DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

úterý 4. října 2022

Recenze/review - FETO IN FETUS - Oath of Chaos (2022)


FETO IN FETUS - Oath of Chaos
EP 2022, BlackTeamMedia

for english please scroll down

Další mrtvola pohozená u řeky. Městem obchází strach. Kdo bude další na řadě? Vrah se usmívá a toulá se ulicemi. Nikdo už nechodí ven, všichni se neustále ohlížejí za sebe. Krvavé stopy, vzkazy plné hnusu a špíny. Novináři krouží kolem, jako hladové hyeny. Nakonec to byl, stejně jako vždycky, tichý chlápek ze sousedství. Problémy s matkou, problémy s celým světem. Mstil se. Za temnotu, za chlad, za svůj hnusný osud.

Jako v nějakém hororovém snímku o sériovém vrahovi si připadám i při poslechu nové desky mých oblíbených death grinderů z Polska. FETO IN FETUS jsou zpět a stále ve skvělé formě. Nekompromisní, šílení, krvaví, jako příběh z dnešního úvodníku. Pokud byste měli chuť, tak dole pod článkem jsou odkazovány recenze na minulou desku a rozhovor. Tahle smečka nezná žádné slitování. Odkrví vaše tělo rychle a hodně bolestivě. Přesně jak to máme u tohoto stylu rádi. 


Další nalezené tělo, další příběh, další song, které se mohou rovnat s vašimi nejděsivějšími nočními můrami. Zvuk, obal, všechno sedí na svých místech. Jako kosti v těle. Líbí se mi přístup kapely, jejich nadšení i nasazení. Jako bych se opravdu toulal prázdnými ulicemi a čekal, odkud na mě zaútočí šílenec s nožem. Deska má v sobě velkou spoustu nakumulované energie, vzteku. Pro fanoušky třeba takových SUFFOCATION, NAPALM DEATH, LOCK UP, ABORTED, CEPHALIC CARNAGE, VOMITORY, CATTLE DECAPITATION, DEVOURMENT je jako stvořená. Nemusíte se dívat na dokumenty o sériových vrazích, nemusíte si pouštět temné a zvrácené horory. Stačí, když si pustíte "Oath of Chaos". Ocitnete se také ve zdánlivě opuštěných sklepech, ve kterých jsou zavřeny budoucí oběti. Jsem neustále nucen se k desce vracet. Má v sobě totiž něco přitažlivého, magického. Užívám si ji a doporučuji ji všem, kteří mají rádi, když se skladby valí jako lavina, jako tsunami, když připomínají neosobní zprávy z patologie. Myslím si, že se album povedlo po všech stránkách. Pokud máte rádi extrémní metal v jeho nejkrutější, přesto propracované a inteligentně složené podobě, nechte si chutnat! Krvavá death grindová exploze!


Asphyx says:

Another dead body dumped by the river. Fear is sweeping the city. Who's next? The killer smiles and wanders the streets. No one goes out any-more, everyone keeps looking behind them. Blood trails, messages full of filth and dirt. Journalists circling like hungry hyenas. In the end it was, as always, the quiet guy from the neighborhood. Trouble with his mother, trouble with the whole world. He was getting revenge. For the darkness, for the cold, for his ugly fate.

I feel like I'm in a horror movie about a serial killer when I listen to the new album by my favorite death grinder from Poland. FETO IN FETUS are back and still in great form. Uncompromising, crazy, bloody, like the story from today's editorial. If you feel like it, there is a review of the last album and an interview linked below the article. This band knows no mercy. They will bleed your body quickly and very painfully. Just the way we like it with this style.


Another body found, another story, another song to rival your scariest nightmares. The sound, the cover, everything fits in place. Like bones in a body. I like the band's attitude, their enthusiasm, their commitment. It's like I'm really wandering the empty streets, waiting for a madman with a knife to attack me. The record has a lot of pent-up energy, anger. For fans of such bands as SUFFOCATION, NAPALM DEATH, LOCK UP, ABORTED, CEPHALIC CARNAGE, VOMITORY, CATTLE DECAPITATION, DEVOURMENT, it's perfect for them. You don't have to watch documentaries about serial killers, you don't have to watch dark and twisted horror movies. All you have to do is watch Oath of Chaos. You'll also find yourself in seemingly abandoned basements where future victims are locked up. I'm constantly compelled to return to the record. There's something about it that's appealing, magical. I enjoy it and recommend it to anyone who likes their songs to roll in like an avalanche, like a tsunami, when they resemble impersonal pathology reports. I think the album succeeded in every aspect. If you like extreme metal at its most vicious, yet sophisticated and intelligently composed, give it a taste! A bloody death grind explosion!


about FETO IN FETUS on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
01. A Descent Into Darkness
02. No Moral Principles
03. War Zone
04. Fucking Prophets Of The New Age
05. Senseless Massacre
06. Ancient Cemetery
07. Blinded By Pride
08. The Worlds Apart
09. The Ultimate Evil
10. Truth In Atrocity

Line Up:
Widzik - throat
Michał - guitars
Rocho - bass
Bocian - drums