DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. května 2019

Home » » Recenze/review - DEVIL MASTER - Satan Spits on Children of Light (2019)

Recenze/review - DEVIL MASTER - Satan Spits on Children of Light (2019)


DEVIL MASTER - Satan Spits on Children of Light
CD 2019, Relapse Records

Zabočil jsem za roh a byl překvapen. Uprostřed parku, mezi šedými stíny domů, hodovalo hejno havranů na mršině. Zobáky od krve, klapání zobáků. Zůstal jsem stát jako opařený, bál se pohnout a když ještě navíc začala padat mlha, připadal jsem si jako ve starém Hitchcockově hororu. Největší havran, vyrušen zřejmě mojí přítomností, pozvedl hlavu a v jeho pohledu se odráželo veškeré zlo světa. Bylo na čase se rozplynout.

Jako únik z dnešních šedivých dní jsem volil (dlouhohrající, ještě má na kontě kapela několik demonahrávek a kompilaci) prvotinu black/punk metalových DEVIL MASTER. Kapely, která zase jednou na dlouhou dobu zamíchala mým pohledem na smrt. Songy jsou chladné, okultně laděné, načichlé sírou a takovou tou špínou, co se jí člověk nemůže zbavit. Duchové zase jednou získávají reálnější, děsivější podobu.



Popisovat "Satan Spits on Children of Light" jako muziku odkazující na jiné smečky je pro mě poměrně těžké. Slyším zde ale kousky MISFITS, VENOM, SISTERS OF MERCY, MAYHEM a chcete-li tak i třeba takových CHRISTIAN DEATH, 45 GRAVE. Na albu naleznete poctivý d-beat, post punk, black a já nevím co ještě. Všechno je pak zabalené do černočerné nepropustné mlhy a opatřeno chladivým zvukem. Když jsem DEVIL MASTER slyšel poprvé, nechápal jsem, proč je kolem těchto šílenců takový povyk. Jenže stačilo pár společných večerů a nedám na ně dopustit. Vytvořit podobně temnou atmosféru umí totiž opravdu málokdo. Chce to zkrátka svíčky, hororovou knihu a popustit uzdu fantazii. Musíte před sebou vidět hejno havranů, stát se jejich obětí, nechat si vyklovat oči a teprve pak pochopíte. Bože, nech mě už konečně zemřít, abych se mohl vydat na okultní seanci s touhle kapelou! Jsem ztracen!



sumarizace:

"Satan Spits on Children of Light" je přesně tím druhem hudby, které mě rozložilo na atomy, stali jsme se jedním tělem, zkaženou duší. Těžko je podobná díla popisovat slovy. Nejvíc se mi asi líbí nekonečné množství emocí, které ke mě proudí jako věčná energie. Smutek, síla, smrt, touha a vášeň, tohle všechno zde cítím. Album se tak pro mě stává osobním prožitkem, niternou záležitostí. Něčím, co doporučím podobně naladěným kolegům. DEVIL MASTER složili desku, o které se nemá psát, ale mají se s ní trávit dlouhé hodiny v temném pokoji. Utíkám nočními ulicemi, kráčím jen ve stínu. Ztrácím se v myšlenkách, jako v již zmíněné řece beznaděje. Prosévám mezi prsty svůj vlastní prach a přemýšlím o nekonečnu. Vynikající album, kterému se klaním až k zemi!

Asphyx says:

"Satan Spits on Children of Light" is exactly the kind of music that puts me apart on atoms, we've become one body, a corrupt soul. It is difficult to describe it in words. I most like the endless amount of emotions that flow to me like eternal energy. Sadness, strength, death, desire and passion, I feel all this here. The album becomes a personal experience for me, a matter of inner concern. Something I recommend similarly tuned colleagues. DEVIL MASTER produced a record that should not be written about but we should spend long hours in a dark room with this album. I run through the night streets, walking only in the shadows. I lose my thoughts, as in the already mentioned river of hopelessness. I sift through my fingers my own dust and think about infinity. Excellent album that I worship to the ground!

DEVIL MASTER is: 
Darkest Prince – guitar 
Spirit Mirror – bass 
Disembody – vocals 
Hades Apparition- guitar 
Del – drums 
Dodder – keyboards

tracklist:
1 – Listen, Sweet Demons… 
2 – Nightmares in the Human Collapse 
3 – Black Flame Candle 
4 – Devil Is Your Master 
5 – Christ’s Last Hiss 
6 – Skeleton Hand 
7 – Nuit 
8 – Gaunt Immortality 
9 – Desperate Shadow
10 – Her Thirsty Whip 
11 – Dance of Fullmoon Specter 
12 – Webs of Sorrow 
13 – XIII

https://devilmaster.bandcamp.com/album/satan-spits-on-children-of-light
https://www.facebook.com/Devil-Master-2162176587166748/
https://store.relapse.com/
Share this games :

TWITTER