DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. ledna 2020

Home » » Recenze/review - SOULDEVOURER - Realms of the Netherworld (2019)

Recenze/review - SOULDEVOURER - Realms of the Netherworld (2019)


SOULDEVOURER - Realms of the Netherworld
CD 2019, vlastní vydání

for english summary please scroll down

Nůž zaražený hluboko do břicha. Rezavé ostří, které zanechá ve vnitřnostech nákazu. Postupně ti začne hnít celé tělo, odpadá maso od kostí a tvá postava se stane jen bezvýznamných stínem. Jsi navěky prokletý. Amen. Nepomáhají drahé léky, ani zaříkávání. Jsi mrtvý zaživa! Na čepeli bylo napsáno old school death metal a ten se stane tvojí jedinou vírou. Pokud máš tenhle styl také rád, tak čti klidně dále, pokud ne, tak utíkej a neotáčej se.

SOULDEVOURER totiž na svém prvním dlouhohrajícím albu hrají klasický, Švédskem načichlý smrtící kov. Se vším, co k tomu patří. Ostré riffy, pařba v márnici, nikde nic nepřebývá, ani nechybí. Staromilci budou spokojeni a ostatním to bude jedno. Tak to má koneckonců být a tak je to dobře. Od začátku je nám všem jasné, o co tady vlastně jde. Záleží jen na vás, zda podlehnete.


Na "Realms of the Netherworld" se chřestí o sto šest. Kosti jsou drceny tradičními riffy, chladu je také požehnaně, myslím, že si není moc na co stěžovat. SOULDEVOURER chytli čerta za ocas pevně a jen tak ho nepustí. Jasně, že se nejedná o nic převratného, ale zároveň nelze kapele upřít nadšení, odhodlání a energii, která je během celé desky všudepřítomná. A víte co, já jsem nikdy neměl rád popisné recenze, fanoušek snad není hloupý a umí si kliknout na odkaz a přečíst promo materiály. Raději beru do ruky krumpáč a lopatu. ve sklepě mě čeká ještě spousta práce. Rakve jsem, stejně jako kapela, koupil ve Švédsku, stloukl je také kladivem z pravé oceli. Pro mě je stejně nakonec nejdůležitější, jestli hudbě věřím, je mi tak nějak víceméně jedno, o jaký extrémní styl se jedná. A SOULDEVOURER na to jdou tím správným způsobem. Ne, všechno není dokonalé, ale to se mi právě líbí. Cítím, že zde hraje smečka, která věří své práci. Hniloba, smrt! Rozdrcené kosti! Peklo! Užívám si. Raw real old school death metal!




sumarizace:

SOULDEVOURER jsou zde s ledovým a ostrým albem. Pokud byste dnes hledali klasické představitele stylu zvaného old school swedish death metal, jste tu správně. Jejich novinka "Realms of the Netherworld" je dalším pokračováním cesty vytyčené kdysi alby starých švédských kapel. Tentokrát zase o něco chladnějším, mrazivějším. Líbí se mi pomalé chladné melodie i dynamické pasáže. Otevřete všechny rakve, exhumujte starý dobrý death metal a vítejte v říši nemrtvých! Album mě opět rozmlátilo jako kladivo kosti. Při poslechu nacházím jen samé plesnivé, trouchnivějící ostatky. Novinka je neskutečně energická, maniakální a studená jako vychladlá mrtvola. SOULDEVOURER jsou v roce 2019 silní a pevní ve svých základech. Old school swedish death metal, který vás doslova rozdrtí! Vynikající zabijácké album, u kterého pukají víka od rakví!


Asphyx says:

SOULDEVOURER are here with a icy and sharp album. If you look for a classic representatives of the style called old school swedish death metal, you are right here. Their news "Realms of the Netherworld" is further follow-up of the albums old school swedish bands. This time, again a bit colder, more freezing. I like slow cool melodies and dynamic passages. Open all coffins, exhume the good old death metal and welcome to the kingdom of Undead! Album broke me like a hammer bones. While listening I find moldy, rotting remains only. News is incredibly energetic, maniacal and cold as a corpse. SOULDEVOURER in 2019 are strong and firm in its foundations. Old school swedish death metal that will crush you! Excellent killer album, tearing lids from the coffins!

Tracklist:
01. Intro - Black Carnage in the Temple of Zaragoza in the Winter
02. The Grave
03. Primitive Instincts
04. Patience
05. Rot in the Sea of Flames
06. Khaoz Lords
07. Operation Mind-Crime
08. Dismembered to Death
09. Dead End
10. Flesh Cult Rituals
11. Taste of Decay
12. Blood on My Hands
13. Outro - An Abyss Poem

band:

Heiko Axel (dr)

Alex Schmitt (g)

Oliver Geib (voc)

Share this games :

TWITTER