DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 4. prosince 2018

Home » » Recenze/review - SEROCS - The Phobos / Deimos Suite (2018)

Recenze/review - SEROCS - The Phobos / Deimos Suite (2018)


SEROCS - The Phobos / Deimos Suite
CD 2018, Everlasting Spew Records

Každý člověk má své hranice šílenství nastavené jinak. Ovlivněn výchovou, prostředím, ve kterém žije a tělesnou konstitucí, je práh bolesti hodně individuální. V hudbě je to velmi podobné. Znám lidi, pro které je tvrdá hudba oblastí, do které se bojí vstoupit. Je na ně příliš hlučná, šílená. Chodí mi na recenze desky, u kterých mám při prvních setkáních podobné pocity. Usednu, přidám volume a ztratím se někde v oblastech svého mozku, kam bych se nikdy jinak nevydal.

Vezměte si kupříkladu mexické SEROCS. Brutální technický death metal v jejich podání se může zdát mnohým natolik komplikovaný a nepřehledný, že raději utečou pryč. Budou mít svým způsobem pravdu, podobně komplikované záležitosti nejsou pro každého. Přitom má zrovna tahle deska velkou výhodu v tom, že na ní můžete objevovat různá temná zákoutí třeba i po roce. Natolik je našlapaná a zběsilá.


Popsat "The Phobos / Deimos Suite" vlastně ani moc dobře nejde. Na nebohého posluchače se vyhrne neskutečně rychlá, často neuchopitelná změť riffů, bicích a vokálu. Občasné nadechnutí, ale jinak smršť, tsunami, devastace. Samozřejmě, odkazy na CRYPTOPSY, SPAWN OF POSSESSION, ale také výsledný dojem, který je velmi dobrý. Líbí se mi přehledný (čitelný) zvuk, všudepřítomná temná nálada a syrovost, s jakou se do nás pánové pustili. Mám neodbytný pocit, že mě nabodli na kůl a v podobě jednotlivých songů ze mě odkrajují kousky masa. Bolí to, hodně to bolí, stejně jako nové album SEROCS. Určitě se nejedná o muziku pro každého, mnozí také budou jen předstírat, že jí rozumí, ale to nic nemění na tom, že se zde opět sešli skvělí muzikanti, aby nám předvedli, jak se vyhlazují mozkové závity. Pokud se tedy rádi pohybujete v chaosu a špíně, mohu vám novinku jen doporučit. Brutální technický death metal, který vás zahalí do pláště šílenství! 


sumarizace:

Připodobnit album "The Phobos / Deimos Suite" k jiným je poměrně těžký úkol. Napadají mě snad jen CRYPTOPSY, SPAWN OF POSSESSION. Berte to ale jen jako vzdálený otisk. Jinak jsou totiž SEROCS natolik originální, že je těžké je vůbec někam zařadit. Death metal je zde neskutečně komplikovaný, náročný, zvukově "nepříjemný". Pánové jdou na samou hranu srozumitelnosti, překračují hranice možného. Album se musí poslouchat jako celek a musíte u něj mít hlavu čistou a čerstvou. Pak ji na sebe necháte postupně působit a po čase se v ní ztratíte jako v nekonečném labyrintu. Jsem nahrávkou doslova rozsekaný, připadám si jako při požití halucinogenních houbiček. Odkud tahle hudba přišla? Ptám se stále dokola a napadá mě snad jen vesmír. Vynikající technický death metal!

Asphyx says:

When I tried to compare the new album "The Phobos / Deimos Suite" to other albums it was very difficult. Only bands which came to my head was CRYPTOPSY, SPAWN OF POSSESSION. But it is more like a distant fingerprint. SEROCS are so original that it is hard to put them anywhere. Death metal here is very complicated, difficult and in case of the sound it is “unpleasant”. Those gentlemen go to the edge of clarity, the cross the boundaries of the possible. You have to listen to this album as a whole and your mind must be clear and fresh. Then, you just let the album do its thing and after a while you will get lost in it like in an endless maze. I am literally chopped by this album, I feel like I ate some hallucinogenic mushrooms. Where did this music come from? I ask myself over and over and the only answer is the space. Excellent technical death metal!

Tracklist:
1. Being 
2. Nihilus 
3. Thanatophobia 
4. REM(nants) 
5. Oneirology 
6. Revenants 
7. Lethe 
8. SCP-106 
9. Nonbeing 
10. Deimos

band:
| Laurent Bellemare : Vocals
| Antonio Freyre : Guitar
| Phil Tougas : Guitar & Back Vocals
| Antoine Daigneault : Bass
| Kévin Paradis : Drums

Share this games :

TWITTER