DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 27. ledna 2020

Home » » Recenze/review - THE BLACK VOMIT - The Herald of Doom Returns (2019)

Recenze/review - THE BLACK VOMIT - The Herald of Doom Returns (2019)



THE BLACK VOMIT - The Herald of Doom Returns 
CD 2019, vlastní vydání

for english please scroll down


Je úplněk a v léčebně nikdo nespí. Všichni touží po krvi. Dnes na nikoho nepůsobí sedativa, ani další medikamenty. Instinkty a pudy jsou mnohem silnější. S výrazy lovců se všichni sesednou do kruhu a vyprávějí si ty nejzvrácenější příběhy. Nejvíc zabírá reálný popis dokonaných činů. Zvedají oči k nebi, cítí ve vzduchu nenávist. Stačilo by jen přelézt zeď a vydat se do temné noci. Roztrhat další tělo, zohavit nevinné. Jsou jako smečka, skupina bestií, která nemá mezi normálními lidmi co dělat. Proto jsou zde také zavření a izolovaní.

Když jsem si pustil prvotinu holandských maniaků THE BLACK VOMIT, tak jsem si na jednu takovou návštěvu domu šílenství vzpomněl. Nechala na mě tenkrát podobný syrový dojem, jako death/thrash, který pánové předvádějí na své desce. Nálada nahrávky je velmi podobná. 


"The Herald of Doom Returns" je načichlé špínou, smrtí, švédským hanobením hrobů i temnotou. Pohybujeme se v hlubokém undergroundu, o kapele toho příliš zjistit ani nejde. Nechává za sebe mluvit jenom hudbu. 32 minut drásavých melodií, chladu, chorobných motivů a nenávisti, je tak akorát, aby mě album stále bavilo. Jedná se v podstatě o takovou velmi dobře zahrnou klasiku, která patří do malého klubu, ve kterém se ještě hraje poctivě, pivo teče proudem a na nějakou tu nedokonalost se nehledí. Desku mě baví poslouchat, i když samozřejmě vím, že podobných smeček dnes běhá po světě velké množství. Jak je všeobecně známo, tak účelem mých stránek je mimo jiné podporovat kapely, o kterých si myslím, že mají svojí hudbou co říct. THE BLACK VOMIT mě zaujali, užívám si jejich mokvající songy. Myslím, že není moc co dál řešit. Hlavní je nakonec stejně krev. Navíc je úplněk. Death metal, který vám zláme všechny kosti v těle! Velmi dobře!

sumarizace:

Při poslechu prvotiny holandských THE BLACK VOMIT mám neobytný pocit, že jsem opravdu navěky uzavřen ve staré kobce. Každý den k večeru, když nebe ztěžkne a prší krev, se zúčastňuji černých mší plných zaříkávání, reálného a syrového death metalu. Vždy moji tvář ovane závan větru ze záhrobí. Máme zde co do činění s opravdovým pekelným ohněm.

"The Herald of Doom Returns" je nebývale temným albem. THE BLACK VOMIT mi připomínají padlé kněze, kteří dávno ztratili svoji víru. Dnes jsou zkušenými a značně uvěřitelnými zaříkávači. Hudba zde připomíná svíjející se klubko hadů, kteří se po pálení rozžhaveným železem rozhodli pomstít celému světu. Ze skladeb je cítit tma, rouhání a hlavně nekonečný chlad. Představte si vysokou zeď, postavenou z kamení, železa, špíny, smrti a nenávisti. Padá vám přímo na vaši hruď, dusí vás, drtí nebývalou silou. THE BLACK VOMIT mě přesvědčili na svoji temnou stranu, podmanili si mou duši a navěky mě prokleli. Splňují mé nejvyšší požadavky na rituální obřady. Nebe zase hoří! Smrt pořádá nekonečné orgie! Death metal, který vás spálí na popel!

Asphyx says:

When listening to the new album "The Herald of Doom Returns" of an Netherlands band THE BLACK VOMIT I have the feeling that I am really locked up in an old cell. Every day in the evening, when the sky becomes heavy and the blood is raining, I participate in black masses full of invocation, real and raw death metal. My face is always blown with wind from the tombs. We are dealing with the real hell fire. 

"The Herald of Doom Returns" is an unusually dark album. THE BLACK VOMIT reminds me of fallen priests who have lost their faith long time ago. Today they are experienced and highly believable chants. Their music reminds me of writhing cluster of snakes which were burned with hot iron and they decided to get back at the world. From their songs you can feel darkness, blasphemy and the endless cold. Imagine a high wall made out of stones, iron, dirt, death and hate. It is falling right on your chest, it suffocates you, smashing you with unprecedented strength. THE BLACK VOMIT convinced me on their dark side, they conquered my soul and cursed me forever. They meet my highest requirements for ritual ceremonies. The heaven is burning again! The death is holding endless orgies! Death metal which will burn you to ashes! 



tracklist:

1. Circle Of Black Blood 
2. Robbed From A Shallow Grave 
3. Church Of Bestial Lust 
4. The Herald Of Doom Returns 
5. Ceremonial Bloodletting Ritual 
6. Torn Asunder 
7. Dismembered Congregation

Share this games :

TWITTER