DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 22. května 2020

Home » » Recenze/review - NOX FORMULAE - Drakon - Darshan - Satan (2020)

Recenze/review - NOX FORMULAE - Drakon - Darshan - Satan (2020)



NOX FORMULAE - Drakon - Darshan - Satan 
CD 2020, Dark Descent Records

for english please scroll down

Tak už mě zase nesou na márách. Zemřel jsem prý mladý a můj odchod nebyl z nejlehčích, ale teď už mě nic nebolí. Zástup za mnou truchlí a k otevřené rakvi se přijdou poklonit hlavně všichni zvědavci. Chtějí ještě spatřit moji nabalzamovanou tvář. Kněz má rozeklaný jazyk a srší síru na všechny strany. Prokletý, prokletý, takový jsem byl za svého života a budu i nyní. Je zajímavé, jaké obrazy ve mě některé desky dokáží vyvolat. Řečtí black metalisté NOX FORMULAE mě pozvali na svůj druhý, dlouhohrající obřad a já pozvání s chutí přijal.

Nihilismus a tmu totiž umí ztvárnit málokdo. Chlad, dlouhé stíny, proč je mé tělo tak dlouho uloženo v katakombách? Musím nejdříve vychladnout, abychom pak mohli provést tajný black metalový rituál smrti. Podobnou hudbu pochopí stejně jen prokletí. 



Pryč je všechno trápení, odešel i nekonečný smutek. Zbyl jsem jen já a hudba. Mám to takhle rád, nechávám se unést melodiemi, rozdrásat riffy, hnout žlučí vokálem. "Drakon - Darshan - Satan" je přesně tím druhem black metalu, o kterém se nemá psát, ale měl by se poslouchat za dlouhých nocí. Až nebudete moci spát, až se budete bát vlastního stínu. NOX FORMULAE jsou jako našeptávači, s jedovatými modlitbami na jazyku. Netrapte se, pokud album nepochopíte na první ani druhý poslech. Temnota chce svůj čas. Skladby jsou jak do černa zbarvené siluety démonů, jak duchové zemřelých, jak čerstvě otevřená hrobka. Řekové hrají jinak než ostatní, nebudu vám je k nikomu přirovnávat. Nechte jejich muziku jen tak působit, nechte je říznout do živého. Nikdo nevíme, co bude po smrti, ale jsou kapely, které nám umožní nahlédnout. NOX FORMULAE patří mezi vyvolené. Nová deska mě neskutečně baví a to bývám k tomuto stylu poměrně shovívavý. Buďte prokletí!



sumarizace:

NOX FORMULAE jsou na své druhé dlouhohrající desce ještě šílenější než dřív. Hudba je zde temná, chladná a evokuje vzpomínky na exhumování hrobů. Perfektní zvuk, vynikající okultní nápady a hlas z onoho světa. Každý black metalista si přijde na své! Svět je při poslechu této desky hodně temný, zlý a ošklivý. Atmosféra připomíná pohřeb prokletého kněze. Album je plné emocí. Ocitám se v záhrobí a hudbu zde doslova hltám. Umírám a znovu se rodím! Ostré riffy, smutná nálada a zlost. To jsou hlavní slova, charakterizující tuhle desku asi nejlépe. Vznáším se na vlnách beznaděje a zmítám se v křečích. Oběšený, popravený, probodnutý, zastřelený. Vyberte si svůj způsob smrti! A nebo můžete poslouchat "Drakon - Darshan - Satan", vyjde to úplně nastejno. Tato nahrávka je jako nějaké hodně zlé prokletí. Nemohu se ji zbavit a poslouchám ji čím dál tím víc. Temné, zákeřné black metalové album, které vám způsobí černá stigmata na rukou! 


Asphyx says:

NOX FORMULAE are on their second full-length album crazier than before. The music is dark, cold and call up memories about the exhumation of graves. Perfect sound, excellent occult ideas and voice from the other world. Every black metal fan has a field day! The world is by listening very dark, bad and ugly. The atmosphere reminds funeral of a cursed priest. The album is full of emotions. I find myself in the Crypt and I really enjoy the music. I'm dying and I'm born again! Sharp riffs, sad mood and anger. These are the key words that characterize this record probably best. I am floating on the waves of despair and convulse. Hanged, executed, stabbed, shot to dead. Choose your way of death! Or you can listen to "Drakon - Darshan - Satan", it will be the same. This recording is like a very bad curse. I can't break it free and I'm listening to it more and more. Dark, insidious black metal album that will cause you black stigmata on your hands!


tracklist:
1. Psychopath of NOX
2. Ravens of Terror
3. Eclipse of Gharrasielh
4. The Black Stone of Satan
5. The Blood Oath of Thagirion
6. The Arrival of Noctifer
7. Berzeks of OD
8. Eve of Annihilation

NOX FORMULAE is:
Wolfsbane 1.1: Guitars and Vocals
Monkshood 333: Lead Vocals
V.V.V: Bass
Mezcal: Drums and Percussion

www.facebook.com/NoxFormulae

Share this games :

TWITTER