DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 13. listopadu 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - XORSIST - Deadly Possession (2022)

Recenze/review - XORSIST - Deadly Possession (2022)


XORSIST - Deadly Possession
CD 2022, vlastní vydání

for english please scroll down

K náhrobku s nápisem XORSIST jsem se vždy rád vracel. V tomto hrobě je totiž pohřbena muzika, kterou mám rád. Shnilé kosti, bílá lebka, žalující do tmy. Exhumace starého death metalu dopadla na výbornou. Navštěvuji hřbitovy již dlouhé roky a vyhledávám kapely, které hrají poctivě, od srdce, s jasným cílem - všechny nás pohřbít zaživa. Hnilobné procesy byly zahájeny.

A vy si tak můžete užít old schoolový smrtící kov, jak vystřižený z devadesátých let minulého století. Maso odpadává od kostí v šílených rytmech, vše objímá chlad a špína. Jedná se o debut, který si ale nezadá s nahrávkami o hodně slavnějších smeček. Vítejte v dávno opuštěné márnici, ve které leží zohavená těla. Stačí pár prvních tónů a zombie se probouzejí. 


Já i nemrtví tančíme v rytmech, které jsou všem notoricky známé. Ano, Švédi se inspirovali v undergroundových dějinách své země. Kapely jako GRAVE, NIHILIST, ENTRAILS, DISMEMBER, nověji pak třeba první nahrávky MIASMAL, stály určitě vzorem. To ale nic nemění na tom, že se deska opravdu velmi dobře poslouchá a naleznete na ní spoustu zajímavých momentů. Zvuk, obal, vše je nádherně morbidně stylové. XORSIST navíc přidávají pořádnou porci shnilého masa. Mají drive a sílu, které se dle mého skromného názoru nedají naučit. Jedná se o talentované muzikanty, o kterých myslím ještě hodně uslyšíme. V současné době spousta smeček věří už jen obyčejným, nudným krematoriím. Tahle kapela na to jde ale trošku jinak. Postaru, se šílenou jiskrou v oku. Vždyť co může být krásnějšího, než obejmutí od sexy zombie nebo exhumace starého hrobu? Ne, odpovídat nemusíte, my staří fanoušci víme své. Líbí se mi naléhavost, mráz i temnota, které z "Deadly Possession" doslova cákají na všechny strany (jako krev z proříznuté tepny, jak jinak). Vrátili jsme se v čase, do dob, kdy tenhle styl teprve vznikal. Můžete mi tvrdit a proklínat mě, že tady už všechno bylo a pánové jen opakují již dříve slyšené. Jenže já vím své. Pokývám spokojeně hlavou a pošlu vás do pekla! Tady se totiž hraje opravdově, ryze, uvěřitelně. Ortodoxní švédský death metal, který vás pohřbí zaživa! Skvěle!


Asphyx says:

I always liked to come back to the tombstone with the inscription XORSIST. Because buried in that grave is the music I love. Rotten bones, a white skull, lamenting in the dark. The exhumation of old death metal was excellent. I've been visiting cemeteries for many years now, looking for bands that play honestly, from the heart, with a clear goal - to bury us all alive. The rotting process has begun.

And you can enjoy old school death metal, as cut from the 1990s. Flesh falling off the bones in mad rhythms, cold and filth embracing everything. This is a debut that can be compared to the records of much more famous bands. Welcome to a long-abandoned morgue where mutilated bodies lie. Just the first few notes and the zombies wake up.

I and the undead dance to rhythms that are notoriously familiar to all. Yes, the Swedes were inspired by their country's underground history. Bands such as GRAVE, NIHILIST, ENTRAILS, DISMEMBER, and more recently the first MIASMAL records, were definitely inspirations. But that doesn't change the fact that the album is really very easy to listen to and you can find a lot of interesting moments on it. The sound, the cover, everything is wonderfully morbidly stylish. XORSIST also add a good portion of rotten meat. They have drive and power that in my humble opinion can't be learned. These are talented musicians that I think we'll be hearing a lot more about them. Nowadays a lot of bands just believe in plain, boring crematoriums anymore. But this band is going about it a little differently. Old school, with a crazy sparkle in their eye. I mean, what could be more beautiful than a hug from a sexy zombie or the exhumation of an old grave? No, you don't have to answer, we old fans know our stuff. I like the urgency, the chill and the darkness that literally drip from "Deadly Possession" in all directions, like blood from a severed artery. We've gone back in time, to a time when this style was just emerging. You can tell me and curse me that everything has been here before and the gentlemen are just repeating what they have heard before. But I know what I know. I shake my head in satisfaction and send you to hell! Because this is a real, pure, believable music. Orthodox Swedish death metal that will bury you alive! Great!


Tracklist:
01. Intro
02. Enslaved
03. Fleshly Art
04. Gold Beneath The Sand
05. Underworld
06. Alive
07. Cranial Nails
08. The Extreme Condition
09. Deadly Possession

band:
Guitar and vocals - Gustav Ryderfelt
Lead guitar - Ragnar Larsson

Share this games :

TWITTER