DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. června 2019

Home » » Recenze/review - MORTALS PATH - Feast of Maggots (2019)

Recenze/review - MORTALS PATH - Feast of Maggots (2019)


MORTALS PATH - Feast of Maggots 
CD 2019, ZOUNDR

Nemohl jsem najít cestu, opět ztracený mezi stíny. Dlouhé chodby death metalového podsvětí bývají spletité. Umrlci vylézají z děr, ze stěn stéká podivný sliz. Špína a hnis, lebky a kosti, praskající pod nohama. Oltář s nedávno naporcovaným masem, bloudím a nenacházím. Až konečně, když už jsem na pokraji sil, zaslechnu ostrý riff. Konečně poctivá, reálná smrt. Otevřu těžké rezavé dveře a ocitnu se ve víru prašivých melodií. 

Obě demo nahrávky z let 2016 a 2017 ("Mortal Path" a "Blood Omen") od německých MORTALS PATH mě před lety rozsekaly na malé kousky. Proto jsem se na jejich první dlouhohrající desku "Feast of Maggots" hodně těšil. Nutno rovnou napsat, že zklamán rozhodně nejsem, spíše naopak. 


Na "Feast of Maggots" naleznete death metal old schoolového střihu, podpořený kousky švédské školy. Vše je zabalené v prašivém zvuku, absolutním nadšení a s velkým talentem. Jakoby kapela vytáhla to nejlepší z určitých dekád smrtícího kovu, okořenila vlastními nápady a postupy a pak vypálila na hudební nosič. Opravdu stojím několik metrů pod zemí, marně hledám alespoň nějaké kousky světla. Do kostí se mi vkrádá chlad a peklo na sebe nenechá dlouho čekat. U posledních dní svého života nepotřebuji kněze, stačí mi podobné desky. Dodávají mi naději ve snadnější odchod na druhou stranu. Smrti se bojíme všichni, tak proč se na ni nepřipravit? Album řeže jako čerstvě nabroušený nůž, zadírá se pod kůži, pálí a devastuje. Mám to takhle moc rád a proto jsem navýsost spokojen. Old school death metal, který vás pohřbí zaživa! Masakr!



sumarizace:

"Feast of Maggots" od německých MORTALS PATH je albem, u kterého se samy otvírají staré hroby. Death metal, který je nám zde předkládán je ostrý, nekompromisní, starý, ošklivý a šíleně návykový. Vydejte se spolu s kapelou na výlet do dávných dob, kdy se ještě hrálo poctivě, reálně a skupinám nechybělo nadšení. Oceňuji velmi dobré, chytlavé nápady, pořádně plesnivý zvuk a hlavně určitou jiskru, kterou cítím z každé skladby. Tohle je muzika pro všechny pamětníky, kteří ještě nezapomněli na to, jak správně death metalem nakopat všem zadky. Mírně se rozkročte, rozpusťte své vlasy, zvedněte ruce a začněte pařit. Starý smrtící kov z devadesátých let opět ožívá. A to pěkně hlasitě a ostře. Kdo z vás si vykope vlastní hrob? Songy plné záhrobí, které jsou nabroušené, jako rezavá kosa. Z nahrávky jsem doslova nadšený a užívám si ji plnými doušky. Old school death metal, který rozmetá vše živé i neživé! Skvělá hrobnická práce!


Asphyx says:

"Feast of Maggots" from German MORTALS PATH is an album that opens old graves. Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Stand with your legs apart, pick up your hands and start partying. Old death metal from the nineties comes to life again. And it's pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I'm excited about this recording and I enjoy it. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job!



Tracklist:
01. Feast of Maggots
02. Face First into Purgatory
03. Emperor
04. Monument
05. Life Is Pain
06. Godless
07. Stabwound
08. Open Casket Funeral
09. Orgy in Gore
10. Gone Butchering
11. Bleeding Eye Sockets

band:
Martin- Vocals,
Dennis- Guitars,
Anna - Guitars,
Ersin- Bass,
Sebastian- Drums

Share this games :

TWITTER