DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 9. května 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - INTOLERANCE - Dark Paths Of Humanity (2022)

Recenze/review - INTOLERANCE - Dark Paths Of Humanity (2022)


INTOLERANCE - Dark Paths Of Humanity
CD 2022, Godz Ov War Productions, Memento Mori

for english please scroll down

Občas se mi to stává. Jdu se večer projít, jen tak, abych unikl čím dál tím většímu chaosu všedních dní. Toulám se ulicemi a nakonec stejně vždycky skončím u hřbitova. Je tu zdánlivý klid. Tedy až do té doby, než potkám první postavu bez tváře. Cvakají ji zuby a odpadává maso od kostí. Nebojím se, dávno už vím, o čem je pravý death metal i reálná krutá smrt. Tentokrát se s prvním podáním ruky nemrtvému ocitnu ve Španělsku, kde nad čerstvě vykopaným hrobem stojí kapela INTOLERANCE a přehrává svůj debut "Dark Paths Of Humanity".

Připadám si najednou jako v roce 1992 nebo možná i dříve, když jsem začínal s tímto stylem poprvé koketovat. Jedná se klasické postupy, které nejsou samozřejmě v ničem nové, ani objevné. Záleží spíš na posluchači, zda mu podobný hnis koluje v krvi. Pokud ano, tak vítejte na starodávném obřadu. Katakomby vydaly další ze svých morbidních svědectví. 


INTOLERANCE jsou absolutně nehumánní, nihilističtí. Mají surový zvuk, s ničím se moc nepářou a černobílá verze obalu ve mě evokuje opravdu počátky death metalu jako takového. Vezměte si inspiraci od starých základních kapel žánru, promíchejte s tmou a chladem, ušpiňte prachem z rozpadlých mrtvol a máte tu před sebou album "Dark Paths Of Humanity". Historii je zde podřízeno úplně všechno. Nápady sice nejsou z nejoriginálnějších, ale o to tady vůbec nejde. Hlavní jsou vibrace, síla a energie. Zase jednou stojím v márnici a dívám se na stoly poseté zbytky těl. Přemýšlím, proč se někteří z nás změní v zombie a jiní ne. Odpovědí mi může být alespoň z části tahle deska. Je totiž plná zmaru a beznaděje, je narvaná hnusem a špínou. Kdysi jsem přemýšlel, že bych si koupil vlastní hrobku a napsal na ní - zde je pochovám pravý nefalšovaný a reálný smrtící kov. Novinku od INTOLERANCE bych si vzal samozřejmě s sebou. Už teď vím, že několik dalších večerů strávím v její společnosti. Budu ji poslouchat při svých nekonečných toulkách podzemím. Je potřeba být připravený, smrt číhá za každým rohem. Alespoň to tak podle posledních zpráv vypadá. Bylo a je pro mě velmi příjemné se zase jednou přehrabávat ve starých kostech za zvuků "Dark Paths Of Humanity". Stará death metalová kniha mrtvých vydala další svědectví!


Asphyx says:

If you like old, dusty death metal, which will make your brain jump out of your head, corrupted blood will start flowing in your veins and death will be very close, don't hesitate a moment. INTOLERANCE will show you the total blasphemy, rotten and morbid inferno that we old fans of true death metal love so much. Absolute carnage!

The riffs, the cover, the sound, the ideas, everything seems to have been cut from somewhere in the late 1980s and early 1990s. A time when bands were still finding their way. Mostly, as with INTOLERANCE, darkness, coldness and freshly opened graves won out in the end. The weaker individuals will run away in fear and only the strong will endure, those who understand exactly what pure death metal is supposed to be about. No superfluities, no compromises. Everything is gnawed to the core. What matters is the pressure, the energy, the speed, the devastation of the human mind. I must admit that I really enjoy the album. I know, you can find a lot of bands like this nowadays, but only some of them get under your skin. INTOLERANCE is one of them. It's as if the music and the bombs have awakened ancient dark forces in the beyond. Beasts that, like "Dark Paths Of Humanity", will tear you apart. This record will rip your heart out of your body and make you want to eat it. A festering, oozing boil that's just burst and oozing despair. The old death metal book of the dead has given further testimony!



Tracklist:
01. Embodiment Of Chaos
02. Death Before Slavery
03. Beyond The Axis Of Truth
04. Flagellation
05. Echoes From The Past
06. Tower Of Silence
07. Cataleptic Despair
08. Dark Paths Of Humanity

Line-up:
C. - Vocals
W. - Guitars
J. - Bass
D. - Drums



Share this games :

TWITTER