DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - FAITHXTRACTOR - Contempt for a Failed Dimension (2023)

Recenze/review - FAITHXTRACTOR - Contempt for a Failed Dimension (2023)


FAITHXTRACTOR - Contempt for a Failed Dimension
CD 2023, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Ležím na studené kamenné desce. Kolem mě je nepropustná tma a chlad. Čekám na smrt, už dávno chci přejít na druhou stranu. Musím se setkat s démony. Lákají mě na krvavý obřad. Otevřené hroby čekají. Přemýšlím, který bude můj a poslouchám novou desku amerických smrtonošů FAITHXTRACTOR. Zazní první morbidní melodie a popraskají mi všechny kosti v těle. Ta stará, krutá bestie Smrt je najednou hodně blízko. Rozloučím se se světlem a přecházím na druhou stranu.

Podávám ruku démonům, rozmlouvám s nemrtvými. Asi dobře víte, že pod touhle smečkou je podepsán mistr Ash Thomas, který působí v kapelách jako SHED THE SKIN, SURGIKILL, ESTUARY. Na basu mu potom zdatně sekunduje Zdenka Prado. Troufám si tvrdit, že letos přišli s hudbou, u které pukají víka od rakví. Velmi temný, zahnívající smrtící kov, který vás pohřbí zaživa. 


FAITHXTRACTOR povstali ze stejných katakomb, jako třeba takoví MORBID ANGEL, DEICIDE, IMMOLATION, INCANTATION, DIABOLIC. Nová deska navíc smrdí sírou a zkaženým masem. Poctivý, masivní a zdrcující zvuk, k tomu děsivý obal (Nayla Darkart), nahrubo nasekaná tma, vztek a nenávist. Tohle je přesně hudba, která koluje i v mých žilách. Ash Thomas je velmi dobrý skladatel, multiinstrumentalista, který ale zároveň neztratil "soudnost". Nikde zbytečně neexhibuje, ale snaží se hlavně vytvořit podmanivou a magickou atmosféru. Absolutně zničující pasáže se střídají s mrazem, známým snad jen z opravdových hrobů. Album je určeno pro všechny old school metalové fanoušky, kteří stejně jako moje maličkost na této muzice v devadesátých letech vyrůstali. Cítím ze songů takovou tu ryzí opravdovost, poctivost, krutou a hnusnou realitu nekonečného umírání. "Contempt for a Failed Dimension" je zásek přímo do živého. Je proříznutou tepnou, ze které pomalu odchází krev i život. Poslouchám nahrávku stále dokola a přede mnou se odehrává šílený hororový film. Je v něm bolest, démoni, nemrtví. Připomíná sen, ze kterého se nikdy neprobudíte. Ležím na studené kamenné desce. Kolem mě je nepropustná tma a chlad. Čekám na smrt, už dávno chci přejít na druhou stranu. Musím se setkat s démony. Morbidní, temná, krvavá death metalová noční můra! Inferno!


Asphyx says:

I'm lying on a cold stone table. Around me is impenetrable darkness and cold. I'm waiting to die, I've been wanting to cross to the other side for a long time. I must meet the demons. They tempt me to a bloody ceremony. Open graves await. I wonder which one will be mine, and I listen to the new album by American death-mongers FAITHXTRACTOR. The first morbid melody plays and every bone in my body cracks. That old, cruel beast Death is suddenly very close. I say goodbye to the light and cross over to the other side.

I shake hands with the demons, talk to the undead. You probably know that this band is signed by the master Ash Thomas, who has been in bands like SHED THE SKIN, SURGIKILL, ESTUARY. He is ably seconded on bass by Zdenka Prado. I dare to say that this year they came up with music that makes coffin lids crack. Very dark, rotting death metal that will bury you alive.


FAITHXTRACTOR rose from the same catacombs as MORBID ANGEL, DEICIDE, IMMOLATION, INCANTATION, DIABOLIC. Moreover, the new album smells of sulphur and rotten meat. Honest, massive and overwhelming sound, plus horrifying cover art (Nayla Darkart), coarsely chopped darkness, anger and hatred. This is exactly the kind of music that runs through my veins. Ash Thomas is a very good songwriter, a multi-instrumentalist, but at the same time he hasn't lost his "judgement". He doesn't over-exhibit anywhere, but mainly tries to create a captivating and magical atmosphere. Absolutely devastating passages alternate with a chill, known perhaps only from real graves. The album is for all old school metal fans who, like me, grew up on this music in the nineties. I feel from the songs such pure realness, honesty, cruel and ugly reality of endless dying. "Contempt for a Failed Dimension" is a hit right in the live. It's a cut artery from which blood and life are slowly draining away. I listen to the record over and over and a mad horror movie plays out in front of me. There's pain, demons, the undead. It's like a dream you never wake up from. I'm lying on a cold stone slab. Around me is impenetrable darkness and cold. I'm waiting to die, I've been wanting to cross to the other side for a long time. I must meet the demons. Morbid, dark, bloody death metal nightmare! Inferno!



Tracklist:
01. Vomiting Proclaimation
02. Life Abnegation
03. Relative First Occurrence
04. Revenge Void Asphyxia
05. The Blood That Seethes
06. On Every Breath...A Curse
07. Empire Of The Damned (Sepultura Cover)

band:
Ash Thomas (vocals, guitars, drums) and Zdenka Prado (bass)



Share this games :

TWITTER