DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NECROTESQUE - The Perpetuated Festering (2023)

Recenze/review - NECROTESQUE - The Perpetuated Festering (2023)


NECROTESQUE - The Perpetuated Festering
CD 2023, vlastní vydání

for english please scroll down

Je na čase se se všemi rozloučit. Poslední jídlo před popravou. Falešný soud a nenávist všech okolo. Nikdy jsem svoji pravdu neodvolal. Stále věřím v peklo a moc dobře vím, že Bůh neexistuje. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, stačí, když půjdeš chvilku s davem. Označili mě jako prokletého, zavřeli mě do studené kobky. Společností mi byla jenom tma a vlastní svědomí. Už jenom pár okamžiků a budu se houpat ve větru. Podívejte, už je mrtvý!

Abych pravdu řekl, tak se na onen svět těším. Moc dobře totiž vím, že v něm budu poslouchat jen dobrou muziku. Dnes volím holandské tmáře NECROTESQUE, se kterými jsme se na našich stránkách již jednou setkali (odkaz na recenzi EP z roku 2021 a krátký rozhovor je dole pod článkem). Novinka je logickým pokračováním věcí minulých. Temnota, chlad, vztek a špína - to jsou hlavní atributy nového alba "The Perpetuated Festering".


Při poslechu novinky si opravdu připadám, jako bych se procházel v Hádově říši. Potkávám duše zemřelých, vážné postavy démonů. Společně usedneme k jednomu stolu a kýváme spokojeně hlavou. Holanďané se volně inspirují ve své tvorbě u kapel jako jsou SINISTER, ASPHYX, ENTOMBED, GRAVE, SIX FEET UNDER, OBITUARY, PESTILENCE, DYING FETUS, DEATH. Dělají to s vlastním výrazem a nápady. Nahrávka je velmi dobře zvukově ošetřena, deska doslova pálí v rukou. Je jako kus rozžhaveného železa, které vám NECROTESQUE hodí do rukou. Popáleniny třetího stupně jsou jasným důkazem, že se skladby opravdu povedly. Zní jako černé ozvěny ze záhrobí. Zástupy prokletých bědují nad svým osudem. Baví mě "The Perpetuated Festering" poslouchat stále dokola. Nejlépe ve tmě, když město nad námi dávno spí. Jsem moc rád, že jsem se mohl na tenhle výlet bez konce vydat. Jedná se totiž o prvotřídní smrtící kov podle starých, poctivých pravidel. Žádné zbytečnosti, žádné kompromisy, ale rovnou útok na solar plexus. Stále věřím v peklo a moc dobře vím, že Bůh neexistuje. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, stačí, když půjdeš chvilku s davem. Masakr z prokletých katakomb! Temný death metal ostrý jako břitva!


Asphyx says:

It's time to say goodbye to everyone. Last meal before the execution. The mock trial and the hatred of everyone around. I never recanted my truth. I still believe in hell and I know full well there is no God. Just look around you, just walk with the crowd for a while. I've been branded as cursed, locked in a cold dungeon. I had only the darkness and my own conscience to keep me company. Just a few more moments and I'll be swaying in the wind. Look, he's already dead!

To tell you the truth, I'm looking forward to the other world. Because I know very well that in it I will only listen to good music. Today I choose Dutch darkies NECROTESQUE, whom we have already met once on our website (link to the review of the EP from 2021 and a short interview is below the article). The new one is a logical continuation of the past ones. Darkness, coldness, anger and dirt - these are the main attributes of the new album "The Perpetuated Festering".


Listening to the news, I really feel like I'm walking in Hades' realm. I'm meeting the souls of the dead, serious demon figures. We sit down together at a table and nod our heads in satisfaction. The Dutch are freely inspired in their work by bands like SINISTER, ASPHYX, ENTOMBED, GRAVE, SIX FEET UNDER, OBITUARY, PESTILENCE, DYING FETUS, DEATH. They do it with their own expression and ideas. The recording is very well sound treated, the record literally burns in your hands. It's like a piece of hot iron that NECROTESQUE throws into your hands. The third degree burns are a clear proof that the songs are really good. They sound like black echoes from beyond the grave. Crowds of the damned lament their fate. I enjoy listening to "The Perpetuated Festering" over and over again. Preferably in the dark, when the city above us is long asleep. I'm so glad I was able to take this trip with no end in sight. For this is first class death metal by the old, honest rules. No frills, no compromises, but a straight assault on the solar plexus. I still believe in hell, and I know full well there is no God. Just look around you, just walk with the crowd for a while. Massacre of the cursed catacombs! Dark, razor-sharp death metal!



about NECROTESQUE on DEADLY STORM ZINE:
Share this games :

TWITTER