DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 9. května 2020

Home » » Recenze/review - WARBRINGER - Weapons of Tomorrow (2020)

Recenze/review - WARBRINGER - Weapons of Tomorrow (2020)


WARBRINGER - Weapons of Tomorrow
CD 2020, Napalm Records


for english please scroll down

Zkrátka a jednoduše. Kope to. Říkejte si co chcete o kopírkách, o retru, o stokrát slyšeném, ale nemůžu si pomoc. Nová deska WARBRINGER mě baví. Je naštvaná, s dobrým zvukem a kapelu na rozdíl od spousty dalších ihned poznáte. Pokud jste thrasheři srdcem i duší, tak by vám jejich mix energie a tlaku mohl myslím vyhovovat. Kdysi bylo hlavním účelem podobných smeček nakopat všem zadek v širokém a dalekém okolí. "Weapons of Tomorrow" mi vydržela v přehrávači dlouhou dobu a poslouchal jsem ji s velkou chutí.

Kluci pořád hrají klasický Bay Area thrash alá TESTAMENT, EXODUS, DEATH ANGEL, samozřejmě s přihlédnutím k určitým obdobím METALLICY. Na tom se nic moc nemění, i když určitý vývoj zkušenější ucho zachytí. Je to pořád poctivá válka, lámání kostí v kole a pukání lebek nekompromisními záseky kytar.  



Kapela je na tom velmi dobře instrumentálně, technicky. Všechno sedí na svých místech, obal i zvuk jsou v pořádku. To jsou ale všechno věci, které lze považovat za samozřejmé. WARBRINGER se dostali svoji vlastní pílí nahoru a stále si drží dobyté pozice. Někteří staří pardálové už jen tak unaveně zvedají hlavu a vydávají alba víceméně z povinnosti. Tahle parta na to jde jinak. Ještě jim nechybí vášeň. Snaží se fanouška dostat na svoji stranu. "Weapons of Tomorrow" je na jednu stranu ostrým, nekompromisním albem. Nechybí ale ani melodie, ve kterých vždycky byli tihle maniaci silní v kramflecích. Je slyšet i vidět, že si to kluci oddřeli, že za sebou mají již spoustu zkušeností. Nejdůležitější je pro mě ale to, že mě deska opravdu baví. Je pestrá, zajímavá, pořád se na ní něco děje. Mám chuť být v její společnosti. Pouštím si ji v autě, jezdím díky tomu o hodně rychleji. Zákon o akci a reakci funguje na výbornou. Jasně, jako u většiny dnešních desek se člověk musí oprostit od toho, že spoustu nápadů už někde slyšel. Kdybych to neudělal, tak nemůžu poslouchat v podstatě skoro nic. Pokud máte rádi thrash, jděte do toho. Tahle deska má poctivý chlupatý metalový koule. Zkrátka a jednoduše. Kope to!



sumarizace:

Thrash metal se dá hrát mnoha způsoby a ten který zvolili WARBRINGER, je mi asi nejbližší. Jedná se o pravý, ryzí, poctivý nářez, ale nezapomíná se ani na melodie. Skladby mají potřebný tlak, dokáží rozhýbat i mé pomalu stárnoucí tělo. Američané vzali to nejlepší, co mám na tomto stylu rád, okořenili vše temnotou, ošetřili skvělým zvukem a obalem a podávají podchlazené. Tohle je thrash metalová válka par excellence! 

Na albu "Weapons of Tomorrow" lze vystopovat inspiraci takovými kapelami jako jsou TESTAMENT, EXODUS, DEATH ANGEL, METALLICA. Nahrávka nepostrádá určitou syrovost a surovost, kterou u kapel tolik obdivuji. Zákon o zachování energie opět funguje a já si musím dát další pivo, tahle deska totiž řeže jako zuby pořádně naštvané bestie. Raz, dva, tři, zápalná šňůra již byla zapálena, stačí si chvilku počkat a hudba vás rozmetá na krvavé kusy zcela zbytečného masa. Ano, novinka má pro mě opravdu takovou sílu. Album je obrovským překvapením, poslouchám jej s velkou chutí, narval jsem si jej do přehrávače, drtím jej i v autě, v práci. Zkrátka, pokaždé, když si potřebuji vyčistit hlavu od zbytečností a srovnat si myšlenky. WARBRINGER sice nijak nepřepisují dějiny hudebního násilí, ale k perfektně odvedenému řemeslu přidávají ještě něco navíc. Pořádnou porci odhodlání, šílenství, rychlosti a smrti. Thrash metal, po kterém zůstane jen spálená země! Vynikající zásek!



Asphyx says:

Thrash metal can be played in many ways, and the one that WARBRINGER chose is the closest to me. It is a true, genuine, honest cut, but the melodies are not forgotten either. The songs have the necessary pressure, they can also move my slowly aging body. The Americans took the best what I like about this style, spiced everything by darkness, treated with great sound and cover, and served it undercooling. This is thrash metal war par excellence!

On the album "Weapons of Tomorrow" you can trace inspiration by such bands as TESTAMENT, EXODUS, DEATH ANGEL, METALLICA. The record doesn't miss rawness and brutality which I admire so much at bands. Energy conservation act is working again, and I have to drink another beer, as this album cuts like angry beast's teeth. Once, two, three, the ignition cord has already been set on fire, just wait a moment and the music will scatter you into bloody pieces of completely useless meat. Yes, the novelty really has that power for me. The album is a huge surprise, I listen to it with great taste, I put it into the player, I’m listening to it in the car, at work. In short, every time I need to clear my head of uselessness and compare my thoughts. WARBRINGER does not rewrite the history of musical violence but adds something extra to a perfect craft. A good portion of determination, madness, speed, and death. Thrash metal, after which only burnt earth remains! Excellent record!



Tracklist:
01. Firepower Kills (4:22)
02. The Black Hand Reaches Out (3:58)
03. Crushed Beneath The Tracks (4:21)
04. Defiance Of Fate (7:08)
05. Unraveling (3:21)
06. Heart Of Darkness (7:13)
07. Power Unsurpassed (3:51)
08. Outer Reaches (4:50)
09. Notre Dame (King Of Fools) (5:18)
10. Glorious End (6:41)

band:
John Kevill - Vocals,
Adam Carroll - Guitar
Carlos Cruz - Drums
Chase Becker - Guitar
Chase Bryant - Bass

Share this games :

TWITTER