DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 19. června 2019

Home » » Recenze/review - CRYPTDWELLER - Inevitable Obliteration (2019)

Recenze/review - CRYPTDWELLER - Inevitable Obliteration (2019)


CRYPTDWELLER - Inevitable Obliteration
CD 2019, vlastní vydání

Když potká násilí brutalitu a mají si co říct, tak to většinu okolo vyděsí. U death metalu je to jiné. My naopak chceme, aby z nahrávky byla cítit agresivita, aby byla deska propracovaná, s dobrým zvukem, s nápady, které nás přišpendlí na zeď. Baví mě vyhledávat kapely, o kterých si myslím, že stojí za pozornost. Můj názor je samozřejmě subjektivní, ovlivněný moha lety poslechu podobných záležitostí. Musím se prokousat spoustou demonahrávek, které nestojí ani za zlomek slova, abych byl pak odměněn několika kousky poctivě shnilého masa.

Třeba takoví CRYPTDWELLER z Kalifornie. Ti jsou doslova zrozeni k zabíjení. Kruté riffy, esence toho nejlepšího, co kdy americká death metalová škola vydala. Kolem se válí mršiny, shnilé a nechutné. Vzduch je dávno zkažený a utrpení dostalo zcela nový význam. Inferno!


Ano, "Inevitable Obliteration" je albem, ze kterého je cítit inspirace třeba takovými IMMOLATION, INCANTATION, MORBID ANGEL, DRAWN AND QUARTERED na sto honů, ale myslím, že to nikomu vadit nabude. Vše vyváží odhodlání, velmi dobře napsané skladby, schopnost kapely drtit kosti tlakem. Na staré, temné prvky je zde naroubován "modernější" sound. Násilí, agresivita a temnota opravdu potkali brutalitu. Smrtící kov je podáván na plesnivém podnose, kousky vašeho těla jsou zohaveny, vystaveny posměchu a nakonec spáleny plamenem věčnosti. Některé riffy se táhnou jako hnis, jiné utíkají rychle a zběsile. Nemám k albu vlastně žádných připomínek, nahrávku si opravdu užívám a jsem rád, že jsem si ji pro sebe objevil. Jedná se vskutku o morbidní materiál. Obliba napichování na kůl zde dostává zcela nový rozměr, více bolesti, více utrpení, více podobného death metalu, prosím. Výhrad by pár bylo, třeba k vokálu nebo délce skladeb, ale to není důležité. Hlavní je smrt, nic jiného. A té tady naleznete spoustu! Velmi dobrý temný death metal, u kterého shnijete zaživa!



sumarizace:

Zrozeni v temných katakombách, přišli na tento svět, aby zvěstovali pravý nefalšovaný death metal. Peklo znovu otevřelo své brány a vydalo další ze svých nechutných svědectví. Shořte a svůj popel rozházejte jako potravu pro malomocné!

CRYPTDWELLER útočí na naše nejtemnější stránky způsobem, jako to činili a činí třeba takoví IMMOLATION, INCANTATION, MORBID ANGEL, DRAWN AND QUARTERED. Album je neskutečně energické, doslova po okraj naplněné černými melodiemi. Skladby mají jasný cíl - zničit vás. Nutno rovnou říci, že se jim to daří na výbornou. Skvělý je zvuk, perfektní obal a nápady mokvají jako tělo čerstvé mrtvoly. CRYPTDWELLER stvořili dílo, které není z tohoto světa. Muselo být zhotoveno v podzemních kobkách. Smrt si nevybírá a pokud jednou pro mě přijde tímto stylem, bránit se jí rozhodně nebudu. Vynikající, totálně zničující temný death metal, u kterého vám shnije krev v žilách!




Asphyx says:


A birth in the dark catacombs they came to this world to share the real death metal. Hell has opened its gates once again and it gave us another testimony. Burn and spread your ashes as a food for the lepers.

CRYPTDWELLER attack our darkest sides in the style of IMMOLATION, INCANTATION, MORBID ANGEL, DRAWN AND QUARTERED. The album is unbelievably energetic and literally full of dark melodies. The songs have a clear aim – to destroy you. I have to say that they do a great job. Great sound, a perfect cover and ideas which are rotting like a body of a fresh corpse. CRYPTDWELLER made an album which is not from our world. It must have been recorded in the underground cells. The death is not choosing and when it comes to me one day and it is done in this style, I will be OK with that and I would not fight. Excellent, total destroying dark death metal which will ruin your blood in your veins!


Tracklist:
01. Labyrinth of Forsaken
02. The Precursor
03. Vile Nexus
04. Inevitable Obliteration
05. Throne of Grief
06. Heaven in the Void
07. Pounds of Flesh
08. Proxima Centauri
09. Of Legion
10. Abhorrent Realities

Share this games :

TWITTER