DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. února 2023

Recenze/review - HERETIC - Dominion (2022)


HERETIC - Dominion
CD 2022, Brute! Productions

for english please scroll down

Zápach spáleného masa, atmosféra hnisavé smrti. Nejdřív si tomu nemohl uvěřit. Tolik zla, tolik bolesti. Hlavy nabodnuté na kůly, roztrhaná těla. Ukřižování, mučení a spalující oheň. Ještě chvilku slyšíš nářek raněných a pak nastane absolutní ticho. Ticho před bouří. Přízraky se vrátily. Říkají si HERETIC a pocházejí z Mexika. Letos přicházejí se svojí třetí dlouhohrající deskou a opět působí jako apokalypsa.

Surový, nekompromisní death metal opravdu připomíná atmosféru vypáleného a zničeného města. Jako bych byl uprostřed a čekal, až také přejdu na druhou stranu. Brodím se po kolena v krvi, jsem zničený, omámený, prokletý, přesto neustále přidávám hlasitost. Novinka totiž řeže jako čerstvě nabroušený skalpel.


HERETIC jsou jako smečka padlých exorcistů, kteří se snaží svojí hudbou všechny proklít. Ano, skladby jsou opravdu ďábelské, krvavé a šílené. Jako by se kapela vydala na výlet bez konce. Přímo mezi oběti masakru. Dávno jsme ztratili víru, stačí se podívat kolem sebe. Svět je temné místo k životu. Alespoň v podání téhle smečky. Pokud máte rádi klasický, tradiční smrtící kov, brutalitu v hudbě, tak neváhejte ani chvilku. Album má masivní, hutný a přesto čitelný zvuk. Stylově lze kapelu přirovnat ke CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, MONSTROSITY, BRUTALITY, ale i třeba k DEICIDE, ANGELCORPSE, KRISIUN. Novinka se stane morbidním otiskem ve vaší hlavě. Noční můrou, která vás bude pronásledovat ještě dlouhou dobu. "Dominion" je kusem shnilého, mokvajícího masa, které vám servíruje kapela na víku od rakve. HERETIC sice neobjevují nic nového, ani převratného, ale nejedná se jen o skvělé řemeslo. Naopak, při poslechu si připadám, že mi pánové hodili do rukou kus rozžhaveného železa. Nahrávka je skvělá po všech stránkách a užívám si ji. Jsem moc rád, že jsem tuhle kapelu na svých toulkách podzemím objevil. Jejich muzika má v sobě něco krutého, ošklivého a zároveň přitažlivého. Zápach spálené kůže, atmosféra hnisavé smrti. Nejdřív si tomu nemohl uvěřit. Tolik zla, tolik bolesti. Temný, krvavý death metalový masakr!


Asphyx says:

The smell of burning flesh, the atmosphere of festering death. You couldn't believe it at first. So much evil, so much pain. Heads impaled on stakes, bodies torn apart. Crucifixion, torture and burning fire. You hear the cries of the wounded for a moment, and then there's absolute silence. The calm before the storm. The ghosts have returned. They call themselves HERETIC and they come from Mexico. This year they come out with their third full-length album and once again, they look like the apocalypse.

The raw, uncompromising death metal really evokes the atmosphere of a burnt and destroyed city. It's like being in the middle and waiting to cross over to the other side as well. I'm wading knee deep in blood, I'm destroyed, dazed, cursed, yet I keep turning up the volume. The novelty cuts like a freshly sharpened scalpel.


HERETIC are like a pack of fallen exorcists who try to curse everyone with their music. Yes, the songs are really evil, bloody and crazy. It's as if the band went on a trip without end. Right among the victims of the massacre. We lost faith a long time ago, just look around. The world is a dark place to live. At least in the hands of this bunch. If you like classic, traditional death metal, brutality in music, don't hesitate a moment. The album has a massive, dense yet clear sound. Stylistically the band can be compared to CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, MONSTROSITY, BRUTALITY, but also to DEICIDE, ANGELCORPSE, KRISIUN. The novelty will become a morbid imprint in your head. A nightmare that will haunt you for a long time. "Dominion" is a piece of rotten, dripping meat served to you by a band on a coffin lid. HERETIC may not be discovering anything new or groundbreaking, but it's not just great craftsmanship. On the contrary, listening to it, I feel like the gentlemen have thrown a piece of red-hot iron into my hands. The recording is great in every way and I enjoy it. I'm so glad I discovered this band on my underground wanderings. Their music has something cruel, ugly and appealing at the same time. The smell of burnt skin, the atmosphere of festering death. He couldn't believe it at first. So much evil, so much pain. Dark, bloody death metal carnage!

Tracklist:
01. Intro
02. Dia Del Juicio
03. Placer De La Tragedia
04. Disembodied
05. Traga Animae
06. Sharing The Reality
07. Exanime
08. Eternal War
09. Severantes Del Pecado
10. Outro


Share this games :

TWITTER