DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 11. července 2019

Home » » Recenze/review - LVCIFYRE - Sacrament (2019)

Recenze/review - LVCIFYRE - Sacrament (2019)


LVCIFYRE - Sacrament
EP 2019, Dark Descent Records

K uctívání zkažené krve, pochmurných nálad a smrti došlo poprvé již dávno. Alespoň v death metalu to tak platí. Těch kapel, které se snaží navázat na odkaz INCANTATION, AZARATH, ANGELCORPSE a vlastně svým způsobem i BEHEMOTH, je poslední roky velké množství. Každý se snaží hrát nesrozumitelně, vytvářet podivné nálady, škvařit nás v pekle. Nutno rovnou napsat, že britští LVCIFYRE patří v tomto stylu k jedněm z nejlepších. Ono totiž pořád platí, že můžete být sebedokonalejší muzikanti, ale pokud neumíte napsat dobrou a zajímavou skladbu, je vám to více méně na nic.

LVCIFYRE na to jdou po svém. Nebojí se klidných, strašidelných pasáží, milují změny tempa, s klidem si vystřihnout i cover od Kat (Morderca). Nijak nevybočují v tom, co už vytvořili na předešlých albech, možná se lehce posunuli k větší přehlednosti. Každopádně, pořád neskutečně smrdí sírou a pro poslech musím mít klid a náladu. 



LVCIFYRE i na "Sacrament" staví na klasických základech, které kdysi položili MORBID ANGEL, IMMOLATION, INCANTATION. Vše dále rozvíjejí a ocitají se v oblastech, ve kterých se pohybují třeba takoví ENTHRONED, AORATOS, WRATHPRAYER, DIOCLETIAN, ARCHGOAT, IMPETIOUS RITUAL, TEITANBLOOD, GRAVE MIASMA, DEATHSPELL OMEGA. Nicméně musím napsat, že mě novinka neoslovila tolik, jako předešlé dlouhohrající počiny. Občas mi totiž přijdou Britové lehce vyčerpaní, skladby jakoby ztrácely potřebný tlak. Možná je to tím, že mi na recenze poslední roky chodí desítky podobných kapel, nevím, každopádně něco tomu chybí. Pořád se sice jedná o první ligu, jsem rád, že jde jen o čtyři skladby a jeden cover. Je to momentálně tak akorát, co jsem schopen vstřebat. Ale ano, krev je stále zkažená, z katakomb se ozývají podivné skřeky. Smrt tu pořád všude okolo je. Velmi dobře!



sumarizace:

Okultní death metalisté LVCIFYRE na svém EP jasně pochopili základní myšlenku zla. Album je napěchované tmou, špínou, hnisem. Připomíná nekonečnou bažinu, plnou hnijících utopenců. Každým dalším poslechem vás stahuje do svého nitra a vy máte sto chutí podlehnout nihilismu. Líbí se mi smutné vrstvy kytar i syrová nálada celé nahrávky. "Sacrament" je jako četba ze starých spirituálních knih. Plazí se pomalu jako had, čekající na svoji oběť. Během společných setkání jsem jako uhranutý, prokletý, vyhoštěný z tohoto světa. Procházím se záhrobím, nasávám šedivou atmosféru a těším se na každý další song. Death metal v tomto provedení bude dělat dobře všem, kdo mají rádi onen svět. Smrt je opravdu hodně blízko! Podává vám ruku a vy přijímáte. Tahle okultní seance se určitě povedla! Temná, death metalová nahrávka, která vyvolává duše dávno zemřelých. Skvěle!


Asphyx says:

Occult death metallers LVCIFYRE clearly get the basic idea of ​​evil on their EP. The album is full of darkness, dirt and pus. it recalls the endless swamp full of rotting drowned bodies. It pull you down into its mind with each next listening and you want to go down the nihilism. I like sad sounds of guitars and raw mood of the record. "Sacrament" is like reading from the old spiritual books. It is crawling slowly like a snake waiting for its victim. During the common meetings I'm bewitched, cursed, expelled from this world. I'm walking in the beyond, I'm soaking up the grey atmosphere and I'm looking forward to the next song. Death metal in this way will do well to all who loves the other world. Death is really close! It gives you its hand and you take up. This occult seance was succeeded! Dark, death metal record, which invokes souls of long dead. Great!

Share this games :

TWITTER