DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. července 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - VILE RITUAL - Caverns of Occultic Hatred (2023)

Recenze/review - VILE RITUAL - Caverns of Occultic Hatred (2023)


VILE RITUAL - Caverns of Occultic Hatred
CD 2023, Sentient Ruin Laboratories

for english please scroll down

Jeho tělo leželo na ulici několik dní. Nikomu nechyběl, nikdo jej nehledal. Tkáně se začaly pomalu rozkládat. Přesto bylo v jeho bledé tváři něco divného. Chodil stejnou cestou již několik let. A každý den se lekal stínů. Jenže tentorkát to bylo jiné. Noční můra, o které se mu již nějakou dobu zdálo, vystoupila z temnoty a stáhla ho do hlubin. Ale nebojte se, nebude to dlouho trvat a znovu vstane. Nemrtvý, krvelačný. A bude k tomu mít pouze dva důvody - pomstu a poslech debutové nahrávky amerických VILE RITUAL.

Pod touhle kapelou je podepsán jediný člověk - Liam McMahon. Ten si vzal na starosti všechny nástroje i vokály. Výsledkem je velmi uvěřitelné, shnilé black death metalové album, na kterém najdete spoustu děsivých morbidních nálad. Poslouchám pozorně a pokaždé, když to udělám, tak jsem znovu na ulici a dívám se na mrtvé, zohavené tělo. 


Nutno rovnou napsat, že se jedná o záležitost z hlubokého podzemí. Hudba je zde ovlivněna kolegy INCANTATION, THE CHASM, TIMEGHOUL, DEMILICH, GRAVE MIASMA. Mám pocit, že jsem svázaný ve studené kobce. Ležím na zemi a dívám se do očí hladových krys. Jím jenom zkažené maso. Ano, přesně takové nálady lze zaslechnout i na "Caverns of Occultic Hatred". Připadám si jako na nějakém zvráceném rituálu. Vše je dávno připraveno, jenom mě stále nedochází, že já jsem tou obětí. Skladby jsou surové, v některých případech složité a komplikované. Stále si ale zachovávají drive a sílu. Zadírají se mi postupně pod kůži. Jsou jako jedovatý had, který vás hypnotizuje před tím, než vám do žil pronikne smrt a prvotřídní, zničující černý smrtící kov. Pokud se jako já pohybujete ve tmě dlouhé roky, moc dobře víte, že hudba v sobě musí mít pnutí, těžko popsatelný feeling. Musíte opravdu cítit ostří nože na krku. Znovu se mi objevila stigmata. Oceňuji zvuk, jasný a zřetelný rukopis a hlavně spoustu mokvajících nápadů. Myslím si, že si na má slova vzpomenete, až půjdete brzy ráno do práce. Se sluchátky na uších se zastavíte, ohlédnete se za sebe a tam bude stát postava v kápi. Už je čas, musíte jít. Troufám si tvrdit, že se tenhle debut opravdu povedl. Bude vaším velmi dobrým průvodcem na onom světě. Moje tělo leželo na ulici již několik dní. Nikomu jsem nechyběl, nikdo mě nehledal. Moje tkáně se začaly pomalu rozkládat. Přesto bylo v mé bledé tváři něco divného. Myslím, že jsem zde správně. Black death metal nasáklý chladnou zkaženou krví! Nahrubo nasekaná tma!


Asphyx says:

His body lay in the street for several days. Nobody missed him, nobody was looking for him. The tissues began to slowly decompose. Yet there was something strange in his pale face. He had been walking the same path for years. And every day he was afraid of the shadows. Only this time it was different. The nightmare he'd been dreaming about for some time had risen out of the darkness and pulled him down into the depths. But don't worry, it wouldn't be long before he would rise again. Undead, bloodthirsty. And he'll only have two reasons to do it - revenge and listening to the debut record of American VILE RITUAL.

This band is signed by one man - Liam McMahon. He took charge of all the instruments and vocals. The result is a very believable, rotten black death metal album that features a lot of eerie morbid moods. I listen intently and every time I do, I'm back on the street looking at a dead, mutilated body.


It must be written straight away that this is a matter from deep underground. The music here is influenced by fellow INCANTATION, THE CHASM, TIMEGHOUL, DEMILICH, GRAVE MIASMA. I feel like I'm tied up in a cold dungeon. I'm lying on the floor looking into the eyes of hungry rats. All I eat is rotten meat. Yes, that's exactly the mood you can hear on "Caverns of Occultic Hatred". I feel like I'm in some kind of twisted ritual. It's all set up, I just don't realize I'm the victim. The songs are raw, in some cases complex and complicated. But they still retain drive and power. They get under my skin gradually. They're like a poisonous snake hypnotizing you before death enters your veins and the prime, devastating black death metal. If, like me, you've been in the dark for years, you know full well that the music must have a tension, a hard-to-describe feeling to it. You really have to feel the knife edge on your neck. The stigmata have reappeared. I appreciate the sound, the clear and distinct handwriting, and especially the many mind boggling ideas. I think you'll remember my words when you go to work early in the morning. With headphones on, you'll stop, look behind you, and there will be a hooded figure standing there. It's time to go. I dare to say that this debut was a real success. It will be your very good guide to the beyond. My body has been lying in the street for days. Nobody missed me, nobody was looking for me. My tissues began to slowly decompose. Yet there was something strange in my pale face. I think I'm right here. Black death metal soaked in cold, corrupted blood! Coarsely chopped darkness!


Tracklist:
01. Formless 
02. Aimless 
03. Gyromancy 
04. Chapel 
05. Manifestation 
06. Black Chrism 
07. Living Hell 08. Void

band:
Liam McMahon - everything



Share this games :

TWITTER