DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. října 2019

Home » » Recenze/review - HOUR OF PENANCE - Misotheism (2019)

Recenze/review - HOUR OF PENANCE - Misotheism (2019)


HOUR OF PENANCE - Misotheism
CD 2019, Agonia Records

for english summary please scroll down

Nedávno jsem četl o slepém muži, kterého unesli. Zavřeli ho do kobky hluboko pod zem. Povedlo se mu utéct. Nejvíc mě zaujal popis jeho bloudění v podzemních chodbách. Bylo to šílené, zlé a ošklivé, ale přežil. Měl v sobě obrovskou sílu, naději a byl mazaný jako liška. Na tenhle příběh jsem si vzpomněl i při poslechu nové desky italských HOUR OF PENANCE. Ta je opět stejně komplikovaná jako změť podzemních chodeb, stejným způsobem temná, zlá a zákeřná. Znovu se skvělým zvukem, nápady, obalem, jedná se v tomto stylu vlastně o dokonalé album.


Italové jsou továrnou na dobré riffy, na atmosféru plnou zmaru a beznaděje. Masivní brutální death metal se zde potkává s technikou a touhou zabíjet. Jedná se zároveň o velmi dobré řemeslo s určitou přidanou hodnotou navíc. Fanoušci kapely budou zajisté nadmíru spokojeni a budou hovořit o nahrávce roku. Nedivím se, HOUR OF PENANCE do toho jdou znovu po hlavě. Nevymýšlejí sice už nic nového, ale deska se opravdu dobře poslouchá.


Osobně mi sice chybí trošku víc živočišnosti, temnotu mám také raději v jiném provedení. Deska je v některých momentech až příliš čitelná, předvídatelná. Zvuk bych s klidem také víc ušpinil, ale přátelé, to jsou jen drobnosti, jako celek novinka s klidem obstojí. Není vlastně ničím výjimečná, ale do hlavy mi vlezla tak nějak automaticky, se samozřejmostí dobrých našeptávačů. Pro moji osobu se jedná o zajímavou záležitost, která mě nijak neuráží, spíše mě nová deska nadchla. Zpočátku jsem byl sice při poslechu lehce zmatený, ale po čase mi nové album proniklo do krve a nadělalo tam paseku. Nápady se pohybují někde mezi NILE a BEHEMOTH, vlivů bychom samozřejmě nalezli asi více, ale nijak mi to nevadí. Ono je celkově v dnešní době těžké složit něco, co zde už nebylo a HOUR OF PENANCE mají alespoň svůj vlastní ksicht a výraz. Abych to nějak shrnul, ručička vah se u mě nakonec převážila na stranu - album se mi opravdu líbí, užívám si jej a odpustím mu i určitou "umělost". Zkrátka a dobře, jedná se o dobře poslouchatelný technický brutální death metal! Navíc s určitým temným bonusem, zvláštní náladou a přitažlivostí. Zabijácká práce!



sumarizace:

"Misotheism" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání HOUR OF PENANCE je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"Misotheism" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by HOUR OF PENANCE is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Technical death metal that will sweep you away from the earth!


Tracklist:
01. Mass Crucifixion of Kings (1:36)
02. Blight and Conquer (3:57)
03. Fallen from Ivory Towers (3:34)
04. The Second Babel (3:42)
05. Lamb of the Seven Sins (4:50)
06. Flames of Merciless Gods (4:47)
07. Sovereign Nation (3:45)
08. Dura Lex Sed Lex (3:41)
09. Iudex (4:34)
10. Occult Den of Snakes (5:05)

band:
Giulio Moschini - Guitars
Paolo Pieri - Vocals / Guitars
Marco Mastrobuono - Bass
Davide "the Bomber" Billia - Drums

Share this games :

TWITTER