DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 4. dubna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ASTRIFEROUS - Pulsations From the Black Orb (2023)

Recenze/review - ASTRIFEROUS - Pulsations From the Black Orb (2023)


ASTRIFEROUS - Pulsations From the Black Orb
CD 2023, Me Saco Un Ojo / Pulverised Records

for english please scroll down

Mrtvolný puch vychází přímo ze staré kobky. Hřbitov hluboko v lesích. Zdánlivě opuštěný a nenápadný. Jenže když přijdete blíže, ucítíte zvláštní atmosféru. Těla jsou jako loutky, s prázdnými pohledy. Vyděšené tváře plné utrpení. Smrt přichází z hvězd, říkají staří šamani, kteří zde již dlouhé roky pořádají tajemné krvavé rituály. Jeden takový, obzvlášť krutý, připomíná i nová deska death metalistů ASTRIFEROUS z Kostariky. Stačí si pustit intro a ihned jsem se ocitl v jiné dimenzi, v morbidním světě šílených představ.

Je to hniloba, je to ošklivý hrob, který někdo právě exhumoval. Tak na mě působí nová nahrávka "Pulsations From the Black Orb" i po dlouhé době, kdy jsem ji poslouchal převážně v noci. Mraky byly zase jednou nízko a hudba krásně doplňovala bouřku. Hněv bohů, chcete-li. Nebo spíše pekelná jízda, směřující přímo do podsvětí. 


V dnešní době je každá kapela někomu podobná a tentokrát máme co do činění se skupinou, která se inspirovala u smeček typu INCANTATION, DEMILICH, TOMB MOLD, ADRAMELECH, BLOOD INCANTATION, IMMOLATION, GORGUTS. Skladby připomínají rozžhavené železo, které vám někdo nalije přímo do hrdla. Budete se dusit vlastní krví. Starý, prašivý death metal je morbidním základem a přidávány jsou lehké technické prvky. Děje se tak inteligentně a zajímavě. Pečlivě vystavěné kompozice neztrácejí drive a sílu. Pověstná energie, načerpaná v nekonečném vesmíru propojeným s Hádovou říší, vás přikove na zeď. ASTRIFEROUS mě zaujali hlavně svým přístupem, totálním nasazením a oddaností temnotě. Platí zde více než kde jinde, že je lepší poslouchat, přidávat hlasitost, případně drtit staré kosti, než o albu psát. Slova nestačí. Mám pocit, že se potácím nekonečnými chodbami onoho světa. Bez světla, bez naděje. Jenom já, hudba a pach smrti. "Pulsations From the Black Orb" lze s klidem doporučit všem oddaným fanouškům hniloby, špíny a mrtvolného zápachu. Řezající riffy, chorobný vokál, spousta zajímavých momentů. Jednou mě pohřběte zaživa, ať si tuhle nahrávku opravdu užiju. Morbidní, shnilý, mokvající death metal ve značném stádiu rozkladu!


Asphyx says:

Dead smell coming from the old dungeon. A cemetery deep in the woods. Seemingly deserted and unremarkable. But if you come closer, you can feel a strange atmosphere. The bodies are like puppets, with blank stares. Terrified faces full of suffering. Death comes from the stars, say the old shamans who have held mysterious blood rituals here for years. The new album by death metallers ASTRIFEROUS from Costa Rica is a reminder of one of them, a particularly cruel one. Just listen to the intro and I immediately found myself in another dimension, in a morbid world of crazy fantasies.

It's rotten, it's an ugly grave that someone just exhumed. This is how the new record "Pulsations From the Black Orb" affects me, even after a long time of listening to it mostly at night. The clouds were low once again and the music complemented the storm beautifully. The wrath of the gods, if you will. Or rather, a hell of a ride, heading straight for the underworld.


Nowadays, every band is similar to someone and this time we are dealing with a band that was inspired by bands like INCANTATION, DEMILICH, TOMB MOLD, ADRAMELECH, BLOOD INCANTATION, IMMOLATION, GORGUTS. The songs are reminiscent of hot iron being poured down your throat. You'll choke on your own blood. Old, dusty death metal is the morbid base and light technical elements are added. It's done so intelligently and interestingly. The carefully constructed compositions don't lose drive and power. The proverbial energy, drawn from an infinite universe connected to the Hades realm, will drive you up the wall. ASTRIFEROUS impressed me mainly with their attitude, total commitment and devotion to the darkness. It applies here more than anywhere else that it's better to listen, turn up the volume, or crush old bones than to write about an album. Words are not enough. I feel like I'm stumbling through the endless corridors of the other world. No light, no hope. Just me, music and the smell of death. "Pulsations From the Black Orb" can be safely recommended to all devoted fans of rot, filth and dead smell. Cutting riffs, sick vocals, lots of interesting moments. Bury me alive one day and let me really enjoy this record. Morbid, rotten, moribund death metal in a considerable stage of decay!


Tracklist:
01. Intro (The Black Orb) 
02. Blinding The Seven Eyes Of God 
03. Teleport Haze 
04. Metasymbiosis 
05. Forlorn And Immemorial 
06. Ominous And Malevolent 
07. Lunomancy 
08. Symmetries That Should Not Be



Share this games :

TWITTER