DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 13. ledna 2020

Home » » Report, photos, video - EMBRIONAL, BRUTALLY DECEASED, MALLEPHYR - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 17. 1. 2020

Report, photos, video - EMBRIONAL, BRUTALLY DECEASED, MALLEPHYR - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 17. 1. 2020


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

club: https://podlampou.cz/


Zapnu televizi a tam mi někdo pořád dokola vyhrožuje, že si mám pořídit novou. Přepnu pár programů a na většině zrovna krájí zeleninu. Na jiných hrají v jednom seriálu, který se pokaždé jinak jmenuje, stále stejní herci. Nekonečný sled reklam, občas proložených úryvky tisíckrát viděnými filmy. Vypnu jeden přístroj a zvolím raději počítač. Další vyhrožování, levice vs pravice. Pokřivený pohled sociálních sítí na svět ani zmiňovat nebudu. Raději dám pusu manželce, poklábosíme jako vždycky a vypiju si kafe, co není kafem. Mám to takhle rád, hodně cukru, mlíko, nějaká ta rozdrcená zrnka. Mezitím v ulicích pobíhají zmateně hladoví a vystresovaní lidé, kteří hubnou. Inu, je leden.


Probereme dnešní den a já dostanu velkou chuť na pivo. Vypnu chytrý telefon a vezmu si tlačítkový, na pařby. Najednou nikde nic nepípá, nikdo se mi nesnaží neustále sdělit názory na politiku, neposílá mi svoje fotky z míst, kde byl každej. Je normálně klid. Pohoda. Zbývá se převléknout do metalového, respektive vzít si křiváka, triko už mám dávno na sobě. Večer mě čeká deathový koncert v Plzni, který se rovná v tomto městě skoro zázraku. Opět jsem rozhodnut, že nebudu pánem kritikem, ale obyčejným fanouškem. Někde jsem o sobě četl, že jsou mé reporty málo rozebírající, neostré a že si z toho dělám srandu. Nojo, tak díky za názor, posíláme klíčenku. Jenže já to jinak neumím. To opravdu dnes ještě někoho baví číst sáhodlouhé rozbory o tom, kdo se kdy jak uklepl, komu něco trošku neladilo? 



Já moc dobře vím, slyším to, že občas není vše dokonalé. Ale to mám dštít síru? Naopak, mě právě tyhle lehké nedokonalosti na živém hraní baví. Pokud by tomu tak nebylo, tak bych raději zůstal doma, práce mám nad hlavu. Jde mi pořád o to si koncerty užít, vypnout, restartovat, být daleko od sociálních sítí, sledování polohy, přiblblých politiků, seriálů i krájení zeleniny. Pro mě jsou akce něco jako četba dobré knihy. Mám radost až na kost a potom taky, ve stavu v jakém český underground je, bych byl tak trochu za kokota, pokud bych jen vztekle prskal. Toho mám dost v práci. Není-liž pravda? Zkrátka, my si chodíme na koncerty odpočinout a já osobně jsem za ně moc vděčný (taky mám respekt a pokoru před prací někoho jiného). Tak asi tak.

Bez rozplaveb není underground, alespoň pro mě. Potkat se s kamarády, prolít nějaké to pivko hrdlem, probrat věci, o kterých s jinými nemluvím. Jasně, možná se snažíme trošku zastavit čas, ne ještě nejsme starý usedlý fotříci, co jen nadávají na všechno kolem. Doufám, snažím se o to. U Ševců umí pivo čepovat, je to hospoda, kterých už moc není. Klasická a chodíme sem rádi. Máme huby od pěny, hovoříme hlasitě, těšíme se na večer. Říkáme si novinky, jsme všichni takový blažený, trošku jako budhové, s laskavými úsměvy. Klasický náš paradox, posloucháme hudební tvrďárny, ale jinak jsme jak ovečky, je to taky jeden z důvodů, proč mě tahle hudba a všechno okolo pořád baví. Až navěky, amen!

Přesuneme se do klubu. Divadlo pod Lampou mám vcelku rád. Pivo i obsluha v pořádku, trošku mě štve to neustálý přebíhání do patra, ale jinak dobrý. Potkáváme se s dalšími známými, říkáme si o koncertech, které jsem navštívili a na jaký se chystáme. Poučen z předchozích nezdarů, nemluvím s muzikanty o hudbě, respektive se tomu snažím vyhýbat, oni jsou přeci jen na jiné straně a vnímají vše poněkud odlišně, než my obyčejní smrtelníci. Jsem pouze prachsprostý fanoušek, nechtějte po mě nějaké sáhodlouhé rozbory. Přišel jsem si jen poslechnout muziku, kterou mám rád a potkat kamarády. Také tak učiním, stačí mi pár prvních tónů a jsem rozemlet, jako již tisíckrát v minulosti. V závěru je to všechno samozřejmě rock´n´roll a je tomu jen a jen dobře. Pojďme se podívat, co nám páteční večer kapely předvedly.

Zase se jednou ukázalo, jaký dokáže být death metal pestrý a proměnlivý styl. Slyšte, slyšte, slyšte!

MALLEPHYR - zahráli černotou nasáklé skladby. Mohutné nástupy, choroba, rouhání, smrt. Klukům se povedlo poctivou prací a odříkáním dosáhnout toho, že se o nich opravdu ví. Lidi, včetně mě, je mají rádi. Patří mezi smečky, kterým to moc přeji. A to i přesto, že občas jsou až moc "uhlazení a příjemní". Jako celek mě ale baví, naživo možná ještě víc, než z desek. Páteční večer byli MALLEPHYR démoničtí. Přesní, temní, vlastně by se dalo také napsat svým způsobem dokonalí. Tohle byla mocná zádušní mše za všechny prokleté! Také jsem měl pocit, že většina fanoušků přišla právě na ně. Nedivím se.
























There was sacrificed another body on the altar of impiety. From the dark corners of underground came another reversal missionaries to this world. They are spreading burning fire, death and black metal. MALLEPHYR. For me totally excellent killer and dark concert with black sparks in songs! Hell!


BRUTALLY DECEASED - v kapele proběhly poměrně velké personální změny a tak jsem byl zvědav, jak bude znít naživo. Přiznám se, že lehký odklon od "Švédska směrem k Americe" mi zpočátku příliš moc nevoněl, ale v Plzni mě pánové opět přesvědčili o svých kvalitách. Jedná se o moji asi nejčastěji navštěvovanou death metalovou českou kapelu za poslední dekádu a pořád mě řežou. Vypadá to, že máme velmi podobný pohled na smrt. Mě osobně zkrátka zase rozdrtili. Jakoby by byli politi mrtvou vodou. Ničili, devastovali. Jednou jsem viděl dokument o hromadném hrobě, který byl upravován těžkou technikou. Tak přesně takhle na mě v Plzni BRUTALLY DECEASED působili. Totální inferno v márnici!





























Cruel, uncompromising, death metal concert which was smash our face in blood! There were sharp riffs of BRUTALLY DECEASED and the corpses were exhumed. Did you feel the fear? Blood came down from heaven! Dirty death metal, played with a hellish face! Inferno! The gig cut me up and it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair death metal! Excellent dark old school death metal!



EMBRIONAL - Poláci jsou velmi zajímavým uskupením. Hrají jinak, odlišně od ostatních a zároveň dokáží zachovat ve svých skladbách určitou přitažlivost, tajemno. Svoji oddanost a fanouškovství vyjadřuji asi jako každý hlavně koupí merche a CD. Mám od nich celou diskografii. Včetně dvou triček. Osobně jsem si plzeňské vystoupení nadmíru užil. Pro někoho možná byla hudba těchto maniaků moc rozvláčná, případně nepřehledná, ale já jsem hnil pod pódiem zaživa. Infernální a temné postupy, hrubozrnný vokalista a absolutní oddanost hudbě. Tohle všechno jsme dostali spolu s kousky shnilého masa na rezavém podnose. Pro moji osobu se jednalo přesně o ten druh vystoupení, kdy jsem byl totálně mimo, pohlcený, rozmělněný, pohřbený zaživa a znovu exhumovaný. Absolutní inferno a černý zážitek!






















My old bones thank that they can once again move in pretty rapid pace. Tear down all the idols! Break the wall with a hammer and hear honest, real dark metal from the masters in their field! Real death metal forever! EMBRIONAL rules! Death/black metal in this embodiment makes me very happy. Somewhere in the back, on the throne of human bones, sits him. The lord of all dead. Again, I am somewhere on the border between our world and the realm of dead. EMBRIONAL didn´t disappoint me, again. Death! Inferno! Darkness! Great concert! Hell!


Návštěvnost byla na death metal velmi slušná, klub byl solidně zaplněn, zvuk byl tentokrát takový divný, nejvíc na to doplatili BRUTALLY DECEASED, u nichž jsem ani v prvních řadách příliš neslyšel utopený vokál. S organizací nebyl žádný problém a vše odsýpalo jako na drátkách. Za moji maličkost opravdu moc děkuji všem, kteří za mnou přišli a prohodili se mnou pár milých slov na adresu našeho vašeho blogu. Moc si toho vážím, jste skvělí!

Závěrečné pivo na rozdýchání je pro mě povinností i zvykem. Akorát se zvrhne v pitku s částí Brutally Deceased a Embrional. Dostanu od kluků nové CD F.A.M., protože jsem jim před dvěma dny napsal recenzi a polská scéna je stejně provázaná, jako ta naše. Jsem jak doga, jako Dán, jako žok, jako carskej důstojník. Bude rozhodně na co vzpomínat, obzvlášť na tvrdý alkohol s višňovou příchutí, co někdo vytáhne a jejíž chuť cítím i druhý den.



Těším se na zbytek víkendu, až se opět budu toulat s hloupým telefonem po lesích - digitální detox je skvělý, doporučuji! Jsem agent chodec, co si narve muziku z přehrávače do uší a kráčí do rytmu. Poslední dobou je to kromě čtení asi nejlepší věc pro odpočinek. Teda kromě techtlí mechtlí s manželkou a metalu. Tak se opatrujte, usnul jsem hned a pořád se zase usmíval. Už je z toho zvyk, že chodím z koncertů nadšený a spokojený. Vypnul jsem, zregeneroval tělo i mysl. Restartoval. Užil si to a vám všem, kdo za to můžete, patří velký dík. Howgh, domluvil jsem. 


------------------------------------------------------------------------------------------

sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 



Instagram: 




facebook: 



twitter:
Share this games :

TWITTER