DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. června 2019

Home » » Recenze/review - FLESHGOD APOCALYPSE - Veleno (2019)

Recenze/review - FLESHGOD APOCALYPSE - Veleno (2019)



FLESHGOD APOCALYPSE - Veleno
CD 2019, Nuclear Blast


Spojení technického death metalu a symfonických pasáží se zdá být ze své podstaty odsouzené k nepochopení. Spousta kapel se o to snaží a příliš jim to nejde. A pak jsou zde ještě FLESHGOD APOCALYPSE, kteří toto spojení povýšili do jiné dimenze. Letos pánové přicházejí s dalším albem, kde se opět snaží na smrtící kov naroubovat smyčce.

Když si to vezmu kolem a kolem, tak podobná hudba mi příliš nevoní. Občas mi přijdou některé skladby takové moc křečovité, bez výrazu, jakoby kapela musela za každou cenu zachovat svůj výraz. Přitom, kdyby se na symfonické (někdy) prvky vybodla, udělala by lépe. Jako celek je ale "Veleno" velmi slušným albem. Ne dokonalým, ale jako produkt určitě obstojí.



Z "Veleno" mám tak vlastně dva druhy pocitů. Některé momenty jsou opravdu parádní, povedené a pokud by bylo takové celé album, byl bych spokojený bez výhrad. Jenže ono není. V některých momentech kapela trošku tápe, skladby jsou jakoby "uměle" nastavované. Smyčce pak vlastně ruší, než aby doplňovaly celkovou atmosféru. Fanoušci ale budou určitě spokojeni. Album má i druhý, zcela instrumentální disk, který mi ale vůbec nic neříká. Nejsem pravděpodobně cílová skupina. Pak taky ty fotky a promo celkově, já nevím, mě to přijde spíše vtipné, než tajemné a záhadné. Inu dobrá, soustřeďme se raději na muziku. Té je zde spousta a je dobrá, na sedmdesát procent u mě dosáhne určitě. Pokud tyhle šílené Italy máte rádi, myslím, že si novinku užijete do sytosti. Má určitě co nabídnout, z mé strany ale s výhradami. Solidní počin.


sumarizace:

FLESHGOD APOCALYPSE pokračují na novince tam, kde minule přestali. Ve výbušném koktejlu symfonie a technického death metalu, notně podpořenými dobrým zvukem i silou. "Veleno" je pro mě albem, které dozrává postupně, pomalu. Spousta nápadů mi zůstala zpočátku ukryta pod vrstvou černého prachu. Novinka hnije pěkně odspoda a ne že ne! Jen chce čas, volume pořádně doprava a náladu na pořádný mosh-pit. Italové hrají postaru a přesto moderně, jsou temní a přesto energičtí. Jedná se o přesně ten druh hudby, který budete buď milovat nebo nenávidět. Nic mezi tím neexistuje. Osobně jsem spokojen tak na sedmdesát procent, v některých momentech by to chtělo přeci jen ještě trošku zabrat. Mladí fanoušci budou určitě nadšeni a my staří bastardi pokýváme spokojeně hlavou. Dobrá deska!


Asphyx says:

FLESHGOD APOCALYPSE continue on their new album with what they did on the previous one. In the explosive cocktail symphonic and technical death metal it is all well supported by good sound and strength. "Veleno" for me is an album which slowly matures. There was a lot of ideas which were hidden from me in the beginning behind a layer of black dust. The new album moulds from the bottom! It just need some time, the highest volume and mood for a great mosh-pit. Those Italian play by the old way but at the same time they play modern music, they are dark and still energetic. This is the music which you will either love or hate. There is nothing between. Personally, I am satisfied at 70%. For me there needs to be more done on some passages. Young fans would be excited about it and us, the old bastards will still move our heads in satisfaction. Good record!


tracklist:
01. Fury
02. Carnivorous Lamb
03. Sugar
04. The Praying Mantis' Strategy
05. Monnalisa
06. Worship And Forget
07. Absinthe
08. Pissing On The Score
09. The Day We'll Be Gone
10. Embrace The Oblivion
11. Veleno
12. Reise, Reise (Rammstein Cover) (Digital Bonus)
13. The Forsaking (Nocturnal Version) (Digital Bonus)

CD 02:
Instrumentals


band:
Share this games :

TWITTER