DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 27. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - NASTY SURGEONS - Open Cadavers (2019)

Recenze/review - NASTY SURGEONS - Open Cadavers (2019)


NASTY SURGEONS - Open Cadavers
CD 2019, Ruido Noise Records

for english summary please scroll down

Byl to jen okamžik, ale ten nůž v ruce jsem zahlédl. Byl, jak jinak, od krve. Uprostřed davu, chytlo jej šílenství a výsledkem bylo něco, čemu se v odborné terminologii říká tratoliště krve. Původně hezké odpoledne se stalo syrovým a surovým zážitkem. Obloha zčernala a vyhřezlá střeva obětí se válela všude kolem. Stahování z kůže zaživa pokračovalo. Středověk? Ale kdeže, to jen čtu další zprávu plnou bolesti. Pak usedám do svého pokoje a potřebuji si vyčistit hlavu od zbytečností.

Volím nové EP španělských maniaků NASTY SURGEONS. Je stejně krvavé, jako odpolední zprávy, stejně syrové a ošklivé. Kombinace death metalu a grindu mi dělala vždy dobře a Španělé opět dokázali vytvořit tu správně mrtvolnou atmosféru. Davem zase běhá někdo s nožem v ruce. Jak tohle může dopadnout? 


Album "Open Cadavers" je plné bolesti, mrazivých melodií i strachu z neznámého. Vše odsýpá v rytmu třeba takových EXHUMED, CARCASS, NECRONY, THE COUNTY MEDICAL EXAMINERS, GENERAL SURGERY, oběti jsou skalpovány, zohaveny a zničeny. Deska má takovou tu klasickou špinavou jiskru, nic nového pod sluncem ani v podzemí, ale pánové hrají poctivě a s odhodláním. Pokud jde o atmosféru, tak by se dala s klidem přirovnat k opuštěným jatkám, k pitevně, případně exhumovanému hrobu. Jedno ale mají všechny představy společné - všechny oběti musely před smrtí neskutečně trpět. Občas bývá zajímavé, jaké obrazy ve mě muzika vyvolává. NASTY SURGEONS na to jdou na přímo, bez skurpulí. Toulám se davem a vidím kolem sebe jen samé rozšklebené tváře. Kdo bude další vrah a kdo jeho oběť? Raději se znovu zavírám do svého pokoje a pouštím si "Open Cadavers" stále víc nahlas. Baví mě, drtí, rozmělňuje, vyvolává ve mě roztodivný koktejl emocí. Parádní death grindové EP plné shnilého masa!



sumarizace:

NASTY SURGEONS se drží starých, poctivých death grindových postupů. Pánové vydali nahrávku, která je velmi dobře zvukově ošetřena, má zajímavý obal a hlavně - řeže tou správnou stranou nože. Šest ostrých skladeb, plných mokvajících motivů, propracovaných textů a mrtvolně těžké nálady, bolí jako okovaná bota v obličeji. Španělští maniaci rozhodně nepatří "do starého železa". Spíše naopak, nakopou vám zadky, vyhladí mozky do čista. Jakoby mi někdo polil hlavu kyselinou. Album má vše potřebné, co potřebuji ke svému odpočinku v márnici - tlak, energii, špínu, temnou a krvavou sílu, kterou u tohoto stylu máme všichni tolik rádi. Co na tom, že mrtvá těla ožívají a jdou mi po krku? Koneckonců, od toho jsem vlastně tady. Abych pařil do skonání světa, skákal z pódia a dával si do uší podobné, velmi dobré desky. "Open Cadavers" neoplývá nijakými novotami, kapela se drží v dopředu jasných mantinelech, ale svoje řemeslo zvládá na výbornou. Death grindová mašina, která probudí i mrtvého! 


Asphyx says:

NASTY SURGEONS are stick to the old, honest death grind practices. The gentlemen have released a recording that is very well sounded, has an interesting cover and, most importantly, cuts by the right side of the knife. Six sharp tracks, full of motifs, sophisticated texts, and deadly heavy moods, hurt like a crooked boot in the face. Spannish maniacs definitely does not belong to "old iron". They will kick your ass, wash totally your brains. As if someone was polishing his head with acid. The album has everything I need for my rest in the morgue - the pressure, energy, dirt, darkness and bloody strength that we all like in this style. What about the dead bodies coming back to life and wanting to kill me? After all, I'm actually here. To enjoy the end of the world to jump out of the podium and put in like, very good albums. "Open Cadavers" does not have any novelties, the band sticks to the predefined barrier, but they manage their craft great. Death grind machine that wakes the dead!


TRACKLIST
01. Abra Kadabra
02. Open Cadavers
03. Third Degree Burn
04. Zombie Apocalypse
05. Rigor Mortis
06. Ruthless Massacre

band:
Raúl Weaver-Guitar & Vocals
Ramón Mur- Drums
Gonzale Dalle - Guitar
Fabian Hernandez - Bass

Share this games :

TWITTER