DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 4. dubna 2020

Home » » Recenze/review - TWITCH OF THE DEATH NERVE - A Resting Place For The Wrathful (2020)

Recenze/review - TWITCH OF THE DEATH NERVE - A Resting Place For The Wrathful (2020)


TWITCH OF THE DEATH NERVE - A Resting Place For The Wrathful
CD 2020, COMATOSE MUSIC

for english please scroll down

Další mrtvé tělo, další číslo v řadě. Světlo už všichni dávno ztratili. Zbyla jen beznaděj. Jakoby se ta bestie krmila lidskou bolestí, strachem. Všichni hovořili o vysoké postavě v kápi, která útočila vždy nožem a zásadně uprostřed temné noci. Zaschlá krev na chodníku, lampa, která by mohla být svědkem. Sběratel, který si do své sbírky odřezával kousky těl. Kdyby jen věděli, že se cítí být vyvoleným. Novým bohem, který stvoří dalšího člověka. Sešitého z kůže a tkání nevinných. Jeho nikdy nechytí, je jako stín, jako vaše špinavé svědomí.

Po světě běhá spousta lidí s pokřivenou povahou, kteří nás děsí. Je to s nimi jako s dobrým brutálním death metalem. Také nás může šokovat svoji silou, surovostí, ale zároveň si v něm nalezneme určitou přitažlivost. Něco podobného se mi stalo i s britskými TWITCH OF THE DEATH NERVE a jejich novou deskou "A Resting Place For The Wrathful". Již od prvního tónu mi připomínala četbu dobrého hororu nebo film, u kterého vám přeběhne mráz po zádech.


TWITCH OF THE DEATH NERVE vlastně nevytvářejí nic nového, ani šokujícího. Po celou dobu desky se pohybujeme mezi mantinely, které kdysi nastavily kapely typu SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, LITURGY, DEFEATED SANITY, DECREPITH BIRTH, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY a spousta dalších brutálních smeček. Album je tak vyloženě určeno pro fanoušky stylu, ostatní budou pravděpodobně vyděšeni a utečou pryč. Novinka pro ně bude stereotypní, monotónní. Přirovnání s filmy i knihami se znovu nabízí. Pořád zde máme skvělý zvuk, morbidní nápady, spoustu krve a hudebního násilí. Britům se povedlo do skladeb propašovat techniku a velký kus temnoty, což je malinko odlišuje od spousty podobných kapel, ale opět si myslím, že to pozná opravdu jen příznivec žánru. Debut "A New Code of Morality" z roku 2014 byl vynikající a i nové album si troufám zařadit k tomu lepšímu, co zatím letos bylo vydáno. TWITCH OF THE DEATH NERVE dokáží vytvořit potřebnou mrtvolnou atmosféru, jsou krutými řemeslníky, kteří se nemají rozhodně za co stydět. Pokud je brutální death metal vaším denním chlebem, tak neváhejte, chybu neuděláte. Masakr!



sumarizace:

"A Resting Place For The Wrathful" je klasickou odpovědí na styl, který se vyznačuje především brutalitou, rychlostí a šílenstvím. TWITCH OF THE DEATH NERVE se svého úkolu zhostili velmi dobře. Drží se tradice, ničím sice nevybočují, ale určitě se jedná o desku, které u mě nezapadne. Pokud máte rádi třeba SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, LITURGY, DEFEATED SANITY, DECREPITH BIRTH, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY a podobné choré záležitosti, myslím, že byste mohli být spokojeni. Takže přátelé, do rukou všichni sekery, motorové pily, sekáčky na maso a jdeme na to! Tohle album řeže a pálí, jak to umí jen ti nejzkušenější patologové. Brutální death metalové album, u kterého z vás poteče krev! Zabijácká práce!


Asphyx says:

"A Resting Place For The Wrathful" is a classic response to the style which is characterized mostly by brutality, speed and madness. TWITCH OF THE DEATH NERVE did their job very well. Although they follow traditions and they do not switch out from their path, it is still an album which will be noticeable in my collection. If you for example like the band SUFFOCATION, CANNIBAL CORPSE, LITURGY, DEFEATED SANITY, DECREPITH BIRTH, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY and other similar bands, I think you will be satisfied. So friends, take your axes, chainsaws, meat cutters and let´s go! This album cuts and burns, just like the most experienced pathologists can. Brutal death metal album which will make you bleed! Killing job!


tracklist:
1. A Resting Place for the Wrathful
2. Ochlocratic Prostration
3. Apotropaic Scarification
4. This Sickening Fraility
5. A Witness to Ruination
6. The Locard Principle
7. Immured in Dissociation
8. Promulgation of Infected Innards

Line-up:

Tom Bradfield - Guitars/Vocals
Tom Carter - Bass
Mauro Marin - Drums

https://comatosemusic.bandcamp.com/album/a-resting-place-for-the-wrathful
http://www.twitchofthedeathnerve.co.uk/en-gb/collections/shop
https://www.facebook.com/twitchofthedeathnerve
http://www.comatosemusic.com/
contact@imperativepr.co.uk | www.imperativepr.co.uk
Share this games :

TWITTER