DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. června 2019

Home » » Recenze/review - MANIAC ABDUCTOR - Casualties Of Causality (2019)

Recenze/review - MANIAC ABDUCTOR - Casualties Of Causality (2019)


MANIAC ABDUCTOR - Casualties Of Causality
CD 2019, Inverse Records

Osmdesátá a devadesátá léta se už nevrátí, můžete si říkat co chcete. Já tu dobu zažil a moc dobře vím, o čem píšu. Je ale příjemné se setkávat s tvorbou kapel, které se o to snaží. Problém trošku je, že v dnešní oblibě retra vzniká i spousta rychlokvašek a pozérů. To bylo ale vždycky, některé styly jsou na tom více méně postavené. Otevřu takhle před měsícem svoji schránku a vykoukne na mě voják s pistolí (na obalu), který je hrozně podobný jednomu nechvalně proslulému pánovi.

Jasně, lehká snaha šokovat, v současnosti, kdy se poslouchá na různých streamovacích službách je víceméně nutností. Jinak si vás nikdo nevšimne. CD dám do přehrávače a zmáčknu play. Chvíli sedím a nic to se mnou nedělá, je to prostě thrash metal, u kterého vám budou stále naskakovat v hlavě odkazy na jejich vzory (SLAYER, ANTHRAX, GAMA BOMB, METALLICA a spousta dalších).  




Tak si tak říkám, že novinku "Casualties Of Causality" pořádně sejmu, že na další stejnou smečku v řadě nemám vlastně ani náladu. Jenže pak si jdu číst a nechám muziku hrát v pozadí. Nedám ani celou kapitolu, pořád mě MANIAC ABDUCTOR "ruší". Hergot, ono to má fakt něco do sebe, říkám si a přidám trošku volume. Finská thrashovka jako řemen! Přečtu si nejednou na sociálních sítích od lidí, jejichž názoru si vážím. Dobře tak jo, podívám se na desku pečlivěji. Výsledkem je klepání sousedů na zeď a řev, jestli jsem se nezbláznil. To si jako nemůžu kolem půlnoci pustit poctivý thrash metal? Jdu spát a následujících několik dní neposlouchám vůbec nic jiného. Je to prostě tam (mimochodem ten cover od SEPULTURY je taky povedený)! Spousta energie, chuť nás rozsekat, kus rebelie. Baví mě to, velmi dobře!



sumarizace:

"Casualties Of Causality" je perfektně zvukově ošetřené, s obalem, který přesně vystihuje to, co se na desce odehrává. Je to thrash metalová válka, masakr, šílenství, mosh-pit, ale také zároveň jasně definovatelné a propracované myšlenky. MANIAC ABDUCTOR zkrátka umí a na novince to jen potvrzují. Líbí se mi vztek, síla, energie, líbí se mi i sóla a líbí se mi hlavně nápady, které musí zaujmout snad každého poctivého thrashera. Cítím z nahrávky nadšení pro hudbu jako takovou, touhu ničit vše živé. "Casualties Of Causality" působí jako rozjetý vlak, který to napálil přímo do davu lidí jdoucích na smrt. Mám chuť roztrhnout svoji košili a vyrazit do ulic. Udělat spolu s MANIAC ABDUCTORpořádný bordel. Pošleme fuck off všem hajzlům! Vynikající thrash metal, který připomíná tlakovou nádobu těsně před prasknutím. Po téhle desce zůstává jen spálená země! Thrash!




Asphyx says:

"Casualties Of Causality" has a great sharp sound, the cover shows exactly what you can hear on the record. It is a thrash metal war, massacre, madness, mosh-pit but also clearly defined and developed thoughts. MANIAC ABDUCTOR know how to play and their new album is the proof. I like the anger, power, energy, I like their solos and ideas which catch attention of any real thrash fan. I can feel the enthusiasm for music as such with the desire to destroy everything alive. "Casualties Of Causality" feels like a train which ran into a crowd of people walking for death. I want to tear off my shirt and go to the streets. To go outside with MANIAC ABDUCTOR and make some noise. We would fuck off all bastards! Excellent thrash metal which feels like a pressure container right before cracking. There is nothing but burned earth after this album! Thrash!


tracklist:
1. Fooled Again
2. Watery Tomb
3. First World Disease
4. Evil Brotherhood
5. Destroyer of Worlds
6. No Hope for You
7. Hatebound
8. Thrash Assault
9. Troops of Doom (Sepultura cover)

band:
Jesse Räsänen - Drums
Jesse Elo - Guitar
Niklas Pappinen - Vocals
Janne Parviainen - Bass

Share this games :

TWITTER