DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 5. listopadu 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SUBORBITAL - Planetary Disruption (2022)

Recenze/review - SUBORBITAL - Planetary Disruption (2022)


SUBORBITAL - Planetary Disruption
CD 2022, War Anthem Records

for english please scroll down

Žiju už dlouhé roky v katakombách, zavřený v kobkách s příšerami. Mám rád temnotu, chlad i plíseň, která je všude kolem. Smrt je mojí přítelkyní. Krmí mě syrovým masem a vždy dokážu ocenit morbidní krásu rozkládajících se mrtvol. Na povrch jsem neměl vylézat. Současný svět je ošklivý a zlý, plný nenávisti. Viděl jsem dav pochodující na smrt a poslouchal u toho novou desku maniaků SUBORBITAL. Připadal jsem si jako v nějakém starém apokalyptickém sci-fi filmu. Tolik bolesti, tolik temné energie.

Stále rád a s chutí objevuji nové smečky. Mám požadavky na dobrý zvuk (Pete De Boer (Blood Incantation, Faceless Burial, Spectral Wound), vyžaduji poctivý obal. Pánové tohle všechno splnili na výbornou. Výsledkem je explozivní materiál, který vás spálí na popel. Temnota, tlak, špína a hnis. Nic jiného neexistuje.


SUBORBITAL jsou jako vetřelci z vesmíru, kteří se vrátili, aby exhumovali starý, temný death metal ve stylu PESTILENCE, MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, DEATH, ATHEIST, INCUBUS, SEPULTURA nebo nověji UNDEATH, SKELETAL REMAINS, BLOOD INCANTATION. Na albu se sešli zkušení muzikanti, kteří umí napsat skvělé skladby. Působí na mě velmi naléhavě, přesvědčivě. Jsou komplikované, ale zároveň přehledně a čitelné. Základem jsou silné a ostré melodie. Ty jsou postupně rozvíjeny. Ve výsledku působí nahrávka jako nějaká černá, masakrující symfonie smrti. Mozek je vystřelen z hlavy, politý kyselinou. Střeva jsou vytržena z těla. Celá deska je zběsilým útokem krutých, nekompromisních šílenců. Zůstává po nich jenom spálená země a prach z kostí. Beru si CD raději do katakomb, mezi děsivé noční můry. Sem patří a tady vynikne nejlépe. Jedná se o moje první setkání s kapelou a musím napsat, že dopadlo na výbornou. Pokud jako já trávíte dlouhé roky v podzemí, tak neváhejte ani chvilku. Dostanete poctivou porci shnilého nahrubo nasekaného masa. Tohle album smrdí opravdovou smrtí. Bude krutým, reálným, krvavým otiskem ve vaší tváři. Doporučuji všem patologům, hrobníkům i kreaturám. Morbidní, temný, krvavý death metalový masakr!


Asphyx says:

I've been living in the catacombs for years, locked in dungeons with monsters. I like the darkness, the cold and the mould that's all around. Death is my friend. It feeds me raw meat and I can always appreciate the morbid beauty of decomposing corpses. I shouldn't have come to the surface. The world today is ugly and evil, full of hate. I saw a crowd marching to their deaths and listened to the new album by maniacs SUBORBITAL. I felt like I was in an old apocalyptic sci-fi movie. So much pain, so much dark energy.

I still love and enjoy discovering new packs. I have a requirement for good sound (Pete De Boer (Blood Incantation, Faceless Burial, Spectral Wound), I require an honest cover. Gentlemen fulfilled all this perfectly. The result is explosive material that will burn you to the ground. Darkness, pressure, dirt and pus. There's nothing else.


SUBORBITAL are like aliens from outer space who have returned to exhume old, dark death metal in the style of PESTILENCE, MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, DEATH, ATHEIST, INCUBUS, SEPULTURA or more recently UNDEATH, SKELETAL REMAINS, BLOOD INCANTATION. The album brings together experienced musicians who can write great songs. They impress me very urgently, convincingly. They are complicated, but at the same time clear and readable. The basis is strong and sharp melodies. These are gradually developed. As a result, the record comes across as some kind of black, massacring symphony of death. The brain is shot out of the head, doused with acid. The intestines are ripped from the body. The whole record is a frenzied assault by cruel, uncompromising madmen. All that's left is scorched earth and bone dust. I'd rather take the CD to the catacombs, among the horrific nightmares. This is where it belongs, and this is where it's at its best. This is my first encounter with the band and I have to write that it was excellent. If, like me, you spend long years underground, don't hesitate a moment. You'll get a fair portion of rotten roughly chopped meat. This album smells like real death. It'll be a cruel, real, bloody imprint on your face. I recommend it to all pathologists, gravediggers and creatures. Morbid, dark, bloody death metal carnage!


TRACKLIST
01. Planetary Disruption
02. Gyroscope
03. Solar Portal
04. Sands Of Uranus
05. Astral Chasm
06. Sicknature Of Galactic Imperium
07. Stellar Explosion
08. Consumed On Power Altars
09. Fatal Alert
10. Sub-Orbital
11. Stench Of Orbit

LINE-UP

Adriano Ricci - Drums
Mark Friedrichs - Vocals
Jens Basten - Lead Guitar
Adrian Weiss - Lead Guitar

Share this games :

TWITTER