DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 15. dubna 2020

Home » » Recenze/review - KARNIVORE - Dödsriket (2020)

Recenze/review - KARNIVORE - Dödsriket (2020)


KARNIVORE - Dödsriket 
CD 2020, Southcoast Productions 

for english please scroll down

Šel jsem tou ulicí snad tisíckrát a nikdy nebyla tak ponurá jako dnes. Včera tu řádil rozzuřený dav. Chaos a zmar, strach a beznaděj obchází naše město už nějaký čas. Stačí se křivě podívat a roztrhají vás jako prašivé psy. Mám ve sluchátkách nové album švédských KARNIVORE a na lampách se houpou oběšení. Vítr se toulá ulicemi a pokaždé, když se na mě nějaký umrlec podívá, tak mi přeběhne mráz po zádech. Kdo bude další na řadě, kdy se já budu houpat ve větru? Je to jen otázka času. Lůza totiž nezná slitování. Dokud ale budu žít, tak si s chutí narvu do hlavy nové album "Dödsriket".

Chlad a tíseň, chmury a rozčarovanost nad lidským rodem. Ne, další den už možná nepřežiji. Švédi hrají death metal, se spoustu studených melodií, proplétají jej s thrashem i blackem a výsledkem je třetí album v řadě, které rozhodně stojí za povšimnutí.


Nějak nemám náladu na to tvorbu téhle kapely k někomu přirovnávat a vůbec se mi nechce opisovat promo materiály. To si každý může zjistit za několik minut sám. Soustředil bych se raději na své pocity, které jsou tentokrát značně pestré. Prožívám s kapelou nostalgii po starých časech, toulám se opuštěnými ulicemi v zimě a chladu. Líbí se mi pronikavý a čitelný zvuk, kytarové pasáže i vokalista. KARNIVORE dokáží být temní i drtiví, suroví i vznešení. A protože mám již několik dní podobnou náladu, tak mi perfektně sedli do kroku. Stylově se i na svém třetím albu pohybují od zemitého death metalu, přes chladný black metal až po nakopávající thrashové chvilky morbidní poezie. Je to hudba na pohodu, velmi dobře zahraná i ošetřená, která si zároveň zachovává undergroundový nádech. Houpu se ve větru již několik dní. Provaz se mi zadíral do krku, ale teď už mě nic nebolí. Jsem dávno na druhé straně, jeden mezi všemi, všichni pověšení na lampách. Jo, je to tak, přesně takhle vnímám i novou desku "Dödsriket". Je totiž plná severu, chladu a mrazu. Temnoty a skvělého řemesla. Skvělý počin!


sumarizace:

"Dödsriket" je skvělou kombinací starého švédského death metalu, blacku a thrashe s chřestivým účinkem a jeho melodičtější podoby. KARNIVORE nám letos pěkně nakopali zadky. Skladby mají spád, jsou šílené ze své podstaty, divoké a studené jako ruce nebožtíka. Ledové riffy, skvělý hlas Martina Holmqviste a atmosféra starých opuštěných hřbitovů. Poslouchám novinku stále dokola, jsem jí pokořen, rozleptán a pohřben zaživa. Letošní album připomíná mrazivý severský vítr, dlouhé stíny rozpadlých katedrál, hlasy ze záhrobí, vyprávějící temné příběhy plné smrti. Svět je při poslechu zahalen pláštěm temnoty, zimy, smutku a krutosti. "Dödsriket" je doslova uhrančivou nahrávkou! Švédský melodický death/thrash metal, u kterého pukají kameny chladem! Vynikající!



Asphyx says:


"Dödsriket" is a great combination of the old Swedish death metal, black and thrash with creepy effect and its melodious form. KARNIVORE kicked our butts this year. Their songs have a great fall, are crazy from their nature and they are wild and cold like hands of a dead man. Cold riffs, great voice of Martin Holmqvist and the atmosphere of old abandoned graveyards. I listen to this new album over and over again. I am humiliated, broke and buried alive. This year´s album reminds me a freezing Nordic winds, long shadows of decaying cathedrals and voices from dead people who tell dark stories full of death. When you listen to this album, the world is cover with a coat of darkness, coldness, sadness and cruelty. "Dödsriket" is literally a gruesome album! Swedish melodic death/thrash metal which makes stones crush with cold! Excellent!


Tracklist:
1. Hinterkaifeck (Intro)
2. Empire of Filth
3. War Is Coming
4. Slice 'n Dice
5. No Freak
6. Murder Dungeon
7. Black Flames
8. The Antfarm
9. Woodshed
10. Disfigured Man


band:

M. Holmqvist
J. Englund
M. Johansson


Share this games :

TWITTER