DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 2. června 2023

Recenze/review - CONVICTORS - Tartaros (2023)


CONVICTORS - Tartaros
CD 2023, Kernkraftritter Records

for english please scroll down

Už dávno necítím žádnou bolest. Konečně jsem našel klid. Po dlouhých letech vzteku, rebelie a nenávisti. Chytili mě, zavřeli do studené kobky a zkoušeli mi podávat různé léky. Stovky injekcí a stejně jsem se odmítal zařadit. Sám uprostřed davu. Je jiný, odlišný, říkali o mě. Měl jsem v sobě sílu a bojoval jsem za spravedlnost. Svázali mě a provedli lobotomii. Teď už mi je všechno jedno. Jsem jedním z mnoha. Jsou ale chvíle, kdy dokážu stále roztrhnout řetězy.

Někdy nevím, jestli jsou ti šílení za zdí a nebo uvnitř. Poslouchám novou desku vynikajících německých maniaků CONVICTORS a přemýšlím, jak bych utekl. Mám v sobě najednou spoustu energie. Líbí se mi, jak pánové přistupují k hudbě. Opravdově, surově, krutě. Novinka působí jako zběsilý útok! Rozseká vás na tisíc kousků. 

 

CONVICTORS datují svůj vznik do roku 1986. Kapela sice pak na dlouhé roky přerušila činnost, ale taková ta poctivost a touha ničit, které v sobě staré smečky mají, je u nich stále patrná. Důkazem je skvělý, masivní, devastující zvuk i monumentální obal. Po formální stránce byla odvedena perfektní práce. To by ale bylo nejen v dnešní době málo. Ve skladbách je navíc obrovské množství tlaku, mám opravdu chuť vzít do rukou kladivo a jít zbourat nejbližší zeď. Jako celek působí album velmi uvěřitelně, připomíná tsunami, lavinu z kostí, krve a lebek. Němci hrají od srdce a je to hodně znát. Ve své tvorbě odkazují na smečky jako MORBID ANGEL, MONSTROSITY, BRUTALITY, IMMOLATION, CANNIBAL CORPSE, DEICIDE, OBSCENITY. Letos se jim povedlo namíchat smrtelný koktejl způsobem, který mám asi nejraději. Budete po něm umírat v nekonečných křečích. Často se říká, že smrt má mnoho podob a tahle mi nejvíc připomíná chladnou a temnou kobku, do které vás zavřeli, aby vás mučili a předělali k obrazu svému. Nebudeme si nic nalhávat, současný svět stojí na tenké hranici mezi slávou a sebezničením. Není lehké jej pochopit. Čím dál častěji si potřebuji vyčistit mozek od zbytečných informací. "Tartaros" je deskou, která vám propláchne mozek kyselinou. Už dávno necítím žádnou bolest. Konečně jsem našel klid. Svázali mě a provedli lobotomii. Teď už mi je všechno jedno. Jsem jedním z mnoha. Jsou ale chvíle, kdy dokážu stále roztrhnout řetězy. Když poslouchám tuhle nahrávku, pokaždé zemřu a znovu se narodím. Monstrózní, maniakální death metal se zničujícím účinkem! Trepanace lebky! 


Asphyx says:

I haven't felt any pain in a long time. I've finally found peace. After years of anger, rebellion and hatred. They caught me, locked me in a cold dungeon and tried to give me various drugs. Hundreds of injections and still I refused to fit in. Alone in the middle of the crowd. Different, distinct, they said of me. I had strength in me and I fought for justice. They tied me up and performed a lobotomy. Now I don't care anymore. I'm one of many. But there are times when I can still break the chains.

Sometimes I don't know if the madmen are behind the wall or inside. I'm listening to the new album by the excellent German maniacs CONVICTORS and I'm thinking about how I'd escape. I've got a lot of energy in me all of a sudden. I like the way the gentlemen approach music. Real, raw, brutal. The novelty feels like a furious attack! It'll chop you into a thousand pieces.


CONVICTORS dates back to 1986. The band went on hiatus for many years, but that honesty and desire to destroy that the old pack has is still evident in them. The proof is in the great, massive, devastating sound and monumental cover art. Formally, a perfect job has been done. But that wouldn't be enough in this day and age. There is also a huge amount of pressure in the songs, I really feel like picking up a hammer and going to knock down the nearest wall. As a whole, the album feels very believable, reminiscent of a tsunami, an avalanche of bones, blood and skulls. The Germans play from the heart and it shows a lot. In their work they refer to packs like MORBID ANGEL, MONSTROSITY, BRUTALITY, IMMOLATION, CANNIBAL CORPSE, DEICIDE, OBSCENITY. This year they have managed to mix a deadly cocktail in the way that I probably like best. It'll leave you dying in endless spasms. It's often said that death takes many forms, and this one reminds me most of a cold and dark dungeon where they lock you up to torture you and remake you in their image. Let's not kid ourselves, the modern world walks a fine line between glory and self-destruction. It's not easy to understand. More and more, I need to clear my brain of useless information. "Tartaros" is a record that will flush your brain with acid. I haven't felt any pain in a long time. I've finally found peace. They tied me up and performed a lobotomy. I don't care anymore. I'm one of many. But there are times when I can still break the chains. Every time I listen to this record, I die and I'm born again. Monstrous, maniacal death metal with devastating effect! Cranial trepanation!


Recenze/review - CONVICTORS - Atrocious Perdition (2019):


Tracklist:
01. Persitent Torment 
02. Hypocrictical Masquerade 
03. Lobotomy 
04. Civitas Diaboli 
05. Malicoius Rampage 
06. Necrotic Infestation 
07. Ascension 
08. Supermarcy Of Malice



Share this games :

TWITTER