DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 27. května 2019

Home » » Recenze/review - TURBOCHARGED - Above Lords, Below Earth (2019)

Recenze/review - TURBOCHARGED - Above Lords, Below Earth (2019)


TURBOCHARGED - Above Lords, Below Earth
CD 2019, GFY Productions

for english please scroll down

Pamatuji doby, kdy jsem jako mladý chodil s partou chuligánů po městě. Psal se rok 1992 a tenkrát to býval ještě pravý nefalšovaný metal. Kazeťák na ramenou, řvoucí muzika, pivo v ruce. Krásné časy, ve kterých se zrodila spousta skvělých kapel i přátelství. Občas jsme dělali hodně velký bordel, někdy jsme byli zralí na pár facek. Milovali jsme ostré melodie, krásný holky a alkohol.

Připadá mi a zajisté nebudu sám, že švédští TURBOCHARGED k nám přišli ze stejné doby. Letos nám opět předkládají album plné severského chrastění kostmi, šíleného punku a špinavého rock"n"rollu. Poprvé jsem si nahrávku narval do uší cestou do práce a měl jsem sto chutí raději zamířit do hospody, pořádně se opít a poslouchat "Above Lords, Below Earth" stále dokola.



Na "Above Lords, Below Earth" se mi asi nejvíc líbí neurvalost, rebelie. Nevím, jestli jste se už někdy pořádně poprali a měli jste přeraženou čelist, ale když přidáte volume, tak vám garantuji, že pocity budete mít hodně podobné. TURBOCHARGED jsou jako smečka prašivých psů, která je právě na lovu. Prokousnuté hrdlo, nic nevadí, paříme dál! Během skladeb zazní undergroundová klasika, podpořená punkem, s odkazy na MOTORHEAD. Proti masakrujícímu zvuku nemám žádných námitek, obal se mi také líbí. Novinka má pro mě navíc velkou přidanou hodnotu navíc. Skvěle se u ní pije, řídí auto nebo jen tak zevluje po ulicích. Podobné desky budu vždycky uctívat, dávají mi totiž naději, že pravý metal ještě stále existuje. Naživo jsou TURBOCHARGED ještě větší zabijáci, tak si zajděte na koncert, nové skladby vám utrhnou hlavu i s páteří. Možná se přes třicet let modlím ke špatnému Bohu, ale podobnou hudbu si dám pokaždé s chutí. A teď už mě nechte, jdu si do komory pro basebalovou pálku a vyrážím do ulic! Švédský death/thrash/punkový úder přímo na solar plexus! Po všech čertech skvělé album! 


Asphyx says:

I remember the times when I wandered as a young man with a crew of hooligans around the city. It was 1992, and in that time the metal was true and authentic. Cassette player on the shoulders, roaring music, and beer in hand. Wonderful times, when many great bands and friendships were born. Sometimes we made a lot of big mess; sometimes we were mature for a couple of slaps. We loved sharp melodies, beautiful girls, and alcohol.

It seems to me, and I certainly won't be alone that the Swedish band TURBOCHARGED came to us from the same period of time. This year they are again presenting to us an album full of Nordic crepitated bones, mad punk, and dirty rock "n" roll. For the first time, I was listening to this record on the way to work, and instead of to go to work I wanted to go to the pub, get drunk and listen to "Above Lords, Below Earth" over and over again.

Perhaps the best thing about "Above Lords, Below Earth" is ruthlessness and its rebellion. I don't know if you've ever experienced an intense fight and you had a broken jaw, but when you add volume, I guarantee you your feeling will be very similar. TURBOCHARGED are like a pack of vicious dogs that are on the hunt. Bitten throat, but it is nothing to worry about, we keep on going! During the songs, you will hear the underground classic supported by punk with references to MOTORHEAD. I have no objection to the massacre sound, and I also like the cover art.

What's more, the new record has a high added value for me. I will always worship such records; they are giving me hope that true metal still exists. TURBOCHARGED are even bigger killers during the live shows, so go to the concert, new tracks will blow your head off with your spine. Maybe I have been praying to the wrong God for over thirty years, but I will always like such kind of music. And now leave me, I'm going to the basement for my baseball stick and going out to the streets! Swedish death/thrash/punk hit right on the solar plexus! In all its bearings it is a great album!

TRACKLIST
1. The Crawling Path Of Worms (3:28)
2. Total Doom Arise (2:25)
3. Above Lords, Below Earth (2:56)
4. Doomsday Hammer (1:49)
5. Low-tech Blasphemy (3:19)
6. Thirteen Burials (3:27)
7. Obscurant (2:05)
8. Harbingers At Dawn (2:45)
9. The Burning Of A Redeemer (3:25)
10. Black Tornado (3:21)
11. Dried Blood (The Heretic Confession) (3:42)
12. Unholy Deathpunk (2:40)

LINE-UP
Ronnie Ripper - Bass / Lead Throat
Freddie Fister - Drums / Throat
Old Nick - Guitars

Share this games :

TWITTER