DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 8. října 2019

Home » » Recenze/review - ENGULF - Transcend (2019)

Recenze/review - ENGULF - Transcend (2019)


ENGULF - Transcend
EP 2019, Everlasting Spew Records

for english summary please scroll down

Někdy je to k nevydržení. Démoni v mé hlavě útočí s takovou razancí, že se to nedá vydržet. Příliš mnoho informací, příliš mnoho bolesti. Jsem jako houba, která nasává veškeré zlo z ostatních. Jsem jako hromosvod špatných lidských činů. Může ale jedinec spasit všechny hříchy světa? Odpověď hledáme mnohdy celý život a nikdy nepřijde. Jedno je ale jasné, s peklem se musí neustále bojovat, koneckonců, odehrává se hlavně v našich myslích.

Četl jsem nedávno příběh jednoho schizofrenika a nebylo to lehké čtení. Musí to být šílené, být rozpolcený, zmatený, roztříštěný. Na článek jsem si vzpomněl i u třetího EP v řadě amerického maniaka Hala Microutsicose, který pod jménem ENGULF vydal další ze svých brutálních děl. Album totiž podle mě bolí úplně stejně jako rozdvojená osobnost. 



Hraje se zde hrubozrnný, masakrující death metal ve stylu SUFFOCATION, GORGUTS, MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, ULCERATE. A to s dobrým zvukem, obalem i spoustou zajímavých nápadů. Většinou bývám k one man projektům trošku skeptický, ale tentokrát nebylo ponecháno nic náhodě. Hal se vyhnul zbytečným preludiím a raději přidal do skladeb několik kilo temnoty. Výsledkem je až drásavá deska, která má i v dnešní době co říct. Neboří se zde mantinely stylu, to ani není účelem, ale můžete si být jisti, že tyhle riffy vám nějakou dobu v hlavě zůstanou. Bonusem je i vokál, který je v některých momentech podobný Franku Mullenovi ze SUFFOCATION. Měli jste někdy pocit, že vás musí každou chvíli zachvátit šílenství, že už je toho na vás moc a že démoni ve vaší hlavě začínají mluvit srozumitelným jazykem? Tak přesně pro podobné okamžiky je určeno i toto EP. Vyčistí vám hlavu, propere mozek kyselinou a vy pak stanete před posledním soudem čistí jako lilie. Death metal s temným otiskem! Velmi dobře!

sumarizace:

ENGULF útočí na naše nejtemnější stránky způsobem, jako to činili a činí třeba takoví SUFFOCATION, GORGUTS, MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, ULCERATE. Album je neskutečně energické, doslova po okraj naplněné černými melodiemi. Skladby mají jasný cíl - zničit vás. Nutno rovnou říci, že se jim to daří na výbornou. Skvělý je zvuk, perfektní obal a nápady mokvají jako tělo čerstvé mrtvoly. ENGULF stvořili dílo, které není z tohoto světa. Muselo být zhotoveno v podzemních kobkách. Smrt si nevybírá a pokud jednou pro mě přijde tímto stylem, bránit se jí rozhodně nebudu. Vynikající, totálně zničující temný death metal, u kterého vám shnije krev v žilách!


Asphyx says:

ENGULF attack our darkest sides in the style of SUFFOCATION, GORGUTS, MORBID ANGEL, HATE ETERNAL, ULCERATE. The album is unbelievably energetic and literally full of dark melodies. The songs have a clear aim – to destroy you. I have to say that they do a great job. Great sound, a perfect cover and ideas which are rotting like a body of a fresh corpse. ENGULF made an album which is not from our world. It must have been recorded in the underground cells. The death is not choosing and when it comes to me one day and it is done in this style, I will be OK with that and I would not fight. Excellent, total destroying dark death metal which will ruin your blood in your veins!


TRACKLIST
01. Bane of Fire
02. From Chasms Deep
03. Birthed into an Empty Grave
04. Drowned in the River Styx

band:
Hal Microutsicos - All Instrumentation, vocals, and drum programming.

Share this games :

TWITTER