DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 30. května 2020

Home » » Recenze/review - GRAVE DEFILER - Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses (2020)

Recenze/review - GRAVE DEFILER - Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses (2020)


GRAVE DEFILER - Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses
EP 2020, vlastní vydání


for english please scroll down


Chodby undergroundu jsou hluboké a nehostinné. Ze stěn stéká hnis a v kobkách se dějí věci, které zůstávají normálním smrtelníkům nepřístupné. Je to tak lepší, některé obrazy by ve vás vyvolaly stavy dávení a hnusu. Mučená lidská těla prokletých, puch a strach nejsou zrovna věci, které by normální člověk vyhledával. Jenže tady se jedná o hudbu a tam to mám jinak nastavené. Třeba takoví švédští GRAVE DEFILER se stali takovým malým tipem pro vás.

Každý den se setkávám s několika desítkami demonahrávek, které musím roztřídit, oddělit zrno od plev a vybrat ty, kterým jsem ochotný věnovat svůj čas. Je to drobná mravenčí práce, kterou lidé nevidí. Dělám to ale rád, protože si myslím, že dobrá hudba se musí podporovat. GRAVE DEFILER je trojice šílenců, kteří hrají od roku 2009. A stejně jako já mají rádi starý prašivý death metal z devadesátých let. Vítejte v nejhlubším undergroundu!



GRAVE DEFILER hrají jednoduchý, nebál bych se napsat primitivní death metal, který je nasáklý záhadnými chorobami. Připomíná mi demonahrávky z mého mládí, případně soundtrack k nějakému hororovému filmu na VHS. Parta mladých kluků, kterým imponují staré postupy i přístup k muzice. Skladby samozřejmě nejsou dokonalé, pro mnohé budou příliš špinavé, ale mají v sobě nepopiratelnou temnou atmosféru. Něco jako útěk před vrahem v opuštěném lese. Jen si to představte. Někde v mlze se ukrývá šílenec s velkým nožem a vy máte dvě možnosti. Buď si přidat volume na "Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses" a utéct a nebo propadnout hrdlem. Rád se podobnými demonahrávkami přehrabávám, občas v nich totiž objevím pořádně shnilé kousky. Není to jen death metal, ve který GRAVE DEFILER věří, těch vlivů je více. Všechny jsou zpuchřelé a tajemné. Prašivý smrtící kov, který vám prořízne tepnu!
-----------------------------------------------------------------
All music & lyrics written and performed by Grave Defiler.  Produced, engineered and mixed by Tomas Skogsberg at Sunlight Studio. Mastered by Joel Nevrup at Spektrum Mastering. Cover art by Colin Rodgers. Band logo by Sandra Lundholm. Layout by Alexander Persson.



sumarizace:

"Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka GRAVE DEFILER. Švédská pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, GRAVE DEFILER vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. GRAVE DEFILER nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Death metalová ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně prašivá nahrávka!


Asphyx says:


"Three Tales of Dark Gods, Corpses and Rotting Horses" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of GRAVE DEFILER. Swedish tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, GRAVE DEFILERwill be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. GRAVE DEFILER recorded an album, which is your ticket to Hades. Death metal echo of the deepest underground! Very rotten record!

Track listing:
Side A
1. Throne of Skulls
2. I Dig Your Body

Side B
3, Famine

Line-up:
August - lead vocals
Dan - guitars, bass, backing vocals
Karro - drums, keyboard, backing vocals

Share this games :

TWITTER