DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 9. prosince 2019

Home » » Recenze/review - POTHRATOR – Demo (2019)

Recenze/review - POTHRATOR – Demo (2019)


POTHRATOR – Demo
CD-R 2019, vlastní náklad

Každý nějak začínal a nikdo se nenaučí řemeslo ihned. Jít s kůží na trh je samo o sobě často velmi náročné a odvahu bychom měli ocenit. Slovenští thrasheři POTHRATOR jsou na začátku a je nutné také k jejich tvorbě tak přistupovat. Jednoduché postupy, garážový zvuk, občas to kapele moc neladí. Ne, nebudeme si nic nalhávat, jejich letošní demo nepatří k nejlepším. Zvuk je špatný, postupy tisíckrát slyšené a o sehranosti nemluvě. Nojo, tím by se dalo vlastně skončit a nepsat nic dalšího.

Jenže ono má dneska také spousta lidí plné zuby uměle načančaných skupin s dokonalým zvukem, precizními postupy a promem, které by jim záviděla kde jaká celebrita. Umělost se dávno vmísila i do metalu a mě osobě to hodně vadí. Jsem potom rád za každou smečku, která do toho jde ještě po hlavě. POTHRATOR mi poslali demonahrávku, která se nedá moc poslouchat. Našel jsem i níže vložený "klip", záznam ze zkušebny. Obrázek si určitě uděláte sami. Ale ještě než začnete nadávat, případně mít jedovaté řeči, zkuste se chvilku zamyslet. Vždyť každý nějak začínal, každý musel chodit do učení a šel poprvé s kůží na trh. 



Vlastně bych mohl pojmout recenzi i jako snůšku rad, mohl bych dělat ramena, machrovat, ale dělat to nebudu. Proč bych měl? Kapela asi sama ví, jakým směrem se chce vydat. Občas je za každou cenu vtipná a vtipné to není, pokud  je tedy slovům vůbec rozumět. Chtělo by to pořádný zvuk, zavřít se na dlouho do zkušebny před dalším nahráváním a zkoušet, až se jim budou dělat boule za ušima. Pozor bych si dal i na obal, máknul bych na celkovém sehrání kapely, protože to občas vyloženě bolí. Nojo, ale to už začínám radit, tak bych to raději ukončil. Někdy bývá velmi těžké se nahrávkami na recenze vůbec prokousat. Demo od  POTHRATOR si už nikdy pouštět nebudu. Není důvod. Snad to příště dopadne lépe. Rád bych tomu věřil, ale pánové před sebou mají ještě hodně dlouhou cestu. Tak hurá do toho!




Seznam skladeb:
Pedofil
Bohapustá jebačka
Natrhnutá riť
Zabíjačka
Potrat
(K)análník

Čas: 17:41

Sestava:
Tomáš – spev
Homár – gitara
Peder – basgitara
Samo – bicie


Share this games :

TWITTER