DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 3. března 2019

Home » » Recenze/review - KATAPLEXIA - The Rise of the Unknown (2019)

Recenze/review - KATAPLEXIA - The Rise of the Unknown (2019)


KATAPLEXIA - The Rise of the Unknown
CD 2019, Rotten Music

Na světě je pořád příliš beznaděje. Spousta lidí je jen kusem masa, určeným k postupné likvidaci. Hladové děti, násilí, smrt. Občas si říkám, zda jsme vůbec hodni označení člověk. Zvířata zabíjejí z nutnosti a přirozenosti. My často z rozmaru, kvůli prachům, prestiži, mnohdy ani nevíme proč. Stále se stahuje z kůže, láme v kole, napichuje na háky. Mučí se, zapaluje, ničí. Proč? Odpovědi se ani nikdy nedočkám. Potřebuji si vyčistit hlavu. Volím ultra orthodoxní brutal death metal. KATAPLEXIA vám propláchnou hlavu stejným způsobem jako kyselina.

Díval jsem se zase jednou na zprávy a nevěděl kam přepnout. Bouračky, zlodějna, hrůza a děs. Podvody, násilí, občas nějakej sex. To jsme dopadli. Brutální death metal na vás. Tam je alespoň všechno s nadsázkou a pomáhá mi se uvolnit. Dvojice původem z Brazílie, dnes usídlená ve Finsku, za to umí vzít tím správným koncem. Tohle je rozjetá motorová pila, která nejde zastavit. Klasika, tradice, krev, smrt. Podobná hudba mi často pomáhá přežít v tratolišti zvaném dnešní svět. 



"The Rise of the Unknown" je neskutečně syrovým, surovým albem. Vše je ohlodáno až na kost a to tentokrát doopravdy a doslova. Čerpá se ze základů položených kdysi SUFFOCATION, INTERNAL BLEEDING, PYREXIA, DISAVOWED a dalších kapel, které uctívaly chladná rána na pitevně. KATAPLEXIA sice v podstatě jen přehráli notoricky známé riffy a nápady, ale to takovým způsobem, že nezůstalo jedno oko v oční jamce. Album má tlak, nikdo o ničem nediskutuje, nepřemýšlí nad nesmrtelností Krista. Místo toho ho znovu přibije na kříž a pak s chutí sobě vlastní vykostí. Máte chuť mlátit pěstí do stolu, odchytnout si venku nějakou kořist a odtrhnout vlastními zuby maso. Trhat, řádit, ničit. Vzít do ruky sekyru, nůž, cokoliv a uklidnit se. Občas je to potřeba a pořád si říkám, že je lepší si pustit pořádnou brutální muziku, než v sobě dusit frustraci, která často dnešní svět provází. "The Rise of the Unknown" je deskou, která mě prostě rozsekala a vlastně ani nevím proč. Možná tím, že je opravdová, uvěřitelná, šílená! Ultra brutální death metal, který vám stáhne kůži z obličeje!


sumarizace:

KATAPLEXIA nám letos předkládají pořádně hnilobný náklad syrového masa. Brutální death metal v jeho klasické podobě zde zní velmi chytlavě a napínavě. Tradiční riffy, surový zvuk, houpavý rytmus dělají z nahrávky pořádně krvavou hostinu. Vítejte na zakázaných jatkách. Mistři řezníci zvládají svoje řemeslo nadmíru dobře. Nečekejte nic převratného, ale dobrou práci, kterou pánové opravdu umí odvést. Po stěnách stéká krev, někdo zase přinesl motorovou pilu a všichni amatérští patologové se usmívají. Dneska mají svůj velký den. Hudba je vhodná pro pitevní sály, pro operace bez narkózy i pro všechny ty, kdo se rádi bojí u hororů. Skladby doslova mokvají, cáká z nich hnis a morbiditě se meze nekladou. Osobně jsem si tenhle syrový death metal užil dosytosti. Pokud máte rádi tradiční hodnoty ve smrtícím kovu, buďte vítáni. Dobrá a pořádně krvavá deska, která se opravdu povedla!


Asphyx says:

KATAPLEXIA gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butchers know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good!


Tracklist:
1. Profanities of Artificial Incubation 03:41
2. The Approaching of the Aftermath 04:00
3. Unearthly Atrocities 03:57
4. Inverted Telephathy 03:01
5. Autonomous Intelligence 03:26
6. Snared Into Parallel Dimmesions 03:48
7. The Birth of the Unknown 03:37
8. Genetic Intervention 04:53

band:
Rodrigo Fatality - Vocals
Davi Moreira - Guitars

Share this games :

TWITTER