DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 4. dubna 2020

Home » » Recenze/review - FEASTEM - Graveyard Earth (2020)

Recenze/review - FEASTEM - Graveyard Earth (2020)


FEASTEM - Graveyard Earth
CD 2020, EveryDayHate

for english please scroll down


Když jsem poprvé kopl do hromady kostí, nečekal, jsem, že se spustí taková lavina. U nás v márnici nikdy neměl lidský život příliš velkou cenu, ale to co předvádějí na novém albu finští FEASTEM, to zde neslyšíme příliš často. Tolik energie a tlaku, tolik popraskaných lebek. Jakoby mi někdo zpřeházel vnitřnosti v těle. Navíc máte velkou výhodu v tom, že tohle slabé povahy jen tak nerozchodí. Pánové se s tím zkrátka nepářou a je to jen a jen dobře.


Určitě znáte ty chvíle, když v sobě dusíte nenávist, když máte sto chutí někomu přerazit čelist. Slizké tváře na televizní obrazovce, společnost, která přivírá oči nad zvěrstvy. Přetvářka a klam, každý hrabe jen pod sebe a nakonec je hozen na úplně stejnou hromadu mrtvol, jako všichni ostatní. Grind a death a thrash. Víc netřeba.



Pravověrní grindeři určitě vystopují ve skladbách FEASTEM vlivy ROTTEN SOUND, NAPALM DEATH, AFGRUND, DEATHBOUND a budou mít samozřejmě pravdu. Osobně se mi líbí i jakási temnota, známá spíše z black metalových desek. Jedná se o krutý a nekompromisní výmaz, ale zahraný s rozmyslem a zručností. Podobné nahrávky si rád a často pouštím obzvlášť ve chvílích, kdy mi připadá celý svět černý, hnusný a ošklivý. Nabíjí mě energií, rozdrásají moji mysl a připadám si pak očištěn. Novinka "Graveyard Earth" má navíc skvělý, špinavý a přesto čitelný zvuk. Černobílý obal pak už jen všechno zlo umocňuje. V márnici lámeme další kosti, naše práce je nekonečná. Co jsou vaše kecy proti otevřeným zlomeninám, prostřeleným lebkám a nekonečnému utrpení. Lidstvo je zvláštní sebedestruktivní druh, od kterého je dobré si občas držet odstup. Troufám si tvrdit, že nová deska finských FEASTEM je k tomu více než vhodná. A teď už dost řečí, svůj názor si stejně nakonec uděláte sami. Za mě všechny uříznuté prsty nahoru! Grind!




sumarizace:

Album "Graveyard Earth" je nahrávkou, která mě přenesla do nějakého hodně morbidního hororového filmu. Všechny postavy spolu s muzikou doslova ožívají před očima. Hudba je to krutá, nekompromisní, šílená a plná energie. FEASTEM dostáli svému dobrému jménu a předhodili nám pořádně mrtvolný kousek masa. Songy jsou plné špíny, lidského hnusu. Jsem jimi pohlcený od začátku do konce. Bestie opět promluvila. Mocně a hlasitě. Mokvají mi znovu staré rány, jsem ztracený ve víru ostrých riffů. Tahle deska připomíná setkání s vlnou tsunami. Smete vás, rozdrtí, rozmačká, rozseká a vy budete mít co dělat, abyste se dali vůbec dohromady. FEASTEM hrají tak, jak to umí nejlépe. Postaru, s velkým feelingem a drivem. Ocení asi spíše starší posluchači, ale to vůbec nevadí, tohle album má v sobě velkou sílu. Grind/death metalová nahrávka, která vám utrhne hlavu! Skvělá práce!



Asphyx says: 

The album "Graveyard Earth" brought me to some kind of very morbid horror movie. Every character and the music just becomes alive in front of your eyes. The music is cruel, uncompromising, crazy and full of energy. FEASTEM comply with their good name and they throw out dead piece of a meat. These songs are full of dirt and human filth. I am full of them from the beginning to the end. The beast had spoken again. Mightily and loudly. My old wounds are weeping and I am lost in the whirl of lost riffs. This album feels like a tsunami wave. It will sweep you away, smash you, crush you and you will get through a lot of pain to get back together. FEASTEM play the best they know. It is old school with a great feeling and drive. This album will be probably more appreciated by old fans. However, it doesn´t matter and for me this album has a great power. Grind/death metal record which will cut your head off! Great job!


Tracklist:
01. The Rope Calls Your Name
02. I Will Never Kill
03. Sick
04. Terror Balance
05. Sortovalta
06. Verta ja lihaa
07. Creeping Heat
08. In Isolation We Die
09. Pelon voima
10. Graveyard Earth
11. Spreading Darkness
12. Mouths of Others
13. Turha toivo
14. Kurjuuden kuningas
15. Outro


band:

Petri Eskelinen: vocals //

Olli Nokkala : guitars //

Niko Lainas : bass //
Patrik Fält : drums




Share this games :

TWITTER