DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 9. prosince 2018

Home » » Recenze/review - SADIST - Spellbound (2018)

Recenze/review - SADIST - Spellbound (2018)


SADIST - Spellbound
CD 2018, Scarlet Records

Mám raději propracované a promyšlené horory. Nejde mi o prvoplánovou krev a zbytečné násilí, nějak na mě už nezabírá. Nebojím se, mnohem víc na mě působí staré černobílé psycho filmy. Obdivuji dodnes Alfréda Hitchcocka. Jeho hru s náladami, postupné gradování příběhu, na hrubo nasekanou temnotu, chvění. Mrtvých sice není tolik, ale dodnes ve mě zanechaly hlubší stopu než hromady hnijících těl. Jsem stará škola a dám jak u filmů, tak u hudby hodně na nápady, energii, atmosféru.

Italští SADIST a jejich nová deska "Spellbound"  je parádní progresivní death metalovou hostinou. Jedná se, stejně jako u dobrých hororů, o vynikající záležitost, která uspokojí chuťové buňky všech hudebních gurmánů. Přiznám se, že takhle k večeru, když jsem otevřel okno do mrazivého města a pustil vše hezky nahlas, byl jsem novinkou doslova pohlcený.


Na "Spellbound" je krásně slyšet, jak kapela u skládání přemýšlela. Vše sedí v jednom mocném celku. Riffy, melodie, hororové vsuvky, přednášející hlas. Sedím u stolu s Normanem Batesem, chce to jen jediné, dovolit SADIST vstup do vlastní mysli. Dovedu pochopit, že mnohý posluchač odejde s nevolí a album si neužije, ale mě se nahrávka opravdu baví. Líbí se mi, že je jiná, než tuny ostatních rádoby progresivních smeček. Mám rád napínavé příběhy, obdivuji propojení death metalu s filmem. Perfektní je ale i zvuk, stylově laděný obal i celkové zpracování. Nevěřte hezkým tvářím, možná se za jejich maskami ukrývá šílený vrah. Život v ústraní, s podivnostmi, které ostatním přijdou úchylné. No a co, tak jsem si chtěl nechat jedno tělo pro sebe i po smrti. Znáte to, opuštěný dům na kopci nad městem. Když zahřmí a mraky jsou nízko, tak dostanete strach. Když si k tomu pustíte ještě "Spellbound", o morbidní zábavu je postaráno. Nechte si chutnat. Progresivní hororový death metal, u jehož poslechu vždy zvítězí temnota! Velmi dobře! 



sumarizace:

Progresivní death metalová kapela SADIST z Itálie letos vydala vynikající album. Splňuje všechny mé požadavky na ledovou, smutnou a temnou nahrávku, která mi zmrazila krev v žilách. Kapela působí jako skupina death metalových šlechticů z dávných dob, která nám přišla vyprávět příběhy plné tmy. Oceňuji skvělé nápady, temný hlas, připomínající krvelačné monstrum. Z "Spellbound" je cítit chlad, síla, jiskřivá energie i určitý smutek, který vás zcela pohltí. Při poslechu si přijdu jako lovec, čekající na svoji kořist. SADIST mezi nás letos hodili album, které vás uhrane, prokleje, rozloží na malé části. Stanete se členy jejich smečky a budete lovit jen samé temně studené melodie. Jsou nahrávky, které mě navěky proklejí. "Spellbound" je jednou z nich. Progresivní death metalové album, které je plné vznešeného chladu!


Asphyx says:

The progressive death metal SADIST from Italy released an excellent album this year. It meets all of my requirements for an ice, sad and dark record which froze my blood. The band is like a group of death metal noblemen from the past who came to tell stories full of darkness. I appreciate the good ideas and the voice which sounds like a monstrum. You can feel the cold, power, sparkling energy and certain sadness from the "Spellbound". During the listening I feel like a hunter waiting for his prey. SADIST threw an album among us this year which will bewitch you, curses you and spread you over a small pieces. You will become a member of their group and you will hunt only dark cold melodies. There are some records which will curse me forever. "Spellbound" is one of them. Progressive death metal album which is full of noble coldness!


Tracklist:
01. 39 Steps
02. The Birds
03. Spellbound
04. Rear Window
05. Bloody Bates
06. Notorius
07. Stage Fright
08. I’m the Man Who Knew Too Much
09. Frenzy
10. The Mountain Eagle
11. Downhill

band:
Trevor Sadist - lead singer
Tommy Talamanca - keyboards/guitars
Andy Marchini - bass guitar
Alessio Spallarossa - drums

Share this games :

TWITTER