DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 23. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - RAGNAROK - Non Debellicata (2019)

Recenze/review - RAGNAROK - Non Debellicata (2019)


RAGNAROK - Non Debellicata
CD 2019, Agonia Records

for english summary please scroll down

Někde jsem četl, že si můžete objednat svoji vlastní smrt. Když už vám připadá svět příliš zlý a ošklivý, když se vám všichni smějí a ponižují vás. Když jste na dně a nevíte kudy kam. Nepotřebujete oprátku, ani střelnou zbraň. Stačí vám zavolat a oni už se o všechno postarají. Dokonce bylo uvedeno, kolik lidí si již objednalo. Osobně mi to připadá jako neskutečné peklo, jako totální nechutnost a nelidskost. Jenže peníze nesmrdí. Četl jsem tenhle článek a vedle mi do ucha hrála nová deska norských RAGNAROK

Kapela patří mezi ortodoxní severské smečky a nic na tom nemění. Najednou jsem hrozně rád za pravou, nefalšovanou a obyčejnou smrt. Za kosti zahrabané hluboko pod zemí, za proříznutá hrdla i za klasickou a tradiční black metalovou muziku. Líbí se mi ryzí přístup, pózy i temnota, které jsou všude kolem. Myslím, že fanoušci budou spokojeni. 


"Non Debellicata" je opět deskou plnou severského chladu, špíny a beznaděje. Nečekejte žádné stylové kotrmelce, změny ani další nesmysly. Cesta byla kdysi vytyčena a je nutné po ní stále jít. Nedovedu si představit, že by zrovna tahle smečka uhnula ze svého směru. I když už dnes oceňuji jejich hudbu hlavně naživo, tak musím uznat, že i novinka má něco do sebe. Není převratná, nebude asi ani ve zlatém fondu black metalu, ale rozhodně se jedná o velmi solidní řemeslo. Stále se jedná o hudbu, která neurazí a která je ze své podstaty ovlivněna smečkami jako MARDUK, GORGOROTH, DISSECTION. Jde zkrátka o takový ten true black metal, který buď obdivujete a posloucháte s chutí a nebo vám je jedno. Za moji maličkost mohu říci, že na černotu v tomhle provedení mívám poslední dobou občas chuť. Reálná, syrová a surová smrt na zmrzlé cestě mi pořád vyhovuje víc, než některé současné slepé metalové cesty. Ale já jsem starý pes, mě novým kouskům nenaučíte. Velmi dobře!


sumarizace:

RAGNAROK přinášejí na svém novém albu "Non Debellicata" náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních postupů. Výsledkem je pak neskutečně návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne v šíleném tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black metal s hodně zlou atmosférou. Velmi dobře!


Asphyx says:

RAGNAROK bring us a mood of abandoned churches on their next album "Non Debellicata". Their black metal is a combination of traditional actions. The final product is amazingly addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a mad tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black metal with a very cruel atmosphere. Very good!




tracklist:
1. Non Debellicata
2. Chapel of Shadows
3. Sanctimoneous
4. Bestial Emptiness
5. Nemesis
6. The Great Destroyer
7. Gerasene Demoniac
8. The Gospel Of Judas Iscariot
9. Jonestown Lullaby
10. Asphyxiation

band:
Jontho - vocals
Bolverk - guitars
Rammr - bass
Malignant - drums

Share this games :

TWITTER