DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

úterý 4. října 2022

Recenze/review - MORBID EVILS - Supernaturals (2022)


MORBID EVILS - Supernaturals
CD 2022, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Máme skvělé technologie, ale v základu jsme stále stejní. Barbaři a zvířata. Nízké pudy, nenávist a zlo. Toužíme po moci a neznáme slitování. Světlo je vidět čím dál tím méně. Vše je depresivní, těžké, zahalené do krvavé mlhy. Stejně jako hudba finských sludge doom death metalistů MORBID EVILS. Ti se dívají na současný svět hodně skepticky. Není divu, stačí se rozhlédnout kolem sebe.

Skladby se kolem mě plazí jako jedovatí hadi. Pálí a žhnou a zároveň jsou chladné a syrové. Jako šedivé ulice po apokalypse. Bez lidí, bez života. Dlouhé, surové melodie, shnilé jako vaše svědomí. Pokud se vám podobná hudba líbí, budete si užívat i třetí dlouhohrající album "Supernaturals". Absolutní nihilismus!


Jako hnis vytékající ze staré rány. Smrad rozkládajícího se těla. Pradávná choroba, která byla dlouhé roky uschována ve starých katakombách. Je zpět! Bolestivá a hnusná, jako myšlenky zločinců. Máte rádi smečky jako CONAN, GRIEF, JUPITERIAN, PRIMITIVE MAN, THOU, WARCRAB, WINTER, 71TONMAN? Potom byste si mohli vychutnat i novou nahrávku MORBID EVILS. V kapele stojí za mikrofonem (ale i za kytarou a basou) mistr Keijo Niinimaa z ROTTEN SOUND. O dobrý zvuk, obal (Dawid Figielek), produkci je tedy velmi dobře postaráno. Někdy, když ráno vstanu a venku je hnusně, cítím se pod psa. Všechno mi připadá depresivní, shnilé. Potkávám zachmuřené tváře lidí z továren. V těchto chvílích vynikne "Supernaturals" úplně nejlépe. Naše město se stává postupně hnusnou stokou. Zbyla už jenom nenávist a špinavé zlo. Jsme jenom dav, pochodující na smrt. Bez názoru, bez svědomí. Víc krve, víc jedovatých slov. Těžké riffy, masivní stěna ze tmy. Tohle album není rozhodně pro slabé povahy. Rozdrásá vám totiž obličej do krve. Máme skvělé technologie, ale v základu jsme stále stejní. Barbaři a zvířata. Nízké pudy, nenávist a zlo. Toužíme po moci a neznáme slitování. Světlo je vidět čím dál tím méně. Vše je depresivní, těžké, zahalené do krvavé mlhy. Hnilobný, nihilistický sludge doom death metal! 


Asphyx says:

We have great technology, but fundamentally we are still the same. Barbarians and animals. Low instincts, hatred and evil. We crave power and know no mercy. We see the light less and less. Everything is depressing, heavy, shrouded in a bloody fog. Just like the music of Finnish sludge doom death metallers MORBID EVILS. They look at the contemporary world very skeptically. No wonder, just look around you.

The songs crawl around me like poisonous snakes. They burn and glow and at the same time they are cold and raw. Like the grey streets after the apocalypse. No people, no life. Long, raw melodies, as rotten as your conscience. If you like music like this, you'll enjoy the third full-length album "Supernaturals". Absolute nihilism!


Like pus oozing out of an old wound. The stench of a decomposing body. An ancient disease that has been stored for years in the old catacombs. It's back! Painful and ugly, like the thoughts of criminals. Do you like packs like CONAN, GRIEF, JUPITERIAN, PRIMITIVE MAN, THOU, WARCRAB, WINTER, 71TONMAN? Then you might also enjoy the new MORBID EVILS record. In the band is the master Keijo Niinimaa from ROTTEN SOUND behind the microphone (but also behind the guitar and bass). Good sound, cover artwork (Dawid Figielek) and production is therefore very well taken care of. Sometimes when I get up in the morning and it's ugly outside, I feel under the weather. Everything feels depressing, rotten. I meet gloomy faces of people from factories. That's when "Supernaturals" is at its best. Our city is gradually becoming a filthy sewer. All that's left is hatred and filthy evil. We're just a mob, marching to our deaths. No opinion, no conscience. More blood, more poisonous words. Heavy riffs, a massive wall of darkness. This album is definitely not for the faint of heart. It'll rip your face to shreds. We've got great technology, but fundamentally we're still the same. Barbarians and animals. Low instincts, hatred and evil. We crave power and know no mercy. We see the light less and less. Everything is depressing, heavy, shrouded in a bloody fog. Rotten, nihilistic sludge doom death metal!


Track listing -
1. Fearless
2. Anxious
3. Tormented
4. Supernatural

Line up -
Keijo Niinimaa (Rotten Sound) - Vocals, Guitars, Octaver Bass, Samples
Jarno Virkki - Drums
Tuomas Varila - Lead Guitar

Artwork by Dawid Figielek