DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 8. ledna 2020

Home » » Recenze/review - MAN MUST DIE - Gagging Order (2019)

Recenze/review - MAN MUST DIE - Gagging Order (2019)


MAN MUST DIE - Gagging Order
CD 2019, Grindscene Records

for english summary please scroll down

Když se stane vražda, tak všechno kolem zčerná. Jakoby se násilí a porušení nepsaných i psaných pravidel otisklo do místnosti. Krvavé stopy, oči, které ještě nedávnou žhnuly touhou. Nůž zabodnutý přímo do srdce. Nasládlý pach rozkládajícího těla. Kdo tohle může udělat? Kde se v člověku bere tolik nenávisti? Nás nevinné potom baví o podobných činech číst, jsme napnutí a rádi se bojíme. Nakonec všechny stejně dožene svědomí. Nezbývá než čekat. Nebo si poslechnout nějakou dobrou muziku. Britské technické death metalisty MAN MUST DIE mám moc rád. 

Poslouchat jejich hudbu je pro mě totiž podobné, jako si číst dobrou detektivku nebo shlédnout thriller. Jejich novinkové EP s názvem "Gagging Order" je stejně napínavé, krvavé, mokvající, šílené, melodické, temné. Progresivní postupy a nářezy, které se velmi dobře poslouchají. 



"Gagging Order" je velmi devastujícím dílem. Doslova pálí a žhne. MAN MUST DIE na to jdou stejným způsobem jako třeba takoví DECAPITATED, REVOCATION, NEURAXIS, PSYCROPTIC, MISERY INDEX, KATAKLYSM, DYSCARNATE, NECROPHAGIST a spousta dalších. Britové mají navíc tu výhodu, že jsou rozpoznatelní během několika prvních tónů. V kapele došlo od posledního vydaného alba v roce 2013 ke změně na postu basy a bubeníka a nutno rovnou zmínit, že pánové odvedli perfektní práci. Konečně taky jednou slyším všechny nástroje, užívám si pobublávání mé oblíbené baskytary. Čtyři nové skladby a dva covery jsou takovou velmi příjemnou ochutnávkou. Kusem syrového masa předhozeného nám ke konzumaci. Pevně věřím a doufám v dlouhohrající album. Myslím, že by si jej všichni fanoušci kapely zasloužili. Mám rád, když je technický death metal zahraný s nadhledem, když to není jen obyčejné preludovaní, ale songy mají jasný směr a melodie. MAN MUST DIE jsou ve velmi dobré formě. Jsou masakrující, zničující a zároveň temní a chladní. Tsunami! Nechte si chutnat.


sumarizace:

MAN MUST DIE nahráli velmi kruté, krvavé album. Pokud byste dnes hledali technický brutal death metalovou kapelu, která se nebojí pořádně říznout do masa a zároveň hraje zajímavě, pak jste tady správně. "Gagging Order" je albem, které bolí, je nezvykle pestré a velmi dynamické zároveň. Fanoušci stylu by měli zbystřit svoji pozornost, protože tady se odehrávají pořádně „hnusná“ hudební jatka. Britové moc dobře vědí, jak složit dobrou skladbu. Prohrabují se hromadami mrtvol s velkým citem pro věc. Muzika je zde velmi ošklivá, šílená a připomíná záběry z vivisekce. Pokud bych měl loni někomu doporučit kapelu, která nahrála velmi dobré technické brutal death metalové album, byli by to rozhodně MAN MUST DIE! Tihle patologové opravdu moc dobře vědí, jak se dělá dobrá práce. Deska, která vám shnije v přehrávačích!


Asphyx says:

MAN MUST DIE recorded a very cruel, bloody album. If you are looking for a technical brutal death metal band that isn't scared to cut into meat and is playing interesting as well, so you're right here. "Gagging Order" is an album that hurts, it's unusually colourful and very dynamic at the same time. Fans of the style should sit up their attention, because here are played very “ugly” music massacre. The British know very well how to compose a good song. The music here is very ugly, crazy and reminds images of autopsy. If I would recommend someone a band last year, that recorded a very good technical brutal death metal album, it would be definitely MAN MUST DIE! These pathologists really know very well how to do a good job. Album, that will rot in yours CD players!


TRACKLIST
01. Silent Authority
02. Gagging Order
03. Envy the Dead
04. Slave to the Animal
05. Murder (Extreme Noise Terror cover)
06. Milk (Stormtroopers of Death cover)

band:
Joe McGlynn – Vocals
Alan McFarland – Guitar
Michael Allan - Guitar
James Wright - Bass
Tony Corio - Drums

Share this games :

TWITTER