DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. září 2020

Home » » Recenze/review - INPROBUS - Retribution (2020)

Recenze/review - INPROBUS - Retribution (2020)


INPROBUS - Retribution
demo 2020, Slovak Metal Army


for english please scroll down


Vlastně ani nevím proč, ale když jsem slyšel demonahrávku slovenských INPROBUS poprvé, vzpomněl jsem si na svůj více než dvacet pět let starý výlet na Slovensko. Měl jsem tenkrát na hlavě walkmana a poslouchal death thrashové klasiky. Pamatuji si, že jsme objevili někde v horách malý hřbitov, za jehož zdí jsme s kamarády přenocovali. Byly to krásné časy, nádherný zážitek, který se mi občas vrací ve vzpomínkách jako bumerang. 

INPROBUS hrají starý death thrash metal, který si s sebou můžete klidně vzít, až půjdete o půlnoci na podobný hřbitov. Jedná se o kapelu, která sice nepřináší vůbec nic nového, ale jejich řemeslo je více než slušné. Přiznávám, čekal jsem demonahrávku se špatným zvukem, jak tomu většinou bývá, ale není tomu tak. Naopak, hudba zde řeže jako dobře nabroušený skalpel.




Na "Retribution" se mi ale nelíbí jenom zvuk, ale i spousta nápadů a melodických linek. Kapela se sice nikam netlačí, některé motivy lze identifikovat i u jejich vzorů, ale tak je tomu dnes skoro u každého. Pro mě je nejdůležitější celkový dojem a ten je velmi dobrý. Songy hezky odsýpají. Možná by jim slušel větší tlak, ale vše je zase vyváženo odhodláním. Je to takové album na pohodu. Kapela má poměrně zajímavou a dlouhou historii a vy si tak můžete konečně užít fyzický nosič. Hudba je zde určena spíše pro "starší" posluchače nebo pro ty, kdo se rádi a často přehrabují ve zpuchřelých kostech. Přiznávám se, že si tenhle výlet na hřbitov vcelku užívám. INPROBUS zkrátka hrají klasický, tradiční death metal se spoustou thrashových prvků. Jedná se o velmi dobré demo, ale až půjdou pánové příště nahrávat třeba dlouhohrající album, doporučil bych jim lepší produkci, aby jejich skladby vyzněly ještě víc ostřeji a dynamičtěji. Poctivá smrt totiž musí bolet. Jinak si ale není na co stěžovat. Každý týden mi chodí na poštu spousta demonahrávek. "Retribution" patří rozhodně k tomu lepšímu, co se ke mě dostalo. Přeji kapele, aby směr, kterým se vydala ještě víc okořenila, zahalila do temnoty. Pak se mi bude líbit na jejich hřbitově ještě víc. 



Asphyx says:

This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this demo. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys INPROBUS go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid, traditional type of death metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job!


band:
Roman Macalák – bass, spev
Vojtech Német – lead gitara
Richard Német – rhytm gitara
Szilárd Kurti – bicie

Share this games :

TWITTER