DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. března 2020

Home » » Recenze/review - THE BASTARD WITHIN - Better Dead than Friends (2019)

Recenze/review - THE BASTARD WITHIN - Better Dead than Friends (2019)


THE BASTARD WITHIN - Better Dead than Friends
CD 2019, Immortal Souls Productions


for english please scroll down


Představte si, že do konce světa zbývá nějakých třicet minut. Jak je využijete? Navštívíte své milé? Propadnete panice? Vezmete do rukou zbraně a půjdete se pomstít? Možností je nepřeberné množství. Zavládne chaos a potom klid. Nekonečné, krásně ticho. To není zase tak špatná představa, co říkáte? Problém je, že už u toho pravděpodobně nebudete. Měl bych lepší návrh, co strávit posledních 30 minut před apokalypsou poslechem skvělého grindcore? Já myslím, že to dává smysl.


THE BASTARD WITHIN vtrhli do mého pokoje jako smršť, jako smečka rozzuřených psů. V kapele se sešli pánové, kteří mají rozhodně co říct. Třeba takový bubeník Kevin Talley hrál snad v každé extrémní slavné smečce (namátkou SUFFOCATION, MISERY INDEX, CHIMAIRA, THE BLACK DAHLILA MURDER, DYING FETUS a spousta dalších). "Better Dead than Friends" je špinavý grindcore s výlety do brutálního death metalu, thrashe, hardcore, který je zároveň technický a neskutečně propracovaný. První i několik dalších poslechů mí málem utrhlo hlavu.




Svět kolem dávno hoří a panika se díky novým technologiím šíří čím dál tím rychleji. Dle mého skromného úsudku patří tohle album k tomu nejlepšímu, co kdy label Immortal Souls Productions vydal. Nahrávka je perfektní po všech stránkách. Obal, zvuk, celkové provedení je na výbornou. Hlavní je ale hudba a ta se mi ihned zadřela pod kůži. Skladby v sobě mají vášeň, náboj, dokáží zaujmout, strhnout, rozsekat na malé kousky. 22 absolutně devastujících songů mě přesvědčilo. Představte si, že kolem vás proběhne nějaký šílenec s šátkem přes tvář. Jeho oči jsou dávno temné a do rukou vám hodí kus výbušniny. Hlavou vám neproběhne celý život, ale jen pár střepin, které vás roztrhají na kusy. Úplně stejné pocity mám i z desky "Better Dead than Friends". Připadáte si také občas jen jako číslo v řadě, určené na pokusy? Vaše domněnky byly zcela správné. THE BASTARD WITHIN loni vydali album, které vás zahalí do temnoty šílenství! Absolutní masakr!



sumarizace:

Nemoci zkažené krve, hnijící kosti. Rozkládající se tělo, smrtelný pohled a lebka pukající velkým tlakem. Mám pocit, že se rozpadnu na tisíc kousků. V bolestech a křečích. Jakoby mi do hlavy někdo postupně zabodával ostré rezavé hřeby. Pomalu a přesně, aby zasáhl všechna citlivá místa.

Přesně takové pocity mám i z nového alba grind/death šílenců THE BASTARD WITHIN. Je přesně tím divokým a maniakálním kouskem extrémní hudby, která vás bez upozornění přišpendlí na zeď. Energie, síla, hnis a špína. To jsou hlavní atributy novinky "Better Dead than Friends".

Umírat lze mnohými způsoby, ale smrt předváděná na albu "Better Dead than Friends" se zdá být nejvíce bolestivá. Hniloba je zde kombinována s tlakem a výsledkem je nahrávka, která působí jako třaskavina té nejvyšší kvality. Novinka je jako kus plesnivého masa, které vám někdo hodí přímo do obličeje. Při poslechu se dusím, lapám po dechu a těším se na každý další zabijácký riff. Jsem rád drcen a rozmělňován. Líbí se mi i temnota, která jednotlivými skladbami prostupuje jako nějaká zlá choroba. THE BASTARD WITHIN zkrátka moc dobře vědí, jak na mě. Umí vytvořit absolutně zběsilou atmosféru, vyvolat postupný tlak na moji hlavu. Smrt je zase tak blízko! Grind death metalové album, které vás rozemele na prach! Amen!


Asphyx says:


Diseases of spoiled blood, rotting bones. A decaying body, deadly look and a skull cracking with a great pressure. I have a feeling that I will fall into thousands of pieces. In pain and cramps. It feels like someone has been slowly putting sharp rusty nails into my head. Slowly and accurately, to hit all sensitive places. 

I have those exact feelings when I listen to the new album by grind/death madmen THE BASTARD WITHIN. It is the wild and maniacal piece of extreme music which will nail you on a wall with no warnings. Energy, power, pus and dirt. These are the main attributes of the novel "Better Dead than Friends"

You can die in many ways but the death on the album "Better Dead than Friends" seems to be even more painful. The rotation here is combined with pressure and the result is an album which feels like a bomb of the highest quality. The new album is like a piece of mouldy flesh which hit you right in the face. When I listen to this album I cannot breath and I am looking forward to another killing riff. I like to be smashed and crushed. I like the darkness which goes through each song just like a bad disease. THE BASTARD WITHIN really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Grind death album which will grind you to dust! Amen!



tracklist:
1. Dead End
2. Loser Division
3. I Don´t Give a Fuck
4. Formless Mass
5. This Is a Fact
6. The Solution
7. Varosha
8. Worthless Existence
9. (Anti) Social Network
10. Cui Prodest
11. Thinks
12. Better Dead than Friends
13. Aware of Slavery
14. Boredom
15. Shaman 3.0
16. Irrational Mania
17. Money for Rotting
18. Mankind
19. Pay
20. Affective Deficiency
21. If
22. Reset

band:
CN Sid – Vocals
Gianluca Sulpizio – Guitars
Davide Stura – Bass
Kevin Talley – Drums

https://www.facebook.com/the.bastard.within/
https://open.spotify.com/album/7idZso2GKyw04k26ZMZZ0Y
http://www.immortalsouls.sk/

Share this games :

TWITTER