DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 3. března 2020

Home » » Recenze/review - DEPRIVED OF SALVATION - Destination · Decay (2020)

Recenze/review - DEPRIVED OF SALVATION - Destination · Decay (2020)


DEPRIVED OF SALVATION - Destination · Decay 
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down


Visela tam na hácích již dlouhou dobu. Bylo s podivem, že ještě stále žije. Každý, kdo se stavil na kus řeči, tak si odřízl kus jejího masa. Musela neskutečným způsobem trpět, ale jim to nevadilo. Naopak, krmili se její bolestí, nářkem, vyděšeným obličejem. Nalákali ji na pár sladkých slov, tvářili se jako hodní a milí pánové. Ale pod vším tím bohatstvím a pozlátkem se ukrývalo čiré zlo. Kdysi dávno získali pocit, že si mohou dovolit úplně vše a zatím jim to procházelo. Jí to ale bylo už dávno jedno. Zohavená, zničená, ponížená. Umírala dlouho a když vydechla naposled, tak měl její dech barvu temné krve.


Maďarských death metalových skupin příliš neznám, ale o prvotině šílenců DEPRIVED OF SALVATION se nešlo nezmínit. Zaujala mě svojí temnou a syrovou atmosférou. Také poctivostí a ryzostí. Jedná se o klasický smrtící kov tradičního střihu, který je výborně zahraný a návykový. Vítejte v pekle! Při poslechu zažijete své nejhrůznější noční můry. 




Základem je zde death metal a přidávány jsou chladné, mrazivé melodie. Na DEPRIVED OF SALVATION se mi líbí vlastně všechno. Obal, zvuk, ale hlavně nápady, kterých je dostatek a nejsou jen obyčejnou kopií věcí dávno mrtvých. Kapela se navíc nebojí do toho pořádně opřít. Přikovat vás na zeď, odříznout z vašeho těla kus masa. Americké vlivy se zde potkávají s těmi evropskými z dalekého severu. Maďaři se s tím nepářou, útočí rovnou, bez varování. Výsledkem je deska, která rozhodně stojí za pozornost. Tedy, pokud jste milovníci staré prašivé hudby, vytažené odněkud z nekonečných katakomb. Dobrých hrobníků není zase tolik moc a DEPRIVED OF SALVATION bych dal s klidem výuční list s pořádně krvavým razítkem. Představte si starou opuštěnou halu, která není ani na mapě. Kdysi obyčejné místo se stalo chrámem bolesti. Podobné pocity mám i z "Destination · Decay". Pravý, reálný death metal se pozná podle toho, že si u něj začnete podupávat nohou. Máte najednou chuť vzít do ruky krumpáč a lopatu. Není to nic nového v márnici, ale sype to vskutku pěkně. Old school death metal špinavý jako ruka mrtvoly! 




sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás DEPRIVED OF SALVATION jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Destination · Decay" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!


Asphyx says:
Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The DEPRIVED OF SALVATION are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Destination · Decay". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin!

Tracklist:
01. Release the Wretched
02. Gutted Visions
03. Destined to Rot
04. Inhale the Judgement
05. Defile the Sacred Mass
06. To the Threshold
07. Extorted Evolution
08. Derailed Morality
09. The Everflowing Sands of Time
10. The Carrier of Disease
11. Inscription of Failure


band:
Sarafutgyinov Borisz - All Music, Vocals, Recording, Mastering.
Dániel Mácsai - Guitars, Backing Vocals.

https://deprivedofsalvation.bandcamp.com/album/destination-decay
https://www.facebook.com/DeprivedOfSalvation/

https://deprivedofsalvation.com/
Share this games :

TWITTER