DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 6. července 2019

Home » » Recenze/review - ENCOFFINATION - We Proclaim Your Death, O' Lord (2019)

Recenze/review - ENCOFFINATION - We Proclaim Your Death, O' Lord (2019)


ENCOFFINATION - We Proclaim Your Death, O' Lord
CD 2019, Selfmadegod Records

Kosti, lebky, plíseň, smrt. To jsou věci, se kterými se setkáváme v pohřebnictví běžně. Podivné stíny, otisky nemrtvých, zvuky, které nejsou z našeho světa. Čas plyne tak nějak jinak, pomaleji, temněji. Důležité je ohlodáno na dřeň, koneckonců jsme jenom prach, zrnko ve vesmíru, které není tolik důležité, jak si mnohdy myslíme. Ano, smrt je věčná jako hudba, jako světlo a tma, jako konec, který není koncem. Co přijde potom, až zemřeme? Neptejte se mě, vědět to raději nechtějte. Věřte mi.

Jsou desky, u kterých si říkám, že nemohly vzniknout v našem světě. Američtí funeral doom/death metalisté ENCOFFINATION hrají pomalu, syrově, chladně, uvěřitelně. Opakující se motivy posluchače dostanou do zvláštního stavu, při kterém se zpomalí životní funkce. Máme zde co do činění s nekonečně dlouhým umíráním.



"We Proclaim Your Death, O' Lord" se vznáší na vlnách smutku, beznaděje, nihilismu a pesimismu. Hudba je načichlá hnilobou a tvorbou třeba takových INCANTATION, FATHER BEFOULED, GRAVE UPHEAVAL, DISMA, DISEMBOWELMENT, GRAVE MISMA. Připomíná spíše smuteční obřad, než obyčejnou desku. Nutno poslouchat v klidu, chladu a naprosté tmě. Potom vylezou na povrch jednotlivé nuance, uvidíte mihotavé světlo na konci tunelu. Stíny, ti věrní druhé nemrtvých, se začnou prodlužovat a bude vás mrazit v zádech. Album rozhodně není pro každého, někomu bude připadat příliš dlouhé a rozvláčné, ale věřte tomu, že pokud mu dáte čas, pronikne vám do krve. Rád se v podobných záležitostech přehrabuji, nechávám je uzrát, vracím se k nim a přemýšlím o tom, jaké to jednou bude, až má rakev zajede pomalu do krematoria. Co bude následovat? Opravdu už pak nic není? Neříkejte, že jste také někdy nepochybovali. Pokud posloucháte ENCOFFINATION, asi víte o čem píšu. Funeral death doomová ozvěna ze záhrobí! 


sumarizace:

"We Proclaim Your Death, O' Lord" je funeral doom/death metalové album, které připomíná odříkávání staré modlitby. Američtí ENCOFFINATION se v něm modlí ke starým opuštěným hřbitovům, k peklu, k samotné smrti. Hudba je zde velmi naléhavá, temná, doslova černě smutná. Pokud máte rádi okultní záležitosti, myslím, že budete spokojeni stejně jako já. Při poslechu této nahrávky je smrt tak blízko! CD je jako rituál, uspořádaný k černé mši. Také cítíte tu beznadějnou atmosféru, tu náladu plnou tmy a záhrobí? ENCOFFINATION jsou na posledním albu tajemní a magičtí, jako opuštněný kostel. Novinka se s klidem může přehrávat na pohřbech padlých mnichů. Magická funeral doom/death metalová záležitost. Excelentní okultní obřad!

Asphyx says:

"We Proclaim Your Death, O' Lord" is a funeral doom/death metal album that recalls chanting of old prayers. American ENCOFFINATION pray there to the old lonely cemeteries, to Hell, to Death itself. The music here is very urgent, dark, literally black sad. If you like the occult, I think you will be happy as me. When listening to this recording is the death so close! CD is like a ritual, organized to the Black Mass. Do you also feel the hopeless atmosphere, the mood full of darkness and the beyond? ENCOFFINATION are on their last album mysterious and magical, like a lonely church. The news can be calmly played at funerals of fallen monks. Magic doom metal thing. Excellent occult ceremony!


Tracklist:
01. Ebony Skulls
02. Graveside Monoliths
03. The Keys of Hell and Death
04. Robe and Crown
05. Mysterium Fidei
06. A Monstrance of Human Bone
07. Haunted Voices


band:
GHOAT - Retch of Inversion, Abyssmal Bellowe, Razed Executioner
ELEKTROKUTIONER - Leader of Rats, Cavernous Ascensione, Bearded Hustler


Share this games :

TWITTER