DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. srpna 2019

Home » » Recenze/review - DESTRUCTION - Born to Perish (2019)

Recenze/review - DESTRUCTION - Born to Perish (2019)


DESTRUCTION - Born to Perish 
CD 2019, Nuclear Blast

Němečtí DESTRUCTION mají na svých stránkách napsáno. Naše historie - rychlejší - tvrdší - pevnější - THRASH! Myslím si, že tohle heslo perfektně vystihuje i to, co se děje na nové desce "Born to Perish". Poslouchám tuhle smečku od jejích začátků, zažil jsem vynikající alba, slabší okamžiky, chvíle, kdy jsem se od kapely zcela odvrátil. Uznávám je, obdivuji, na koncert zajdu vždy rád, ale dokáži na ně kouknout i kritickým okem. 

Novinka je velmi dobře poslouchatelná, fanoušci dostali přesně to, co většina z nich očekává - pravověrný německý thrash made in DESTRUCTION. Produkce, obal, vlastně všechno směřuje ke kořenům, což je na jednu stranu dobře, ale také to znamená, že se nejedná o nic novátorského či převratného. Ale to vlastně po těchto veteránech ani nikdo nechce. 



Mívám to nastavené tak, že bývám k novým deskám starých legend poměrně skeptický. Většinou se trošku bojím zklamání, ale z  "Born to Perish" mám vyloženě radost. Skladby velmi dobře odsýpají, mají spád, dobré nápady. V rámci thrashe se jedná o velmi dobré album, které sice nepřeskakuje (ani to nejde) laťku nejslavnějších desek, ale kapela si rozhodně ostudu neutrhla. Spíš naopak. Je až s podivem, jakou pánové složili svěží nahrávku. Starou i "moderní" zároveň. Možná za to mohou nová jména v sestavě, možná dobrá konstalace hvězd, nevím, ale novinku mě opravdu baví poslouchat. To je pro mě rozhodující argument. DESTRUCTION jsou letos opravdu  rychlejší - tvrdší - pevnější! Tenhle směr se mi moc líbí. Pár hlušších míst bychom sice našli, ale nad tím se dá mávnout jednoduše rukou. Poslední roky mám sice raději techničtější, melodičtější thrash metal, ale občas je potřeba si pořádně vymlátit palici, nemám pravdu? Pokud budou DESTRUCTION hrát na koncertech i z nového alba, s chutí se protlačím do prvních řad a podpořím je svým headbangingem, tahle deska se totiž opravdu povedla. Howgh, domluvil jsem!



sumarizace:

Němečtí DESTRUCTION letos vydali zásek, který splňuje veškeré mé požadavky na poctivou kopající desku. Kapela působí jako sopka, chrchlající v dávkách žhavou lávu. Je ostré, šílené, s tématikou, která dělá téhle smečce velmi dobře. Skladby mají jasnou vizi, opravdu skvěle se poslouchají a působí jako odhalené tesáky nějaké pěkně rozzuřené šelmy. Ano, tohle je thrash metal!

"Born to Perish" je perfektně zvukově ošetřené, s obalem, který přesně vystihuje to, co se na desce odehrává. Je to thrash metalová válka, masakr, šílenství, mosh-pit, ale také zároveň jasně definovatelné a propracované myšlenky. DESTRUCTION zkrátka umí a na novince to jen potvrzují. Líbí se mi vztek, síla, energie, líbí se mi i sóla a líbí se mi hlavně nápady, které musí zaujmout snad každého poctivého thrashera. Cítím z nahrávky nadšení pro hudbu jako takovou, touhu ničit vše živé. "Born to Perish" působí jako rozjetý vlak, který to napálil přímo do davu lidí jdoucích na smrt. Mám chuť roztrhnout svoji košili a vyrazit do ulic. Udělat spolu s DESTRUCTION pořádný bordel. Pošleme fuck off všem hajzlům! Vynikající thrash metal, který připomíná tlakovou nádobu těsně před prasknutím. Po téhle desce zůstává jen spálená země! Thrash!


Asphyx says:

German band DESTRUCTION released an album this year which meets all my requirements for fair kicking record. This band is like a volcano, screaming batches of lava. It is sharp, crazy, with topics which really fits this band. Their songs have a clear vision, they are easy to listen and feel like teeth of an angry best. Yes, this is thrash metal!

"Born to Perish" has a great sharp sound, the cover shows exactly what you can hear on the record. It is a trash metal war, massacre, madness, mosh-pit but also clearly defined and developed thoughts. DESTRUCTION know how to play and their new album is the proof. I like the anger, power, energy, I like their solos and ideas which catch attention of any real thrash fan. I can feel the enthusiasm for music as such with the desire to destroy everything alive. "Born to Perish" feels like a train which ran into a crowd of people walking for death. I want to tear off my shirt and go to the streets. To go outside with DESTRUCTION and make some noise. We would fuck off all bastards! Excellent thrash metal which feels like a pressure container right before cracking. There is nothing but burned earth after this album! Thrash!


TRACKLIST
01. Born To Perish (5:20)
02. Inspired By Death (4:16)
03. Betrayal (4:05)
04. Rotten (4:49)
05. Filthy Wealth (4:01)
06. Butchered For Life (6:43)
07. Tyrants of the Netherworld (3:40)
08. We Breed Evil (5:16)
09. Fatal Flight 17 (4:27)
10. Ratcatcher (4:02)
11. Hellbound (3:38)

band:
Schmier - Bass, Vocals & Hate
Mike - Guitar
Randy Black - Drums
Damir - Guitar

Share this games :

TWITTER