kapele LUCIFER´S CHILD jsem byl poměrně skeptický. Moc nedám na promo řeči a kolem nové desky "The Order" jich bylo spousta. Není divu, slavná jména v sestavě vždy přitahují pozornost (možno dohledat dole pod recenzí). Normálně jsem se vybodnul na to, co bych "měl slyšet", jen jsem si sedl a nechal na sebe desku působit.

Funguje na mě. Klasický, řecký black metal na mě zkrátka opravdu zabírá. Je svým způsobem nepříjemný, ale i melodický. Je chladný, jako mrtvola trčící z čerstvého hrobu. Užívám si chladný vítr, bičující mé tváře. Podej mi ruku a pojď se mnou a s kapelou do nekonečných podzemních chodeb.



"The Order" je hodně okultní deskou. Albem, které sází hlavně na atmosféru. U stolu sedí Satan, Lucifer, Belzebub a spousta dalších kamarádů. Peklo musíte kapele věřit a LUCIFER´S CHILD mě zasáhli na těch nejcitlivějších místech. Líbí se mi atmosféra, schopnost mě strnout, rozsekat. Nejsem sice srdcem blacker, ale o tento styl se samozřejmě často otírám, líbí se mi zvukově a když z něj cítím síru, tak nemohu jinak. Jasně, celou nahrávku lze vnímat i jako určité pozérství, jenže přátelé, bez toho by neměl black metal význam jako celek, určitá hra je žádaná. Řekové si umí pohrávat s náladami, jsou uvěřitelní, neurvalí, špinaví tak akorát, jejich hudba se velmi dobře poslouchá. Jsem opravdu na okultním obřadu k vyvolávání zbloudilých duší. Jsme jenom prach, zrozeni v bolestech, umíráme osamoceni. Studený black metalový zásek přímo do vašich myslí! Velmi dobře!



sumarizace:

LUCIFER´S CHILD letos přišli s hudbou, která splňuje všechny moje požadavky na poctivý, reálný black metal. Jejich nahrávka je plná neskutečné černé energie. Hroby se otvírají, zvony zvoní umíráček. "The Order" může být klidně soundrackem pro vaší poslední cestu. Podzemí opět ožilo a vyslalo na náš svět posly apokalypsy. Mrtví mi jdou po krku a zlo je cítit všude kolem. Black metal je zde starý a plesnivý a nepostrádá obrovskou dávku naléhavosti. Připadám si, jako bych ležel při okultním obřadu na oltáři smrti a byl navěky obětován. Člověk se při poslechu stává morbidním básníkem, tulákem po záhrobí. Přiznávám se bez mučení. Album mě rozsekalo a stalo se mým průvodcem na onom světě. Zapalte svíce, exhumujte starý poctivý black metal! Doporučuji! Vynikající temný, studený, černý metal!


Asphyx says:

LUCIFER´S CHILD come this year with music fulfilling all my requirements for honest, real black metal. Their record is full of unreal black energy. The tombs were opened, bells ringing the death knell. "The Order" may be the soundtrack to your last trip. Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world . Deads are hunting me and the evil is everywhere. Black metal here is old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I feel like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. The album cut me up and it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair black metal! I recommend! Excellent dark cold black metal!

Tracklist:
01. Viva Morte
02. The Order
03. Fall of the Rebel Angels
04. Through Fire We Burn
05. El DragГіn
06. Black Heart
07. Haraya
08. Siste Farvel

Line Up:
Stathis Ridis - Bass (Nightfall, ex-Valet Parn)
George Emmanuel - Guitars (Rotting Christ, ex-Valet Parn, ex-Chaostar)
Marios Dupont - Vocals (Karma Violens)
Nick Vell - Drums (Chaostar, Descending)

Share this games :

TWITTER