DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. března 2019

Home » » Rozhovor - PUTREFIED CORPSE - Všichni z nás jsme součástí holandského undergroundu.

Rozhovor - PUTREFIED CORPSE - Všichni z nás jsme součástí holandského undergroundu.


Rozhovor s holandskou death metalovou skupinou PUTREFIED CORPSE.

Odpovídal Bjorn Van Toorn, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.


Recenze/review - PUTREFIED CORPSE - Left to Rot (2019):
http://deadly-storm.blogspot.com/2019/03/recenzereview-putrefied-corpse-left-to.html

Ave PUTREFIED CORPSE! Přiznám se, že i když patřím k těm, kdo proleze kdejaký undergroundový kout, tak o vás příliš informací nemám. Někde jsem četl, že svůj vznik datujete do roku 2013. Také vím, že jste parta zkušených muzikantů. Koneckonců, vaše novinka „Left to Rot“ je toho jasným důkazem. Je vynikající! Mohl bys prosím čtenářům představit kapelu a provést nás vaší historií? 

Nazdar a díky za kompliment! 

Martin a Arno hrají na kytaru, Arjan na basu. Gerben na bicí a já mám na starost vokály. Všichni z nás jsme součástí holandského undergroundu. 


Mé první setkání s „Left to Rot“ probíhalo tak, že mi přišli domů promo materiály, já jsem se posadil k přehrávači, přidal volume a pak padl na zadek! Skvělý materiál! Bez debat. Energický, řezající, se spoustou nápadů. Jakým způsobem PUTREFIED CORPSE novinku skládali? 

Když jsem se připojil ke kapele, skladby k albu byly už více či méně hotové. Arno a Martin psali skladby už několik let. Jen sestava byla trochu problém. Členové kapely odešli a noví přišli. Což vždy kapelu svým způsobem zastaví. 

„Left to Rot“ má temný morbidní obal. Kdo je pod ním podepsán? Jeho práce se mi líbí, Jak jste vůbec nápad na obal vybírali a co má znázorňovat? 

Autorem obalu je Enrico Kuiperij. Je to umělec, který pracoval jako tatér a vlastně tetoval moji ženu. 

Měl na svém Facebooku nějaké návrhy a my jsme si mysleli, že to vypadá cool, tak jsme se ho zeptali, jestli bychom to mohli použít, a on řekl ano. 


Kdo je autorem textů a o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci? 

Arno je zodpovědný za většinu textů. Zaobírají se gore tématy s vtipnými zvraty. Příště však dojde pravděpodobně na větší spolupráci. 

„Left to Rot“ je povedenou nahrávkou, i co se týká zvuku. Kde jste desku nahrávali a kdo stojí za masteringem a produkcí? 

Nahrávali jsme v Dirty Bird studiu s Fredem. 

Jste řádnými členy holandské death metalové scény. Pro mě osobně se jedná o jednu z nejlepších v Evropě. Alespoň to na mě tak z mého pohledu působí. Je tomu tak doopravdy? Podporují se kapely navzájem? A co koncerty? Chodí hodně lidí? Myslím tím teď hlavně underground. U nás v Čechách bývá s návštěvností občas problém. 

Je to jiné v každém regionu, jiho-východ a sever je vskutku metalově smýšlející a koncerty přilákají několik lidí. Kapely mají tendenci se vzájemně podporovat, dostali jsme spoustu gratulací od jiných skupin, když jsme se začali extrémem zabývat. 


Jak jsou na tom vlastně PUTREFIED CORPSE s koncerty? Vystupujete hodně? Nechystáte se v brzké době třeba na evropské turné? Já vím, je to hodně o penězích, ale pořád se jedná o nejlepší způsob, jak lidem představit svoji hudbu. 

Snažíme se hrát co nejvíce. Chystáme několik koncertů na podporu nového alba, ačkoliv všichni již pracujeme na novém materiálu. Momentálně se snažíme o to, abychom si zahráli i na některých letních festivalech. 

Z vaší hudby je cítit inspirace jak evropskými kapelami, tak americká brutalita. Jaké smečky jste poslouchali jako mladí a kdo vás nejvíc ovlivnil? Myslím tím teď jak kapely, tak i jednotlivé muzikanty. 

Pro každého člena je to zcela individuální. Arno a Gerben jsou spíše fandové old school death/grindu, kdežto Arjan je spíš na slam a Martin a já máme tendenci být trochu technicky modernější. Takže každý trochu jinak, ale myslím, že se všichni shodneme na Cannibal Corpse, Obituary,...znáš to, takové ty zásadní death metaly. 

Jsem už starý metalový pes, který poslouchá kovovou hudbu třicet let. Doba se za ty roky hodně změnila. Máme internet, mladí už jen stahují mp3 a občas mi „staré dobré časy“ trošku chybí. Jak vnímáš změny v hudbě a na koncertech ty? Museli jste třeba vy jako muzikanti změnit přístup? 

Z pozice fanouška je to skvělé! Máš přístup k hudbě z celého světa a stačí ti k tomu dvakrát kliknout. Trochu se ale bojím o to, jak se malé kapely dostanou na turné bez podpory pořádného labelu. 


Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily? 

Nové album Monstrosity je vražedné, riffy a rukopis je úžasný. Siege of Power je dobře znějící old school kapela s dobrou sestavou. 

Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky? 

Jsem opravdu velkým fanouškem PIGSTY. Mám všechny jejich nahrávky! Jsou zábavní. Před pár lety jsem kupoval desky a CD od Bizzare Leprous. 

Jdu si vaši novou desku „Left to Rot“ znovu pustit. Musím říct, že pro mě osobně se jedná v podstatě dokonalé death metové dílo. Totální inferno. Přeji vám, aby se nahrávce dařilo, aby se dostala k co největšímu počtu fanoušků. Zaslouží si to. Přeji vám vše nejlepší i v osobním životě. Ať se vám daří a poslední slova jsou tvoje. Pokud chceš něco vzkázat fanouškům, labelům, promotérům, máš prostor. Děkuji za rozhovor a už teď se těším, až vás uvidím někde naživo! 

Díky za podporu!

Recenze/review - PUTREFIED CORPSE - Left to Rot (2019):
http://deadly-storm.blogspot.com/2019/03/recenzereview-putrefied-corpse-left-to.html

Share this games :

TWITTER