DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 13. srpna 2019

Home » » Recenze/review - SUICIDAL ANGELS - Years of Aggression (2019)

Recenze/review - SUICIDAL ANGELS - Years of Aggression (2019)


SUICIDAL ANGELS - Years of Aggression
CD 2019, NoiseArt Records

Když v roce 2006 vydali řečtí SUICIDAL ANGELS svoje EP "Armies of Hell", předpovídal jsem jim zářnou budoucnost. Kamarádi mi to moc nevěřili a má slova potvrdili až o několik let později, kdy se začala další generace mladých metalistů zase více zajímat o thrash metal. Už tenkrát v sobě pánové měli tu správnou rebelii, energii a neurvalost.

Následovala turné po klubech, spousta klipů, nekonečné mosh-pity na festivalech. Každý sice hovořil o kopírování starých thrashových veteránů, ale bylo hrozně příjemné zase vidět kapelu, která to myslí s tímto stylem vážně a dává do toho všechno. Je sice fakt, že pánové po několika albech vyčerpali svoji bednu s nápady, ale pořád se jednalo o poctivé a dobře zahrané retro s jasně definovatelnými obaly i zvukem. Smečku jsem přestal sledovat někdy v roce 2010 a vlastně si jen pokaždé jejich alba proletěl s tím, že už mě asi ničím novým nepřekvapí. Pak přišel letošní rok a novinka "Years of Aggression", která mi už nějaký čas hraje v přehrávači.



Přijde mi, že na "Years of Aggression" kapela trošku víc přemýšlela a vydala se směrem, který kdysi tolik "proslavil" KREATOR. Album je také svěžejší, melodičtější, zajímavější, promyšlenější. Samozřejmě, stále se spoustou odkazů na EXODUS, SLAYER, METALLICU i mnoho dalších kapel. Tomu se ale dnes snad ani nejde vyhnout. Dalo by se napsat, že nemám s novinkou žádný větší problém. Je velmi solidně zahraná, některé motivy jsou opravdu zajímavé, s chutí si podupávám nohou do rytmu, ale přesto mi zde něco málo chybí. Možná nějaký progresivnější prvek, připadá mi, že SUICIDAL ANGELS až moc stále sázejí na jistotu. Asi jsem už moc zmlsaný, ale čekal jsem ještě víc. Oni se na své poměry poměrně dost odvázali, ale chtělo by to ještě víc kopnout do vrtule. Zrovna o téhle smečce si myslím, že na to má s přehledem. Hrozně nerad hodnotím čísly, ale tady bych to viděl na velmi slušných sedmdesát procent. Směr, kterým se skupina vydala na poslední desce se mi moc líbí a pevně věřím, že se jej budou držet i nadále. Konečně to není jen obyčejný hobling, ale promyšlené dílo, které rozhodně stojí za poslech. Buďte thrash! 


sumarizace:

Pánové se nechali volně inspirovat třeba takovými KREATOREXODUS, SLAYER, METALLICA. Nijak sice nevybočují z jasně daných mantinelů, ale jejich hudba je velmi dobře vstřebatelná, užívám si ji a polykám ji s chutí. Líbí se mi mladické nadšení, rychlost, dobrý, řezající zvuk, ale hlavně melodie. Těch je na desce nebývalé množství, jsou zapamatovatelné a složené s jasným cílem - zničit vás, vymazat z povrchu zemského. Jasně, nejedná se o nic nového pod slunce, ale přátelé, já jsem na tomhle světě od toho, abych si užil dobrou muziku! SUICIDAL ANGELS mě svým novým albem přesvědčili, naklonili si mě na svoji stranu a donutili uspořádat doma soukromý mosh-pit. Jsou melodičtí, skladby jsou propracované a řežou tou správnou stranou nože. Nezbývá, než přidat pořádně volume doprava a pak už se jen oddávat muzice. Skvělé album pro všechny pravé thrashery!



Asphyx says:

Those gentlemen were freely inspired by bands like KREATOREXODUS, SLAYER, METALLICA. They do not really go beyond the clearly-defined boarders but their music is easily absorbed and I enjoy it and am glad to taste it. I like the young enthusiasm, speed, good and cutting sound but mostly the melodies. There are so many of them on the new album they are memorable and composed with a clear target – to destroy you, get you out of this world. Sure, it is nothing revolutionary but guys, I am here to enjoy great music! SUICIDAL ANGELS convinced me with their new album, they leaned me on their side and made me to organize a private mosh-pit. They are melodic, their songs are worked out and cut with the right side of the knife. There is nothing left rather than to turn up the volume and just enjoy the music. Great album for every real thrash fans!



Tracklist:
01. Endless War
02. Born of Hate
03. Years of Aggression
04. Bloody Ground
05. D.I.V.A
06. From All the One
07. Order of Death
08. О¤he Roof of Rats
09. The Sacred Dance with Chaos

band:
Nick - Guitar / Vocals,
Orfeas - Drums,
Gus - Guitar,
Angel - Bass

Share this games :

TWITTER