DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 4. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - KONKHRA - Alpha and the Omega (2019)

Recenze/review - KONKHRA - Alpha and the Omega (2019)


KONKHRA - Alpha and the Omega
CD 2019, Hammerheart Records

for english summary please scroll down

Když jsem spadl z vrcholu skály dolů, tak jsem čekal jistou smrt. Hlavou mi sice neprolétl celý můj život, ale ostrý hrot, na který jsem se nabodl, jsem si pamatoval alespoň těch pár chvil, které mi zbývaly do konce. Následovalo ticho, nekonečně krátké ticho. Potom se spustila lavina a mé nebohé tělo se zmítalo několik desítek metrů mezi kameny. Nakonec jsem se stal mementem, kusem krvavé kaše, potravou pro dravou zvěř. Zajímavé a zároveň krásné bylo, že už jsem konečně necítil žádnou bolest. Nic, jen prázdnotu.

Nová deska dánských death metalistů KONKHRA je pro mě také takovou lavinou z krve, kamení a spoustou bolesti. Historie kapely sahá až do devadesátých let a je plná velmi dobrých nahrávek. Sice se jedná o trošku jiný druh smrtícího kovu, než který mi normálně zní v uších, ale i tak musím uznat, že nová deska má rozhodně něco do sebe. 



"Alpha and the Omega" se opravdu valí jako padající hromada kamení. Kapela sází hodně na atmosféru, nalezneme zde spoustu mocných nástupů, temných nálad, devastujících riffů a morbidního vokálu. Také odkazy třeba na takové GOREFEST, SEPULTURU, staré MACHINE HEAD. Základem je samozřejmě klasický death metal, ale je notně podpořený groovem. Co se týká zvuku, obalu i celkového provedení, tak náhodě nebylo ponecháno nic. Vše sedí perfektně na svých místech a vy si tak můžete tuhle zničující extrémní hudbu užít do sytosti. KONKHRA je opravdu legendou se vším, co k tomu patří. Má svůj vlastní výraz, s ničím se moc nepáře, hraje si po svém. Výsledkem je velmi dobré, zajímavé letošní album, které by nemělo chybět ve sbírce žádného fanouška stylu. Osobně mi některé momenty zpočátku lehce nevoněly, ale dal jsem nahrávce čas a světe div se, dnes poslouchám desku s velkou chutí. Má v sobě totiž něco zvláštního, přitažlivého, neotřelého, co umí málokdo. KONKHRA mě zkrátka stáhla do laviny, kterou sama způsobila. Excelentní extrémní metal s temnou jiskrou! Masakr!



sumarizace:

"Alpha and the Omega" je albem, které je doslova narváno nápady a energií. Mám chvílemi pocit, že na mě útočí smečka rozzuřených pitbulů. Netrhají mě najednou, ale hezky postupně, svoji kořist si užívají. Chlemtají moji krev, řežou mě tesáky a riffy do celého těla a nakonec mě rozdrtí ve svých čelistech. Tohle je hudba pro fajnšmekry, pro gurmány, kteří rádi vyhledávají ryzost, zemitost, zběsilost. KONKHRA jsou skvělí v tom, že si na nic nehrají, nic nepředstírají. Jdou rovnou k jádru, k samotnému základu věci. Výsledkem je album, které ničí vše živé v okruhu několika kilometrů. "Alpha and the Omega" působí jako právě odpálená vodíková bomba. Je heavy, neskutečně natlakované a má v sobě velký kus temnoty. Přiznám se, nečekal jsem to a odměnou mi budiž nahrávka, u které praskají kosti. Death groovy metal s vysokým oktanovým číslem! Vynikající!


Asphyx says:

"Alpha and the Omega" is an album full of energy, literally. There are some moments when I feel like there is a pack of angry pit-bulls attacking me. They are not tearing me at once but gradually, they are enjoying their prey. They slurp my blood, cutting my whole body with their teeth and riffs and finally crushing me in their jaws. This music is for gourmets who like genuineness, earthiness and fury. KONKHRA are great, they do not pretend. They go straight to the point, to the substance of the case. The result is an album which destroys all living in a radius of several kilometres. "Alpha and the Omega" feels like just detonated hydrogen bomb. It´s heavy, unbelievably pressurized and has a big chunk of darkness. I have to admit that I was not expecting that and the reward is this record which makes my bones crush. Death groovy metal with high octane number! Excellent!

TRACKLIST
01. Alpha and the Omega
02. Thoth
03. Divine Wind
04. Babylon
05. Bow to Moloch
06. Blood Reign
07. Floodgates
08. Sandblasted
09. Misled
10. By Instinct Be Driven
11. Darkest Millenium
12. I Am Ra

band:
Vocal/guitar: Anders Lundemark
Guitar: Hakim
Bass/backing vocals: Martin Kristensen
Drums: Johnny Nielsen

Share this games :

TWITTER