DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 1. září 2020

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NÚLL - Entity (2020)

Recenze/review - NÚLL - Entity (2020)


NÚLL - Entity
CD 2020, Ván Records


for english please scroll down


Depresivní, melancholický black doom metal není v mém přehrávači rozhodně častým hostem. Nejsem přílišným fanouškem dlouhého nekonečného bědování a většinou zbaběle utíkám pryč. Jsem od přírody spíše veselý člověk a nechci upadat do zbytečných chmur a depresí. Jsou ale výjimky. NÚLL jsou totiž i na svém druhém albu podmaniví. Do žil se mi dostali postupně, polehounku, nijak netlačili na pilu. Stačilo několik deštivých dnů a měli mě na své straně. 

Většinou mě iritují čisté vokály, málokdo má na to takhle zpívat, ale zde se podařilo. Hlas se vine skladbami jako nějaký slizký had, je naléhavý, smutný a z celé desky také nejvýraznější. Jak je všeobecně známo, tak kapela je složena z členů Carpe Noctem, Misþyrming, Von Laus a Mannveira a tak máte garantováno, že se deprese doopravdy dostaví. 


Skladby se zdají být zpočátku roztěkané, rozbité. Je to ale jen zdání, jako sen, který ve vás zaseje neklid i do druhého dne. Nálady na desce nejsou vůbec pěkné, slabší jedinci by si raději měli dát odchod. Celé je to vlastně chtěně zvláštní, rozevláté a dovedu pochopit, že spousta lidí podobnou hudbu nepochopí. Je totiž vnímána trošku jinými receptory než klasický metal. Kapela se snaží posunout, vyvíjet a je to znát. Songy nelze nazvat jinak, než inteligentní. Naživo by mě to asi hodně nudilo, ale takhle k večeru, když si člověk čte a potřebuje zklidnit své staré kosti, proč ne. O kapelách jako NÚLL nikdy nebudu mluvit v superlativech a vlastně se k nim moc často ani nebudu vracet, ale dokážu pochopit nadšené výkřiky, které tuhle desku provází. Je prostě z jiného těsta, než jsem já. Měla by se pouštět jen na podzim, když pod nohama praská listí a obloha už nebyla díky dešti dlouho vidět. Je to hodně pocitová záležitost, pro někoho jen obyčejné bědování, pro jiného výpověď srdce. Má to tak být. Hudba má přece hlavně předávat emoce a ty které dodává tahle skupina, jsou černo šedé jako pohřeb. Depresivní black doom metal, který vás strhne do hlubin.


sumarizace:


"Entity" je pro mě neskutečně uvěřitelnou deskou, plnou temně laděných nálad a melodií. Chci být při poslechu sám, jen já a muzika, jen já a smrt. Existují na světě prokletá místa se smutnou černou atmosférou. Když je navštívíte a začnete vnímat jejich atmosféru, potom pochopíte i novou desku NÚLL. Je jako ranní chlad při vaší cestě na hřbitov, jako opuštěná ulice na periferii šedivého města. Vznešené, studené melodie, černá jiskra, vznášející se skladbami jako shnilá krev. Našlapuji do rytmu, kolem se zastavil svět. Mám rád hudbu, která mi pronikne až do kostí, miluji staré černobílé filmy, ke kterým by mohla být klidně soundtrackem. Už zase vyrazil další pohřební průvod. Dřevěná otevřená rakev, zástup smutečních hostí. Vznáším se znovu na vlnách, ležím uvnitř té rakve. Těším se, až přejdu na druhou stranu, až potkám své vlastní démony. Moc dobře vím, že "Entitybude znít všude kolem a mě budou ukládat do země. Neskutečně temné depresivní black doomové album, ve kterém je otisknuta veškerá bolest a smutek světa!

Asphyx says:

"Entityis an incredibly believable album for me, full of dark moods and melodies. I want to be alone while listening, just me and music, just me and death. There are cursed places in the world with a sad black atmosphere. When you visit them and begin to feel their atmosphere, then you will understand the new album of NÚLL. It's like the morning cold on your way to the cemetery, like a deserted street on the outskirts of a gray city. Noble, cold melodies, black sparkle hovering over the songs like rotten blood. I am stepping to the rhythm, the world stopped around. I love music that penetrates my bones, I love old black and white movies and this record could be a soundtrack to. Another funeral procession started again. en Open wooden casket, a crowd of mourning guests. I am floating again on the waves, lying inside the coffin. I look forward to cross to the other side to meet my own demons. I know very well that "Entitywill sound all around while they will put me in the ground. An unbelievably dark depressive black doom metal album in which all the pain and sadness of the world is imprinted!




TRACKLIST
1. None (8:53)
2. Reduced Beyond the Point of Renewal (5:10)
3. Grasping the Outer Hull of the Tangible (7:15)
4. (em)Pathetic (7:21)
5. Conjoin the Vacuous (7:26)
6. An Idiosyncratic Mirage (6:15)

https://0000000.bandcamp.com
https://www.van-records.com
https://www.facebook.com/vanrecs
Share this games :

TWITTER